Forum avocaţi > Civil

Proces civil de partaj, faza de apel, hotărâre definitiva.

21-10-2017
Vizitator
In urma procesului de partaj, fosta soție, (reclamanta) primește casa de locuit și intreaga suprafață de teren intravilan, dobândite de noi în timpul căsătoriei prin contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere, de la bunicii ei, in prezent ambii decedați. Mai primește din eroarea instantei de fond si alte anexe gospodărești care n-au făcut obiectul partajului, nu au fost cerute, timbrate, evaluate. Din totalul suprafeței de teren intravilan pe care l-a dobândit in urma partajului fosta mea soție, 600 mp, au fost cedați de noi, în anul 1994, prin contract de comodat (demult expirat) unei firme, SRL care, si-a înființat sediul legal aici și care a construit o hala de 500 mp. cu destinația de "depozit de materiale de construcții". Firma are doi asociați, dintre care eu sunt administrator, iar fosta soție nu are nici o calitate in firma. Acum deține terenul de sub hala construita cu autorizație pe numele firmei. Eu, urmează sa primesc o sulta infima, cca. 10 000 roni si sa plec in strada... Ce se va întâmpla cu hala firmei? Nu am acces, nu pot vinde/ închiria, nu putem desfășura activitate, nu sunt in relații bune cu fosta soție, sa putem închiria terenul. Va rog sa-mi răspundeți urgent, care este calea legala de urmat: Ce este de făcut? Mulțumesc!
Răspunde
 01-02-2018
Bucuresti

teoretic puteti obtine, prin instanta, un drept de folosinta. In ce priveste hotarirea instantei, nu ma pot pronunta fara o prezentare a solutiei instantei de judecata

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.