|
07-10-2017 |
 | MiriamGeorgescu
|
| Eu si avocatul care ma va reprezenta am putea sa ne imbogatim, cred. Speta: administratorul blocului sta in holul de trecere pentru a incasa bani, de cateva ori pe saptamana, cateva ore. Cu aceste ocazii, el barfeste, incita la maxima ura, insulta persoana mea dar si a altora fata de ceilalti locatari. Stiu de ani de zile dar nu mi-a pasat insa acum ma gandesc ca se pot face niste bani din asta. Prin proces de calomnie si insulta, nu? Ce parere aveti? Ce ar putea constitui probe in calomnie? Stiu ca documentele in primul rand dar el este precaut aici. Arma lui este barfa in hol unde as putea strecura un reportofon, ce ziceti? Caut avocat pentru aceasta operatiune Monstrul! Hahhaha. Seara buna!!! | |
|
|
|
07-10-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Greu de spus pentru ca ati scris in mare numai generalitati si trebuie sa mentionati chestiuni concrete, dar daca este sa discutam la modul general in spiritul postarii dv. - Nu se imbogateste nimeni de pe urma unor insulte spuse in scara blocului, nici macar daca s-au lasat cu bataie si unele vatamari corporale. Cand este vorba de o denigrare, conteaza foarte mult amplitudinea acesteia, una este de ex. insulta in scara blocului de fata cu cativa locatari si alta este insulta spusa la TV intr-o ora de mare audienta etc. | |
|
|
|
09-10-2017 |
 | MiriamGeorgescu
|
| Vad ca si cunoasteti spete, multumesc pentru raspunsul dvs. amabil. Din experienta dvs. ca avocata sau ati gasit in jurisprudenta? Caut si eu sa vad pe portal cum se finalizeaza asemenea actiuni in justitie. Chiar sunt curioasa. Nu stiu daca e corect sa comparam, in fond insulta si calomnia, daca sunt probate (nu mi-ati spus cum se probeaza), tot aceleasi sunt, nu? Gravitatea e discutabila si cred ca un avocat bun si cu mine putem convinge orice instanta ca NU e in regula sa stai la barfa si mahala si sa terfelesti oamenii in mocirla ca sa iti sustii interesele tale materiale. Doar in Romania asa CEVA este admisibil, sa stiti! | |
|
|
|
09-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Asemenea actiuni in instanta nu se solutioneaza conform asteptarilor dvs. Astfel de cereri de obicei se resping pentru lipsa dovedirii faptei ori a prejudiciului. Dupa cum s-a mentionat si in raspunsul anterior, pentru ca astfel de cereri sa poata fi "valorificate" in instanta este nevoie ca imaginea persoanei denigrate sa fie afectata in vreun fel in spatiul public si nicidecum acest spatiu public nu se circumscrie vecinilor de pe scara. Cu alte cuvinte, ca sa puteti fi afectata de insulta si calomnie trebuie sa aveti o imagine publica de sifonat. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
09-10-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Nu puteti castiga un astfel de litigiu Potrivit normelor de drept penal nu orice barfa sau cuvant nelalocul lui spus cuiva constituie infractiunea de calomnie. Din ceea ce descrieti, cu siguranta nu aveti cum sa construiti elementele constitutive ale unei infractiuni. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-10-2017 |
 | MiriamGeorgescu
|
| Dar de unde stiti ca eu nu sunt o persoana publica? CALOMNIA nu mai e demult incriminata de codul penal ca fiind infractiune, are vreo cativa ani buni. Am intrebat de jurisprudenta dar nu mi-a raspuns nimeni. Nu-i nimic, voi cauta eu singura. Multam. | |
|
|
|
09-10-2017 |
 | MiriamGeorgescu
|
| Avocat Vasile Alexandra a scris pe 09-10-2017: Buna ziua, Asemenea actiuni in instanta nu se solutioneaza conform asteptarilor dvs. Astfel de cereri de obicei se resping pentru lipsa dovedirii faptei ori a prejudiciului. Dupa cum s-a mentionat si in raspunsul anterior, pentru ca astfel de cereri sa poata fi "valorificate" in instanta este nevoie ca imaginea persoanei denigrate sa fie afectata in vreun fel in spatiul public si nicidecum acest spatiu public nu se circumscrie vecinilor de pe scara. Cu alte cuvinte, ca sa puteti fi afectata de insulta si calomnie trebuie sa aveti o imagine publica de sifonat. Dar cum se probeaza, dupa parerea dvs. ca sa fie admisibile? Inregistrarile audio video sunt bune? Dar ma tem ca nu ati avut asa speta...Sau ati avut? | |
|
|
|
10-10-2017 |
| Din tot ce ati scris in legatura cu acest subiect cred ca aveti multa imaginatie. Intelegeti ca ce v-au relatat colegii mei este perfect adevarat. Nu se inbogateste nimeni in aceste cazuri si o sa iesiti mai stoarsa de energie din acest episod din care presupuneti ca o sa va imbogatiti. Ceea ce nu intelegeti este si faptul ca in acest forum va dam consultatii gratuite in conditiile in care conform Horararii 272/26.08.2017 a U.N.B.R. nici nu ar trebui sa va citim problemele fara a incasa onorariile ! Asa ca visele pe care le aveti sa gasiti un avocat care sa va sustina cauza (timp, nervi, cunostinte profesionale, experienta, etc) in ipoteza ca "va imbogatiti si apoi ii ptatiti onorariul" este de domeniul iluzoriului. Munca avocatului este o munca de diligenta, nu de rezultat. In consecinta - daca administratorul/casierul (sau cine o fi) va jigneste, etc probati aceste fapte cu : martori, inscrisuri, sau orice considerati sa va dovediti dreptatea. Abia dupa ce considerati ca aveti aceste probe puteti contacta un avocat in limitele legii 25/2017 care actualizeaza Legea 51/2005 a profesiei de avocat coroborat cu Hotararea nr. 272/26.08.2017 privind onorariile avocatilor, pentru a va sustine cauza in instanta. Daca vreti doar sa va plimbati prin instante si sa dati bani pe onorarii si taxe de timbru privind cuantum de despagubiri, atunci sunteti libera sa va cheltuiti nervii si timpul cum vreti. Deci, ramaneti doar la parerea de "cred", experienta si sugestia mea este sa nu mai visati "imbogatiri impreuna cu avocatii" | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
10-10-2017 |
 | MiriamGeorgescu
|
| Cine si unde a spus ca voi plati avocat la succes? Mesaj editat de Administrator: Vă rog să respectați avocații forumului și să înțelegeți că se întâmplă deseori ca un răspuns sincer dat de un avocat să nu fie în favoarea cauzei d-vs. În plus, spre deosebire de justițiabil, avocatul are de apărat o reputație și orice discreditare îi poate cauza mai multe neplăceri decât dvs. care nu profesați în domeniu astfel că vă rog să încercați să fiți cât mai moderată când un răspuns nu este pe placul dvs. În plus, să știți că majoritatea avocaților vă răspund de pe telefonul mobil în timp ce își așteaptă rândul în instanță, astfel că nu este absolut deloc justificată judecata dvs. de valoare conform căreia avocații stau în instanță, nu pe forumuri. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |