Forum avocaţi > Civil

Succesiune sora vitregă un an implinit

02-11-2017
Vizitator
Bună ziua! As dori mult sa am un raspuns...Problema este urmatoarea.Parintii mei au divorțat cand eu aveam 2 ani.Tatal meu dupa divort a achiziționat o garsoniera pe cont propriu.Dupa ceva timp a facut un copil cu o doamna,el era obligat sa-mi plătească pensie alimentara dar nu ă facut-o promițând mereu ca acea garsoniera care o posedă imi va reveni mie.Din pacate mama mea nu a facut nici un demers juridic in aceasta cauza,deci am împlinit 18 ani fara sa ma aleg cu nimic din partea lui.Din pacate la inceputul acestui an tata a decedat.Cu doamna cu care are copilul s-au căsătorit civil in 2013 deci aveau 3 ani de căsătorie la momentul decesului.As vrea sa stiu ce parte mi se cuvine mie din acea locuinta.Daca are si ea dreptul ,cu toate ca nu au luat-o impreuna sau doar eu si copilul ei...va multumesc mult
Răspunde
 02-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca imobilul a fost achizitionat inainte de casatorie, atunci sotiei supravietuitoare ii va reveni o cota de 1/4 din acel imobil, iar dvs. si surorii vitrege o cota de 3/4 din garsoniera.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2017
AvatarSuccesiune sora vitrega un an
Vizitator
Multumesc doamna avocat...as vrea sa mai stiu daca dupa trecerea unui an eu am aceleasi drepturi pt ca mama vitrega se lungeste si refuza sa mergem la notar.Sunt deja 11 luni de la decesul tatei.Ea zice ca nu se poate face succesiunea daca sora care este minora nu are un tutore/curator si de asta mai trebuie asteptat o luna ca sa-i vina acea dispozitie prin judecatorie
Răspunde
 05-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să faceți urgent o declarație de acceptare a moștenirii. O puteți face la orice notar public. Dacă nu aveți o copie de pe certidicatul de deces al tatălui dvs dați datele lui notarului care poate solicita un certificat de uz oficial.
Dacă nu faceți acea declarație într-un an de la deces sunteți străină de moștenire dacă nu puteți dovedi că ați acceptat tacit succesiunea (lucru care va fi dificil sau imposibil în condițiile în care nu ați locuit cu tatăl dvs).
Eu cred că soția supraviețuitoare vă amăgește și așteaptă să treacă anul pentru a invoca faptul că nu ați acceptat moștenirea.
Dacă ați dat acea declarație este în regulă deoarece puteți face succesiunera și mai târziu.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2017
Vizitator
Multumesc tare mult domnul avocat...daca nu imi spuneati eu asteptam mult si bine sa fiu chemata.as vrea sa stiu in caz ca ea refuza sa-mi dea dreptul si voi ajunge sa o dau in judecata cum se procedeaza? are un termen in care sa rezolve problema si cat este acel termen sau va fi scoasa locuinta la licitatie?
Răspunde
 07-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
După ce dați declarația de acceptare a moștenirii puteți deschide succesiunea la orice notar din localitatea ultimului domiciliu al defunctului.
Nu trebuie sa așteptați după ceilalți.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2017
Vizitator
Nu ar fi mai oportun sa platesc un avocat sa-si faca treaba si sa cer sa se plateasca si cheltuielile de judecata? Presupun ca daca deschid eu succesiunea trebuie sa ma ocup de toate cheltuielile si nu am nici un avantaj deoarece ele vor sa ramana in imobil nu eu si nici nu dispun de nici un act
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.