Forum avocaţi > Civil

Concediu crestere copil

05-10-2017

Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste concediul de crestere copil. Am optat pentru concediu 2 ani si am inteles ca taticul trebuie sa beneficieze de concediu ultima luna. In conditiile in care sotul meu nu lucreaza, voi primi eu? Si este necesar sa completez o cerere in acest sens?
Răspunde
 05-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca tatal nu lucreaza, inseamna ca nu intruneste conditiile, deci nu exista nici obligativitatea de efectuare a lunii respective de concediu pentru cresterea copilului, situatie in care nu mai exista obligativitatea respectiva. Ar fi bine, totusi, sa discutati situatia cu un functionar al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2017

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Cine nu are drepturi salariale nu are nici dreptul la indemnizatie, somaj, pensie, etc pt ca nu a cotizat din salariu.
In speeta tatal si respectiv sotul dvs nu indeplineste conditiile pentru concediu crestere copil, acest concediu fiin olatit de Casa de Asigurari de Sanatate unde sunteti arondata si unde angajatorul dvs a cotizat.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-01-2018
Vizitator
buna ziua.am terminat concediul de crestere copil pt cel de al 3lea.am intrat din indemnizatie in indemnizatie cu toti 3 copii.in martie anu acesta nasc cel de al 4lea.mai pot beneficia de indemnizatie?mai este valabila legea pt acordare indemnizatie pana la 3 copii?
Răspunde
 02-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Beneficiati pentru fiecare nastere, conform prevederilor OUG nr.111/2010 actualizata,art.9 alin 1, 4 si 5:
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 5, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .
(4) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (2) , cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.
(5) Prevederile alin. (4) se aplica inclusiv pentru situatiile in care persoana se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si naste un alt/alti copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2018
Vizitator
Daca sunt in somaj pana in 22.10.2018 si sunt însărcinată urmând sa nasc anul viitor in Aprilie ce pot face pentru a beneficia de CCC si CIC?? Multumesc
Răspunde
 11-09-2018
Vizitator
Buna ziua.sunt insarcinata (Luna 4) si in somaj incepand cu luna septembrie, urmand sa nasc anul viitor in martie.am lucrat CA profesoara in ultimele 24 de luni.cum se calculeaza ccc si cic? 85 % din salariu net din ultimele 12 luni?(adica salariu net scoala+somaj/12 luni) multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 14-09-2018
Vizitator
Bună ziua! Am fost angajată pe perioadă determinată, iar pe data de 1 august mi-am depus dosarul de prenatal, in data de 3 august am prinit decizie de incetare la locul de munca. Am depus dosarul la casa de asigurari, ce se intampla daca am solicitat pentru 84 de zile prenatal si 42 de zile postnatal si bebe se naste mai tarziu fata de data stabilita??
Răspunde
 18-09-2018
Vizitator
Buna ziua ! Cate zile nelucrate pot avea intre un servici si altul ca sa am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului . Eu am 20-25 zile intre cele doua servicii si as vrea sa stii daca as vrea sa ramanan acum insarcinata as avea dreptul la indemnizatie?La primul servici cotizand un 1 an si 10 luni , iar la noul servici am cateva zile . Multumesc ! Zi buna !
Răspunde
 02-12-2018
Vizitator
Buna ziua. Am o problema si sper sa ma ajutati . Deci Soția mea a născut recent pe data de 15 Noiembrie a lucrat în 2017 și 2018 doar două luni după care sa oprit contractul de muncă fără concediu fără nimic și vreau să știu de ce acte Am nevoie pentru îndemnizatie de la primărie miel spuse că am nevoie să completeze o adeverință privind veniturile cine trebuie să completez adeverință în cazul în care au lucrat două luni la ultima firmă și un an la cealaltă ambele sau nu am nevoie de această adeverință pentru că domnii ăștia nu par prea competenți să îmi răspundă la aceste întrebări. Deci sotia are peste 12 luni contribuite dar in momentul in care a nascut nu a avut loc de munca . Intrebarea e simpla fiind neangajata ce acte trebuie sa prezinte la primaria fiind nesalariata ?(dar cel putin 12 luni cotizate la stat ) va multumesc anticipat
Răspunde
 02-01-2019
Vizitator
Buna ziua. Am si eu o nelamurire. In ultimii 3 ani am lucrat in Anglia. Am revenit in tara ,lucrez aici de pe 1 noiembrie. Pe 24 decembrie am aflat ca sunt insarcinata in 4 saptamani. Pot lua indemnizatie ? Cum pot proceda? Multumesc
Răspunde
 16-02-2019
Vizitator
Buna seara!
In ce conditii se acorda indemnizatie 4 ani, avand in vedere ca am gemeni ( 8 luni) si un alt copil minor( 3 ani).
Multumesc!
Răspunde
 09-04-2019
Vizitator
Buna ziua. As vrea sa stiu data exacta cand trebuie sa ma intorc la locul de munca, avand in vedere ca fiul meu s-a nascut pe 26.06.2017. Am optat pentru concediu de 2 ani si tatal renunta la efectuarea lunii sale obligatorii din acest concediu.Multumesc.
Răspunde
 15-04-2019
Vizitator
Buna,am si eu o nelamurire daca am incheiat contractul in noiembrie 2018 si ulterior am ramas insarcinata pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului? Multumesc
Răspunde
 15-04-2019
Vizitator
Buna,am si eu o nelamurire daca am incheiat contractul in noiembrie 2018 si ulterior am ramas insarcinata pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului? Multumesc
Răspunde
 14-06-2019

Buna. Lucrez de 7 luni si as vrea sa va intreb dac eu raman acum insarcinata si imi iau concediu de risc maternal acele luni in care figurez in concediu de risc maternal se iau in considerare sau nu pentru a putea beneficia de indemnizatie?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.