|
19-10-2017 |
 | Segedi Dorin Vizitator |
| Buna ziua,am platit o taxa judiciara de timbru intr-un proces cu o firma de asigurari in valoare de 2500 ron.Procesul care trebuia inaintat la curtea de apel nu sa mai tinut,mai am sanse sa-mi mai recuperez banii?avocatul care sa ocupat de cazul meu nu-l mai intereseaza. | |
|
|
|
19-10-2017 |
| Ce inseamna ca procesul nu s a mai tinut ? Taxa de timbru a fost plătită pt calea de atac a apelului ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-10-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In situatia in care ati castigat procesul si nu ati solicitat acordarea cheltuielilor de judecata, puteti solicita acest lucru printr-o actiune separata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-10-2017 |
 | Segedi dorin Vizitator |
| da,a fost atac la curtea de apel,numai ca avocatul sa razgandit dupa 3 luni si a spus sa renuntam caci nu avem nici o sansa de castig.asa ca am ramas cu taxa platita din noiembrie 2016. | |
|
|
|
01-12-2017 |
 | STELIAN Vizitator |
| Buna seara Intr-un proces civil de partaj am platit o taxa de timbru de 2500 lei (50 % ajutor public judiciar )Valoarea totala a taxei fiind de 5000 lei. Am cazut in pretentii intrucat avocatul a introdus o expertiza la dosar dintr-un alt dosar pe care instanta a dispus-o printr-un expert judiciar ,asupra aceluiasi imobil ca obiect tot partaj judiciar . Aceasta expertiza s-a efectuat intrucat o firma de recuperari Kruk a solicitat partajul intrucat un coproprietar a facut un credit si nu l-a mai achitat . In urma procesului cu Kruk instanta anuleaza cererea de partaj intrucat nu aveau calitatea de creditor demonstrata legal printr-o hotarare a ICCJ . Cand am solicitat acum partajul ca sa nu mai fie probleme cu coproprietarii avocatul a folosit expertiza din dosarul cu Kruk iar instanta a constatat ca datele si valoarea imobilului din expertiza erau eronate si supraevaluate astfel ca a respins actiunea iar suma de 2500 lei a intrat in contul statului . Mentionez ca in Sentinta sunt greseli privind valoare de denominarea facuta de instanta ,greselile expertului intrucat a facut o expertiza dupa ureche fara a pune in balanta toate documentele de cadastru.,carte funciara etc. si greselile avocatului intrucat nu a incercat sa solutioneze actiunea neavand nimic de obiectat la intrebarile instantei . Intrebarea mea este : 1.) Daca fac apel voi trebui sa achit iar 2500 lei taxa judiciara de timbru si sa fac iar cerere de ajutor public judiciar. Iar un proces pierdut pe fond sigur nu v-a fi castigat in apel. 2.) Pot solicita printr-o actiune instantei restituirea taxei de timbru din fond sub pretexul ca experiza pe care instanta a solicitat-o cu expertul ei a supraevoluat imobilul crescand astfel taxa de timbru si masuratori cu date eronate unde instanta a respins cererea de partaj datorita acestui fapt . 3.Sa fac o noua expertiza si o noua actiune in instanta .. Va multumesc Cu respect | |
|
|
|
03-12-2017 |
| Buna ziua, Am sa incerc sa va raspund punctual la intrebari, in masura posibilitatilor. 1) la apel taxa de timbru judiciar este de 1/2 din taxa achitata la fond. Puteti solicita si in apel ajutor public judiciar, asa cum ati solicitat la fond. Nu este o regula ca procesul pierdut pe fond sa nu fie castigat in apel. Sunt numeroase cazurile in care situatia a fost inversata in apel. 2) Puteti solicita, teoretic, dar o astfel de cerere este inadmisibila, Plata taxei de timbru judiciar nu este conditionata de efectuarea corecta a evaluarii de catre expert. Ceea ce ati enumerat, reprezinta, eventual obiectiuni la raportul de expertiza ce trebuiau depuse la instanta si discutate in contradictoriu. 3) Pentru o noua actiune in instanta, va trebui sa identificati ca aceasta sa aiba cel putin un alt obiect, deoarece, in caz contrar, vi se va invoca inca de la primul termen de judecata exceptia autoritatii de lucru judecat. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
03-12-2017 |
 | STELIAN Vizitator |
| Buna ziua . Aveti perfecta perfecta dreptate in cele merntionate .Se cunoaste din start ca sunteti AS in domeniu si va multumesc cu aceasta ocazie. Mentionez ca probele au fost administrate de avocat in instanta iar in Sentinta publica emisa este consemnat ca avocatul intelege sa renunte la proba cu expertiza tehnica in constructii motivat de faptul ca el are o axpertiza dintr-un alt dosar cea fost depusa la cauza si care ar fi avut aceleasi obiective .Mai precizeaza ca reclamanta a renuntat la proba cu expertiza tehnicain constructii ,lucru total neadevarat intrucat reclamanta in prezentul dosar are 87 de ani ,este nevazatoar ,bolnava ,are boala Parkiston si habar nu avea ea de ce se intampla si ce probe se administreaza in instanta intrucat angajase un avocat sa se ocupe de aceasta. Rog sa ma sfatuit ce ar trebui sa fac in continuare 1.) Sa fac eu cerere de apel si sa merg mai departe in proces motivand in acestatoate aspectele negative pe care le-am constat si sa repet expertiza pe actiunea din apel cu date clare si legale ca instanta sa poata lua o decizie .Paratii nu se implica deloc in proces nici nu se prezinta laa termenele stabilite ,nu fac intampinari si lasa totul la latitudinea instantei . In concluzie actiunea din fond a fost respinsa intrucat expertiza a fost prost facuta iar avocatul desemnat de reclamanta sa se ocupe de caz , a administrat o expertiza dintr-un alt dosar . Va rog respectuoa sa-mi dati un sfat de urmat . Cu respect O zi minunata | |
|
|
|
04-12-2017 |
 | Andrei Vizitator |
| buna ziua, in cazul in care am achitat o taxa judiciara de timbru dar nu a fost folosita, nu a fost intentat procesul, aceasta mai poate fi recuperata? si care ar fi pasii de urmat? multumesc! | |
|
|
|
22-03-2018 |
 | Remus Vizitator |
| Daca printr-o hotarare sunt obligat sa platesc ajutor public judiciar si nu voi face plata ce pot pati? Cine ma va executa silit? | |
|
|
|
22-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andrei a scris pe 04-12-2017: buna ziua, in cazul in care am achitat o taxa judiciara de timbru dar nu a fost folosita, nu a fost intentat procesul, aceasta mai poate fi recuperata? si care ar fi pasii de urmat? multumesc! Va trebui sa formulati o actiune pentru restituirea taxei de timbru. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-03-2018 |
| Remus a scris pe 22-03-2018: Daca printr-o hotarare sunt obligat sa platesc ajutor public judiciar si nu voi face plata ce pot pati? Cine ma va executa silit? Din punct de vedere legal, nu puteti fi obligat la plata ajutorului public judiciar. Daca ati beneficiat in timpul judecatii la ajutor public judiciar intrun dosar, la finalizarea cauzei, instanta poate pune in vedere partii plata cheltuielilor de care a fost scutit sau care au fost diminuate pentru accesul la actul la justitie. Daca nu veti achita aceste cheltuieli, se va dispune executarea silita pana la acoperirea sumei datorate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-03-2018 |
| Remus a scris pe 22-03-2018: Daca printr-o hotarare sunt obligat sa platesc ajutor public judiciar si nu voi face plata ce pot pati? Cine ma va executa silit? De vreme ce vi s-a admis cererea de ajutor public judiciar și vi s-a eșalonat plata taxei de timbru, neplata poate conduce la executare silită. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-02-2020 |
 | Pantile Romi Vizitator |
| Care este diferenta intre "taxa judiciara de timbru" si "taxa de timbru judiciar" ?? Multumesc | |
|
|
|
12-02-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Niciuna, in acest moment, ptr. ca nu mai exista timbre judiciare/timbre fiscale. Insa, corect se spune taxa judiciara de timbru. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-02-2020 |
| Pantile Romi a scris pe 12-02-2020: Care este diferenta intre "taxa judiciara de timbru" si "taxa de timbru judiciar" ?? Multumesc Nu este nicio diferenta, este aceeasi taxa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-03-2021 |
 | Doru Vizitator |
| Judecatoria a fixat o taxa de timbru lunara de 800 lei si ulterior si-a declarat necompetenta in favoarea Tribunalului,care a considerat actiunea inadmisibila. Cum pot recupera taxa? Multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |