Forum avocaţi > Civil

Instrainarea cu rea credinta a unui imobil pe parcursul unui proces ptr un drept de creanta

29-12-2013

Dati-mi va rog o mana de ajutor, ptr ca avocatii din orasul meu raman blocati la speta mea! In timp ce ma judecam cu fosta concubina ptr un drept de creanta asupra imobilului detinut de ea,cumparat pe banii mei,aceasta a facut un contract de imprumut cu termen de 14 zile ,cu fratele sau,girand cu imobilul respectiv,imobil notat de mine la cartea funciara ca fiind in litigiu ptr acea creanta.asta intamplandu-se pe parcursul procesului meu. Bineinteles ca imobilul s-a adjudecat in contul creantei,prin intermediul unor executori judecatoresti si...,bineinteles ca dupa ce am castigat procesul nu aveam ce sa mai execut. Ma intreb si eu...,chiar nu am cu ce sa contracarez la asa marsavie?Oare asta e legea din tara noastra?
Apropo, a trecut 2,5 ani de la hotararea mea definitiva si irevocabila.
Răspunde
 29-12-2013

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Trebuie văzute actele pentru a stabili în ce măsură ar putea fi admisibilă o acțiune pauliană în cazul dvs.

Acțiunea revocatorie sau pauliană este cea prin care, dacă dovedeşte un prejudiciu, creditorul poate cere să fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice încheiate de debitor în frauda drepturilor sale, cum sunt cele prin care debitorul îşi creează sau îşi măreşte o stare de insolvabilitate.

Un contract cu titlu oneros sau o plată făcută în executarea unui asemenea contract poate fi declarată inopozabilă numai atunci când terţul contractant ori cel care a primit plata cunoştea că debitorul îşi creează sau îşi măreşte starea de insolvabilitate.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2013

Adevarat...,doar ca ptr a face o actiune pauliana,din ce am citit, trebuie sa indeplineasca 3 conditii.eu nu indeplinesc conditia in care spune ca creanta creditorului,adica a mea, sa fie anterioara actului atacat.eu am avut definitiva si irevocabila dupa instrainarea imobilului.Acum nu stiu daca notarea mea la cartea funciara are vre-o importanta in cazul de fata, mai ales ca e o notare ptr un drept de creanta si nu ptr imobil,ptr titlu de proprietate.
Răspunde
 30-12-2013

Uitasem... Bineinteles ca cunostea ca devine insolvabila ,ptr ca pe contractul de imprumut si pe actele de la executo se mentioneaza faptul ca proprietara,adica sora-sa este intru-n litigiu, conform extrasului de carte funciara.
Răspunde
 30-12-2013

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Iulian2552 a scris pe 29-12-2013:
aceasta a facut un contract de imprumut cu termen de 14 zile ,cu fratele sau,

Pentru că este vorba de un contract făcut cu fratele său, se poate pune și problema actului simulat.

În anumite situații, nu are relevanță împrejurarea că datoriile nu erau exigibile la data înstrainării imobilului, ceea ce este esențial si relevant este că prin vânzarea imobilului debitorul și-a creat o stare de insolvabilitate și și-a micșorat activul patrimonial. Așa cum v-am scris mai sus, trebuie văzute actele pentru a vedea în ce măsură ar putea fi admisibilă o acțiune în declararea simulației/acțiune pauliană etc.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-01-2014

Cu permisiunea dvs, am sa va contactez
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.