Forum avocaţi > Civil

Am facut-o, ajutor ! :-)

23-10-2017

Am sa scriu pe cat de scurt posibil, incerc sa nu ma scuz pentru ce am facut, cu toate ca ma abtin greu.
Din dorinta de razbunare, am facut profile false de facebook, mentionez ca nu am pus poze cu mine sau video - clipuri cu mine, din care sa pot fi identificata ( evident ), dar nici nu am insusit identitatea altor persoane.
Am trimis mesaje la 2 persoane, carora le-am spus adevarul despre o individa comuna din viata lor, am dat de inteles din mesaje ca individa isi cam bate joc de ei, anume le-am scris ce stiam de la ea, modul cum vorbeste despre ei, cum ii barfeste, cat si anumite actiuni nedrepte pe care le-a facut fata de ei, comportamentul ei, etc.
Pentru a nu da de banuit din partea cui vin mesajele, le-am scris la modul generalizat, nu in detaliu, nu am dat nume specifice " cu cine a umblat cutare, etc. ".
Ce-i drept, modul de formulare a mesajelor a fost cu, caracter jignitor, acuzator, defaimator, exagerat.
Persoana despre care le-am scris acelor 2 indivizi in mesaje, a facut plangere si din cate am inteles, a primit un raspuns de la autoritati, adica se stie din ce zona este ip-ul de unde au fost trimise mesajele.
Nu sunt sigura daca persoana nu a mintit in privinta asta, ca s-ar fi aflat de unde este ip-ul, sau daca chiar a spus adevarul si autoritatile chiar au aflat.
Nu m-am implicat in subiect si nu am pus mai multe intrebari, pentru a nu da de banuit cu interesul asupra subiectului.
Temerile mele sunt urmatoarele :
Se va afla daca ip-ul mi-a apartinut mie ? Ma vor identifica ? Providerul de la internet le va oferii autoritatilor informatiile private despre mine, daca acestia ii vor cere, pentru un astfel de caz ?
Iar daca acestea sunt posibile, ce se poate intampla ? Ce masuri vor fi luate impotriva mea ?
Persoana care a facut plangerea, despre care a fost vorba in mesaje, ar avea dreptul sa imi ceara daune morale pentru injurii si calomnie ?
Iar ultima intrebare :
Nu stiu daca se pot interpreta si ca amenintare unele din expresiile folosite de mine, spre exemplu : " daca mi-ar fi facut mie asa, nu stiu ce i-as fi facut " "persoanele de genul care fac asa merita un mare rahat in fata, ca ei tot in arunca in altii si nu le pasa " ( stiu ca e penibil, m-am lasat dusa de val ) .
Aaa da, si nu stiu daca se incadreaza si la hartuire, faptul ca am trimis la 2 persoane din viata ei mesaje, adica nu s-a intamplat doar odata, s-a intamplat de 2 ori, adica repetat.
Ajutor !
Răspunde
 24-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Ip-ul poate fi aflat de catre organele de politie, prestatorul de servicii de internet avand obligatia sa dea toate informatiile pe care le detine.
Fapta dvs. nu este tocmai laudabila, dar nu pare sa imbrace forma unei infractiuni. Puteti fi acuzata de hartuire, insa depinde de continutul mesajelor.
Ar fi bine ca pe viitor sa va abtineti de la astfel de activitati care mai degraba pot rani orgoliul si demnitatea persoanei vizate. Poate nu v-ati gandit ca acest gen de activitate poate da peste cap cursul normal al unei vieti.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2017

Inteleg, pai nu este laudabila, tocmai de aceasta am apelat la sfatul dumneavoastra aici.
Problema este ca nu prea am inteles ce mi-ati raspuns :-).
Intr-adevar eu nu am insirat mesajele aici, dar am specificat ce fel de continut au, iar in privinta aceasta, doream sa stiu, daca pentru acest caz particular, ar merge politia atat de departe, sa ceara de la providerul de internet datele mele.
Eu inteleg ca providerul poate da datele tale, dar pe de alta parte, ar trebui sa fie un motiv plauzibil, sau ofera datele tale asa, pur si simplu din orice motiv ? Ti se incalca intimitatea asa pur si simplu din orice motiv ?
Respectiv la hartuire, vi-am explicat care era temerea mea, care este continutul mesajelor, faptul ca s-a intamplat de 2 ori, ce poate fi considerat ca fiind repetitiv, eu personal nu imi dau seama daca poate fi incadrat la hartuire.
Iar alta intrebare ce am avut este ce actiuni pot fi luate impotriva mea, considerand toate cele mentionate de mine.
Inafara de expunerea detaliata a mesajelor aici, am explicat cam in detaliu caracterul continutului.
Răspunde
 25-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca sunt intrunite elemente constitutive ale unei infractiuni se va continua urmarirea penala.

Daca in domeniul penal nu exista o faptă atunci persoana prejudiciata poate merge in instanta civila si solicita daune., cu condiția dovedirii faptei ilicite si a prejudiciului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.