Forum avocaţi > Civil

Proprietarul vrea sa ma evacueze dupa 10 ani fara motiv

30-12-2013
Vizitator
Locuiesc cu chirie din 2004 intr-un apartament, in toti acesti 10 ani nu am intarziat niciodata cu plata chriei, nu am ramas restantier, etc. La jumatatea lunii decembrie am aflat ca proprietarul nu mai vrea sa prelungeasca contractul si imi spune ca trebuie sa-mi caut altundeva. Ce vreau sa stiu: eu ca si chirias nu am niciun drept si oricand vrea proprietarul poate sa ma dea afara? As pleca, problema este ca nu m-am gandit niciodata ca ma va da afara asa ca am investit in apartament, bucatarie pe comanda, mobila pe comanda iar acum acele lucruri nu se vor mai potrivi intr-un apartament standard, apartamentul in care stau acum fiind foarte mare. Un alt aspect: timp de 10 ani am platit peste 100mii eur in chirii, el insa a declarat ca platesc chirie 500ron luna, daca ajungem la proces pot face referire la acest aspect neavand dovezi clare, doar ca un apartament similar, al aceluias proprietar este inchiriat cu 1000 eur/luna? As mai vrea sa stiu si daca pot cumva amana plecare aproximativ un an?
Răspunde
 07-01-2014
Bucuresti

pai daca e proprietar nu este dreptul sau sa administreze cum vrea bunul proprietatea sa??? are vre-o importanta ca ati for chirias timp indelungat?
daca termenul de inchiriere a expirat ar fi mai bine sa cedati de buna voie

Răspunde
 26-01-2014
Vizitator
Eu am inteles ca-i casa lui ca nu-s idiot, chiar daca nu sunt avocat...
Am intrebat simplu, pot sa aman?
In mintea mea, de neavocat, ar trebui sa fiu si eu protejat in vreun fel, nu poti sa vii pe 21 dec 2013 si sa-mi spui fa-ti bagajul.
Si daca tot vorbim de corectitudine, plateam 1000eur/luna aveam contract pe 500ron, in timp de 10 ani, cam ce avaziune a facut omul?
Ideea este doar de amanare, stiuatia e cat se poate de speciala, nici prizele din casa nu-s ale lui(si nu ma intrebati daca am factura)
Dupa cate inteleg, el fiind propritar poate sa-mi ceara nevasta si daca nu i-o dau sa ma dea afara.
Nu ar trebui sa ma notifice in vreun fel, ceva, adik chiar nu am niciun drept? Mi se pare uimitor daca asta-i adevarul
Am C.I si toate actele pe adresa, lumina, tel, internet, tot e pe numele meu cu astea ce draq fac?

P.S: am scris aici in ideea ca daca se poate ajunge la proces(ceea mi doresc) sa gasesc pe cineva care se pricepe sa ma reprezinte, nu vreau decat sa-si respecte cuvantul, adik plec cand mi-e casa gata(sf lui 2014). Nu poate sa vina sa ma "dea afara" doar pt ca ne-am certat de la alte lucruri
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.