Forum avocaţi > Civil

Declarare persoana incompetenta?

09-10-2017
Vizitator
Buna seara,

Numele meu este Cristina Stefanescu. Locuiesc in Statele Unite de citiva ani (in process de a obtine cetatenia). Nu am posibilitatea (din multiple considerente, care pot fi explicate in detaliu).
Mama mea, 83 ani, a fost diagnosticata cu dementa senila si este in present internata la Spitalul Municipal Campina. Din pacate, nu am familie in Romania. Am avut o doamna care a avut grija de mama acasa pentru citeva luni. Ingrijirea a avut de dorit (mama petrecea mult prea multe ore singura, imobilizata si de aceea a capatat escare, la stadiul aproape septic). A fost chemata salvarea si a fost dusa la spital (acum aproximativ 3 saptamini). Am urmatoarele intrebari legate de acest caz:
Financiar, sunt in imposibilitatea de a plati sumele necesare internarii mamei intr-un camin de batrini civilizat. M-am gindit sa incep procedura de a o declara pe mama incompetent, si apoi sa pot vinde apartamentul pe care il are, iar din banii obtinuti sa ii asigur suma lunara necesara.

Nu am rude/persoane de incredere in tara. Exista vreo posibilitate prin care sa pot rezolva toate aceste lucruri printr-un avocat? Care ar fi modalitatea si care sunt costurile associate?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspunde
 09-10-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Da, exista posibilitatea de a rezolva prin avocat.
Dar, trebuie sa cunoasteti urmatoarele aspecte pentru ceea ce vreti dvs. sa faceti:
- „declararea ca incompetenta” inseamna in termeni juridici punerea sub interdictie.
- trebuie sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati acest lucru si totodata numirea unui tutore pentru persoana pusa sub interdictie.
Asta presupune ca va trebui numita o persoana care va urma de acum incolo sa se ocupe si sa raspunda pentru ceea ce face mama dvs.

Puteti rezolva printr-un avocat din tara, pe care sa-l contactati telefonic pentru a stabili toate detaliile.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti solicita dvs prin avocat punerea sub interdicție a mamei, insa va tb sa existe o persoana de incredere care sa fie numita tutore in cauza.

Prin intermediul acestui tutore veti putea vinde ulterior bunul, doar cu încuviințarea instanței de tutela care va verifica daca acest act este in beneficiul mamei dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2017
Vizitator
Cum nu exista acea persoana in Rimania, poate avocatulnsa fie autrorizat aa ma reprezinte si sa fie tutorele?
Răspunde
 09-10-2017

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu, avocatul nu va poate reprezenta si fi in acelasi timp si tutore. Trebuie sa fie o alta persoana. Una in care sa aveti incredere deosebita.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2017
Vizitator
Pot sa fiu eu? Chiar daca nu locuiesc in Romania?
Răspunde
 10-10-2017

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In mod normal ati putea fi, chiar e recomandat data fiind relatia apropiata insa tutorele ar tb sa fie prezent cat mai mult alaturi de bolnav, in caz de nevoie. Ceea ce nu se va putea intampla in cazul dvs.

Riscati sa va respingă cererea judecătorul daca dvs nu îndepliniți conditiile spre a fi numită tutore.

E adevarat ca in concret legea nu prevede sa fiti aproape fizic ci doar garantii morale si materiale, insa se va pune problema si cum va funcționa aceasta instituție juridică in situatia data.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.