Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Intrebari contract vanzare cumparare cu rezerva dreptulului de uzufruct viager

26-10-2017
Vizitator
Buna seara,
Eu si sotul meu am incheiat contract vanzare cumparare cu rezerva dreptulului de uzufruct viager cu fiul sotului,pentru casa si terenul aferent.Inainte de vanzare,sotul meu detinea 1/3 din proprietate,iar eu 2/3,conform act proprietate.Totodata,contractele la utilitati sunt incheiate pe numele meu si au ramas asa si dupa vanzare.Relatia cu fiul sotului este normala,nu avem nici un diferend privind contractul incheiat,suntem in consens permanent,dar legislatia trebuie respectata,deci nu dorim sa o incalcam.
Prin urmare,va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarele 3 intrebari:
1) daca respectivele contracte de utilitati pot ramane pe numele uzufructuarilor,sau trebuie schimbate pe numele nudului proprietar si daca incheierea unui contract nou,pt alta utilitate,ulterior vanzarii,trebuie incheiat pe numele nudului proprietar?Pt noi ar fi o mare complicatie privind gestionarea acestora daca trebuie schimbate/incheiate pe numele nudului proprietar,
2) daca dupa decesul ambilor uzufructuari,fiica sotului si sora fiului are vreun drept aspra proprietatii sau poate sa atace contractul de vanzare cumparare incheiat cu fiul,in conditiile in care fiul face dovada ca s-a achitat de obligatiile ce i-au revenit ca nud proprietar si mai ales ca cele 2/3 din proprietate pe care le detineam eu,care nu sunt mama celor doi frati,le-am vandut fiului sotului prin propria vointa.
3) in cazul in care nudul proprietar decedeaza,ce se intampla cu proprietatea su cu dreptul de uzufruct?
Va multumesc!
Răspunde
 02-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Va raspund punctual:

1) daca respectivele contracte de utilitati pot ramane pe numele uzufructuarilor,sau trebuie schimbate pe numele nudului proprietar si daca incheierea unui contract nou,pt alta utilitate,ulterior vanzarii,trebuie incheiat pe numele nudului proprietar?Pt noi ar fi o mare complicatie privind gestionarea acestora daca trebuie schimbate/incheiate pe numele nudului proprietar,
NU ESTE NICIO PROBLEMA DACA MENTINETI CONTRACTELE PE NUMELE UZUFRUCTUARULUI. ACESTA ARE VOIE SA FIE TITULAR DE CONTRACT PENTRU UTILITATI PENTRU CA ARE UN DREPT DE POSESIE SI FOLOSINTA ASUPRA IMOBILULUI

2) daca dupa decesul ambilor uzufructuari,fiica sotului si sora fiului are vreun drept aspra proprietatii sau poate sa atace contractul de vanzare cumparare incheiat cu fiul,in conditiile in care fiul face dovada ca s-a achitat de obligatiile ce i-au revenit ca nud proprietar si mai ales ca cele 2/3 din proprietate pe care le detineam eu,care nu sunt mama celor doi frati,le-am vandut fiului sotului prin propria vointa.
FIICA SOTULUI (SORA NUDULUI PROPRIETAR) NU PREA ARE CE FACE IN PRIVINTA CONTRACTULUI INCHEIAT CU NUDUL PROPRIETAR. TEORETIC, DUPA DECESUL SOTULUI DVS. AR PUTEA ATACA ACEST CONTRACT, INSA SANSELE DE REUSITA SUNT REDUSE MAI ALES DACA IN URMA DECESULUI SOTULUI DVS. MAI RAMAN BUNURI DE IMPARTIT LA MOSTENIRE.

3) in cazul in care nudul proprietar decedeaza,ce se intampla cu proprietatea su cu dreptul de uzufruct? DREPTUL DE UZUFRUCT SE MENTINE ATATA TIMP CAT SUNTETI DVS. SI SOTUL IN VIATA, INDIFERENT CE SE INTAMPLA CU NUDUL PROPRIETAR. IN SITUATIA DECESULUI, NUDA PROPRIETATE SE MOSTENESTE DE CATRE MOSTENITORII LEGALI AI FIULUI SOTULUI (COPII SI SOTIE; DACA NU ARE COPII, VIN LA MOSTENIRE SOTIA, PARINTII SI FRATII; DACA NU ARE SOTIE, SE IMPARTE MOSTENIREA DOAR INTRE PARINTI SI FRATI).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2017
Vizitator
Stimata Doamna avocat Alexandra Vasile,
va multumesc pentru raspunsul clar si la obiect pe care l-ati formulat si va felicit pentru competenta profesionala ce transpare din acesta.
Va doresc o evolutie profesionala de succes,pe masura competentei manifestate.Cu consideratie,IC
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.