Forum avocaţi > Civil

Prescriptie actiune simulatie / donatie deghizata

23-10-2017
Vizitator
Vreau sa cer in instanta constatarea simulatiei unui contract de vanzare-cumparare incheiat in 2007. S-a vandut un imobil pentru care nu s-a platit de fapt niciun pret in realitate deci am citit ca as putea sa cer constatarea donatiei deghizate in acest caz. Intrebarea mea e daca s-a prescris sau nu dreptul la actiune? Mai pot sa introduc cererea acum? Am dovezi ca pretul nu s-a platit, problema mea este strict termenul de introducere.
Răspunde
 23-10-2017
Vizitator
Cererea de chemare în judecată privind pentru constatarea sau declararea simulației reprezintă o acțiune în constatare imprescriptibilă extinctiv, astfel că poate fi introdusă oricând.

Jurisprudență:

"Tribunalul a reţinut că, neexistând autoritate de lucru judecat, reclamantul va putea introduce oricând o acţiune în simulaţie, prin care să solicite instanţei de judecată să constate existenţa şi conţinutul actului secret cu scopul de a înlătura actul aparent sau acele clauze ale sale care anihilează sau maschează actul real. Fiind o acţiune în constatare, este imprescriptibilă."

Link
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.