Forum avocaţi > Civil

Predare permis in baza hatararii

25-10-2017

Buna ziua,

Problema mea este una cu care cred ca se confrunta multa lume. In septembrie 2016 am fost implicat intr-un mic accident soldat doar cu avarii in care mi-a fost retinut permisul de conducere. Am depus contestatie pe care am pierdut-o dupa cum urmeaza: Pe 25 mai 2017 in portal a fost publicata hotarare cu drept de recurs in 30 de zile(nu am primit nici o hartie acasa). I jurul datei de 25 septembrie 2017(spun in jurul pt ca a fost lasata la un vecin iar data postei de domiciliu este 25 sep 2017). Vreau sa predau permisul dar nu stiu procedura.Devine definitiva aceasta hotarare daca nu am depus recurs? Cand pot merge sa legalizez hotararea in vederea predarii? Cum se procedeaza? Multumesc anticipat!
Răspunde
 26-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Dupa ce se comunica hotararea, trebuie asteptat sa expire termenul de apel de 30 de zile care se calculeaza de la data comunicarii (conform stampilei de pe plic). Dupa ce trec cele 30 zile, puteti merge la instanta sa legalizati hotararea si apoi sa mergeti la Politie pentru a preda permisul.

Cu toate acestea, am observat ca procedura difera usor in functie de orasul in care are loc predarea permisului. Drept urmare, va recomand ca in prealabil sa mergeti la serviciul de predare permise de care apartineti si sa verificati procedura descrisa mai sus.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2017

Multumesc mult. Trebuie fix in ziua in care expira termenul de recurs sa merg pentru legalizare sau pot merge de exemplu pe 27.10 daca data de pe plic este 25.10? Adica trebuie sa mergem si la servici... Multumesc inca o data!
Răspunde
 26-10-2017
Vizitator
Alcolemie 046 epilotest plus probe de sange la care nu stiu alcolemia care sunt sansele sa fie numai suspendare
Răspunde
 26-10-2017
Vizitator
Alcolemie 046 epilotest plus probe de sange la care nu stiu alcolemia care sunt sansele sa fie numai suspendare
Răspunde
 26-10-2017

Liviu.R a scris pe 26-10-2017:
Multumesc mult. Trebuie fix in ziua in care expira termenul de recurs sa merg pentru legalizare sau pot merge de exemplu pe 27.10 daca data de pe plic este 25.10? Adica trebuie sa mergem si la servici... Multumesc inca o data!

Puteti merge dupa data de 27.11 pentru legalizare (nu fix in ziua aia).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2017

Adrian a scris pe 26-10-2017:

Buna ziua,

Depinde ce alcoolemie va iese in sange. Totusi, cred ca la 0,46 in etilotest va iesi undeva la 1-1,1 in sange (strict o parere bazata pe alte situatii similare).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2017

Multumesc Alexandra:)

O zi minunata !
Răspunde
 26-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Adrian a scris pe 26-10-2017:

La o alcoolemie de 0,46 alcool pur in aerul expirat, cel mai probabil cantitatea de alcool pur in sange va depasi valoarea de 0,8 g/l, situatie in care vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda.
In functie de circumstantele dvs. personale si de atitudinea procesuala pe care o veti adopta, puteti primi o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate sau chiar o amenda.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2017
Vizitator
Sunt căsătorit, am un copil de doua luni...m am certat cu sotia,i-am dat o palma...mi a depus plângere penală la politie in bucuresti iar apoi a plecat cu copilul la ai ei de vreo 2 luni .Mentionez ca locuiam impreuna in bucuresti avand amândoi resedinta.In cele din urmă a băgat divortul la Dr.Tr.Severin unde are ea domiciliul stabil...Pot sa fac ceva in sensul asta fiindcă sunt vreo 350 km si vreau sa stiu daca este legal si daca pot face ceva in sensul asta
Răspunde
 01-11-2017

Adelin a scris pe 01-11-2017:
Sunt căsătorit, am un copil de doua luni...m am certat cu sotia,i-am dat o palma...mi a depus plângere penală la politie in bucuresti iar apoi a plecat cu copilul la ai ei de vreo 2 luni .Mentionez ca locuiam impreuna in bucuresti avand amândoi resedinta.In cele din urmă a băgat divortul la Dr.Tr.Severin unde are ea domiciliul stabil...Pot sa fac ceva in sensul asta fiindcă sunt vreo 350 km si vreau sa stiu daca este legal si daca pot face ceva in sensul asta

Buna ziua,

Instanta competenta sa judece divortul este cea de la ultimul domiciliu comun. Daca dvs. nu ati locuit in Turnu Severin, atunci trebuie sa invocati exceptia necompetentei teritoriale a instantei si trimiterea la judecatoria de care apartineti (in functie de sector).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com

Buna ziua,
In cazul dvs instanta competenta este o judecatorie din Bucuresti, in functie de sectorul in care ati locuit in comun. Invocati exceptia necompetenteti teritoriale si solicitati trimiterea cauzei la Judecatoria sector...x...(sectorul unde ati locuit impreuna cu sotia). Trebuie sa depuneti si dovada in acest sens: copie certificata conform cu originalul de pe CI

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook

Cand vi se va comunica actiunea, formulati in termen legal intampinare si cerere reconventionala, in care trebuie sa invocati exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Tr. Severin. Competenta de solutionare a actiunii de divort revine instantei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.
In situatia in care doriti ca minorul sa locuiasca la mama, va trebui sa solicitati stabilirea unui program de vizita.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.