Forum avocaţi > Civil

PENSIE INTRETINERE

30-10-2017
Vizitator
buna ziua. apelez la dumneavoastra sa ma ajutati cu un sfat. Sunt divortata si am un copil minor in intretinere, tatal cu resedinta in Italia si recasatorit. De cand acesta a aflat ca am deschis actiune in instanta pentru stabilire pensie intretinere minor, anul acesta in primavara si-a dat demisia si lucreaza la "negru". Astazi s-a intors comisia rogatorie de la autoritatile italie insa ma astept sa scrie ca acesta nu realizeaza venituri si ca este intretinut de sotie. Stiu din surse sigure (prieteni) ca tatal minorului si-a dat cu intentie demisia insa lucreaza pentru acelasi patron ca si zilier, deci forme de munca. Banuiesc ca primeste doar un ajutor social sau somaj pentru o perioada determinata. Aparatorul tatalui minorului va sistine cu siguranta in instanta ca acesta este un intretinut...(ca o paranteza acesta si a construit cu sotia sa casa in vara a.c.) . de cateva luni imi trimite cineva din tara prin mandat postal, lunar, suma de 300 lei. M am gandit sa scriu o intampinare pentru urmatorul termen in care sa specific ca, atata timp cat plateste chirie in Italia, care costa ceva, duce o viata decenta, insemna ca are venituri si solicit instantei sa calculeze pensia la salariul minim dein Italia, sau la somaj. Nici nu nu stiu cum sa fac. Atata rautate nu am mai vazut. A depus la dosar chitante mincinoase care sa ateste ca ar fi trimis minorului ciuperci si rosii, ceea ce copilului nu ii place...sau magneti de frigider. Va rog mult, pentru ca nu imi permit un avocat ( pana acum intampinarile mi le-am formulat fara ajurot juridic doar culese de pe internet), ajutati ma cu un sfat. Va multumesc mult.
Răspunde
 30-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți cere ce ați menționat dar dacă ceea ce susțineți este adevărat puteți să faceți o plângere către autoritățile din Italia.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Clar ca veti solicita stabilirea pensiei la nivelul venitului minim din Italia daca din dosar rezulta resedinta lui legală în acaeasta tara.

Aveti in vedere si faptul ca la stabilirea pensiei se au in vedere atât veniturile cat si bunurile tatălui.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017
Vizitator
Va multumesc.ntru raspuns. am intrat in posesia comisiei rogatorii italiene. Nu are servici in prezent dar nici nu se atesta faptul ca acesta ar fi in somaj sau asistat social deci e clar ca acesta a facut o conventie cu actualul patron si primeste bani cash nu prin virament bancar . Eu acest lucru nu il pot demonstra insa pot scrie in intampinare ca s a nascut aceasta prezumtie . Va rog frumos sfatuiti ma ce sa fac amai departe. Este punctul final si chiar m am blocat. O idee din partea dumneavoastra ar fi minunata. Va multumesc.
Răspunde
 31-10-2017
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspuns. Daca mi ati scrie cateva idei scurte sa scriu eu mai departe ....in comisia rogatorie scrie ca nu are venituri pe anul asta. dar nici nu se atesta faptul ca tatal si a dat demisia sau a fost indisponibilizat pt,. ca nu primeste nici somas si nici nu e asistat social. Clar ca a facut o conventie cu patronul insa nu pot demonstra. M ati putea ajuta cu o idee? Va multumersc.
Răspunde
 31-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dvs., in calitate de reclamanta, nu trebuie sa formulati intampinare, in schimb puteti formula concluzii scrise sau orale sau note scrise pe care sa le depuneti la dosar.
Este regretabila situatia in care va aflati, insa cel mai probabil pensia minorului se va stabili raportat la venitul minim pe economie din Romania.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.