Forum avocaţi > Civil

Partaj. Cand trebuie sa mearga executorul pentru bunurile materiale?

26-10-2017
Vizitator
Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri in privinta unei succesiune mostenire partaj. Noi santem doua surori la parinti. Parinti nostri au construit doua case in aceeasi curte. Mama noastra a decedat in anul 2007 ianuarie iar tatal meu sa recasatorit. Anul 2016 septembrie a decedat si el avand 5 ani de casatorie. Respectiva femeie a ramas acolo in casa mica. Ea nu a avut in tot acest timp nici un venit absolut. Am intentat un proces impotriva ei in luna ianuarie 2017 ca sa putem sa o despagubim si sa plece. Problema este ca ea sustinand ca este stapana acolo pentru faptul ca era casatorita cu acte cu tatal meu a vandut tot existand martori care au vazut tot si au depus declaratie la proces. Acum in momentul de fata ieri cand sau dus executorii ca sa masoare pamantul si casa sa imparta sa ne dea la fiecare partea noastra nu mai este absolut nimic in nici una din case. Avocata mea nu prea se ocupa de caz. Intrebarea mea este: cand si in ce faza a procesului trebuie sa mearga executorul pentru bunurile materiale. Si cum trebuie sa procedez in caz ca ma razgandesc in privinta avocatei mele sa ii cer dosarul sa pot sa merg la alt avocat. Ce trebuie sa fac .va multumesc
Răspunde
 27-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Executorul sau expertul? Daca sunteti in faza de proces, la judecatorie, nu are ce cauta executorul acolo. Acesta intervine numai in momentul in care dvs ati castigat procesul, definitiv, si ati mers deja cu hotararea legalizata la un executor judecatoresc.
Daca, insa, sunteti inca in faza de judecata, probabil ca este vorba despre un expert desemnat de instanta sa expertizeze toate bunurile care formeaza masa succesorala, pentru a se putea face partajul.

In concluzie: executorul judecatoresc merge acolo numai dupa ce aveti hotarare definitiva si s-a deschis dosar de executare silita 0 dar nu cred ca e cazul la dvs.

Expertul/expertii merg acolo pentru a face expertiza dispusa de instanta, pentru a determina toate bunurile si a le evalua, dupa ce a fost dispusa o astfel de expertiza de catre instanta.

In ceea ce priveste avocatul care va reprezinta, in cazul in care nu sunteti multumita, puteti oricand sa mergeti sa reziliati contractul incheiat cu acesta si sa luat toate actele in vedere contactarii unui alt avocat.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.