|
17-10-2017 |
 | Margo Vizitator |
| Buna ziua! As dori si eu un raspuns la problema pe care o am. Acum vreo 27 de ani mama si tatal meu mi-a facut mie si surorii mele contract de vanzare cumparare a locuintei in care locuiesc, adica ne-a vandut casa, dar cu clauza de uzufruct viager, care este facut pe 2 dintre cele 4 camere in care locuiesc, cu conditia sa nu ii dam afara din casa! Mentionez ca eu si sora mea i-am avut in ingrijire pe parinti. Acum 2 ani tata a decedat iar mama este paralizata la pat, nu se poate misca si vorbeste incoerent! Raspunde la intrebari simple! Problema este ca sora mea s-a mutat in alta locuinta, iar eu am ramas cu mama sa o ingrijesc. As dori sa vindem apartamentul sa ne cumparam casa la curte iar mama mea este de acord cu vanzarea! Dar nu stiu cum se procedeaza in acest caz si daca se poate, avand in vedere ca exista acest uzufruct. Eu vreau sa o iau pe mama cu mine sa locuim tot impreuna dar in alta casa. Se mai poate vinde apartamentul in acest caz? Ce este de facut in aceasta situatie? Va multumesc! | |
|
|
|
17-10-2017 |
| Mama dvs poate face o declarație de renunțare la uzufructul viager dar având în vedere că are probleme medicale este de discutat dacă un notar va întocmi actele deoarece se pune problema discernământului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
17-10-2017 |
| Se poate înstrăina imobilul chiar daca este grevat de acel drept de uzufruct dar ca fi influentat pretul. Daca mama mai are discernământ poate renunța la acel drept de uzufruct. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
17-10-2017 |
 | Margo Vizitator |
| Si se percep costuri pentru aceasta renuntare la uzufruct? Adica trebuie sa platim ceva daca mama renunta la uzufruct? | |
|
|
|
17-10-2017 |
 | Margo Vizitator |
| Daca mamaeste paralizata si nu se poate misca, adica nu poate da o declaratie scrisa, nu se poate renunta la uzufruct prin acord verbal? Exista aceasta posibilitate daca ea isi da acordul verbal? | |
|
|
|
18-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Margo a scris pe 17-10-2017: Daca mamaeste paralizata si nu se poate misca, adica nu poate da o declaratie scrisa, nu se poate renunta la uzufruct prin acord verbal? Exista aceasta posibilitate daca ea isi da acordul verbal? Buna ziua, Daca mama dvs. este in imposibilitatea de a-si da consimtamantul in fata notarului, puteti sa o puneti sub interdictie, iar tutorele poate exercita in numele ei dreptul de renuntare la uzufruct, insa doar cu incuviintarea instantei. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
18-10-2017 |
| Important este ca mama sa aiba discernământ pt ca notarul public ii poate lua consimțământul si la domiciliu. Daca nu are discernământ atunci doar prin punerea sub interdicție si vanzarea cu acordul instantei de tutela puteti rezolva situația. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
18-10-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Buna ziua, Declaratia de renuntare trebuie data in fata unui notar public. In cazul mamei dvs, notarul se deplaseaza la domiciliu pt a lua aceasta declaratie. Si da, exista costuri percepute de notar. Insa, spuneti ca mama dvs vorbeste incoerent, dar raspunde la intrebari simple. Nu cred ca va exista vreun notar care sa ia act de declaratia data de mama dvs in starea in care este este. Iar procedura din instanta pentru punerea sub interdictie si numirea unui tutore dureaza mult.... | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-10-2017 |
 | Margo Vizitator |
| Av.GERBER a scris pe 18-10-2017: Important este ca mama sa aiba discernământ pt ca notarul public ii poate lua consimțământul si la domiciliu. Daca nu are discernământ atunci doar prin punerea sub interdicție si vanzarea cu acordul instantei de tutela puteti rezolva situația. Chiar daca este paralizata, mama judeca destul de bine, atat ca nu poate vorbi coerent decat cuvinte simple prin "da" sau "nu".....in rest vorbeste greu. Ea isi doreste atat de mult sa vindem apartamentul sa ne mutam la casa cu, curte. Deci sunt sanse sa rezolvam cumva cat mai simplu? Daca gasim cumparataor care sa fie de acord sa cumpere cu aceasta clauza, tot va trebui consimtamântul mamei la notar? Va trebui sa o evalueze si un medic? | |
|
|
|
18-10-2017 |
 | Margo Vizitator |
| Av. Raluca Ifrim a scris pe 18-10-2017: Buna ziua, Declaratia de renuntare trebuie data in fata unui notar public. In cazul mamei dvs, notarul se deplaseaza la domiciliu pt a lua aceasta declaratie. Si da, exista costuri percepute de notar. Insa, spuneti ca mama dvs vorbeste incoerent, dar raspunde la intrebari simple. Nu cred ca va exista vreun notar care sa ia act de declaratia data de mama dvs in starea in care este este. Iar procedura din instanta pentru punerea sub interdictie si numirea unui tutore dureaza mult.... Mulțumesc pentru raspuns! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |