Forum avocaţi > Civil

Revocare contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere

04-01-2014
Vizitator
in 2007 am incheiat cu mama in varsta de 74 ani fiind singura, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pt un ap situat in focsani.in act se specifica ca a primit cu titlu de pret jumatate din valoarea ap respectiv 10000 euro iar cealalta jumatate recte 10000 euro se transforma in intretinere pe durata vietii ,cheltuieli de inmormantare.in aceasta perioada am ajutat-o cu bani, am platit impozitul la ap,sarbatori petrecute impreuna la locuinta mea din bucuresti sau la locuinta de la tara a socrilor mei unde tot eu sunt titular. a fost bine primita si tratata ca un membru al familiei de fiecare data.mentionez ca este in putere si nu are probleme de sanatate majore.recent i-am cerut cand vine pe la noi sau pe la tara,sa stranga si ea rufe din balcon, sa faca o mancare sau sa ajute la facerea ei, sa dea cu matura prin curte la tara.a venit la tara a stat 2 saptamani si nu a ridicat un pai de jos.i-am spus ca face parte din familie si in familia noastra toti facem cate ceva,lucruri marunte firesti .socrii mei au 91 ani si 85 ani si tot mai fac treburi prin gospodarie.acum a spus ca avem cerinte foarte mari si ca vrea sa strice actul.ea locuieste tot acolo avand drept de uzufruct pe timpul vietii.intrebarea mea este daca strica actul eu pot cere sa-mi inapoieze cei 10000 euro pe care scrie in act ca i-a primit cu titlu de pret la incheierea actului? cum se procedeaza in astfel de situatii ,ce pot pierde sau ce pot castiga?
Răspunde
 07-01-2014
Bucuresti

in acest caz prin repunerea in situatia anterioara instanta de judecata vca trebui sa solutioneze si acest aspect al contractului ... chiar si contravaloarea ingrijirilor acordate pina in acel moment. oricum, un contract de acest tip se anuleaza mai greu

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.