Forum avocaţi > Civil

Taxa de timbru si reexaminarea

05-10-2017

Am o nelamurire, taxa de timbru se plateste intai si apoi se cere diminuarea ei prin cerere de reexaminare?
De obicei se resping aceste cereri, nu? Nu prea inteleg, mie mi s-a cerut sa fac cerere de reexaminare in 3 zile, trebuia sa o platesc in aceste trei zile? Am cautat in codul civil si nu am gasit aceasta explicatie. Prin cererea de reexaminare am renuntat la 2 capete de cerere din 3 in total si tot mi s-a respins. Am primit azi un plic in care nu e nici o explicatie, s-a respins ca neintemeiata. Care era temeiul legal, va rog? Multumesc.
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Nu puteti renunta la capete de cerere prin cerere de reexaminare deoarece nu exista temei legal. Pentru asta trebuie sa faceti o cerere de moficiare a actiunii.
In cererea de reexaminare doar solicitati in mod argumentat de ce ar trebui sa se revina asupra taxei si sa se dispună reducerea acesteia. Temeiul legal pentru reexaminare si limitele ei este art. 200 al. 4 NCPC.
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Am vrut sa scriu "modificarea actiunii". Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.
(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale

Temei legal: Modificarea actiunii
Răspunde
 06-10-2017

Multumesc din inima, doamna avocata!
Acum mi s-a respins cererea de reexaminare, am primit decizia ieri acasa, ce mai pot face sa repar va rog?

Av. Nelson Denisa a scris pe 06-10-2017:
Am vrut sa scriu "modificarea actiunii". Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.
(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale

Temei legal: Modificarea actiunii
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Incheierea prin care se solutioneaza cererea de reexaminare prin admitere sau respingere este definitiva conform art. 200 NCPC, alin. 6. Acelasi articol prevede la alin. 4 ca împotriva încheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării. Prin urmare, nu mai sunt alte cai de atac fata de incheierea de anulare. Puteti insa reintroduce cererea de chemare in judecata. Nu va incurajez sa faceti asta deoarece nu cunosc ce sanse aveti. Doar va expun posibilitatile.
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Evident daca veti introduce actiunea din nou, sa o introduceti fara capetele de cerere la care doreati sa renuntati pentru ca nu actiunea se mai poate modifica doar in conditiile pe care vi le-am scris mai sus.
Răspunde
 06-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Nu mai puteti face nicio cale de atac impotriva incheierii prin care vi s-a respins cererea de reexaminare.
Puteti sa reintroduceti actiunea din nou doar cu capaul/capetele de cerere pe care stiti ca puteti sa le timbrati. In orice caz, daca veti mai forumla cereri de reexaminare in alte litigii, nu modificati acolo cererea initiala, ci aratati care sunt motivele pentru care nu puteti plati taxa de timbru. Va vor trebui documente justificative cu privire la venitul dvs si al membrilor familiei. (sot, copil/copii)

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2017

Multumesc foarte mult, doamnelor avocate! Week end placut!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.