Forum avocaţi > Civil

Am 16ani si am nevoie de ajutor urgent

02-11-2017
Vizitator
Buna seara.Ma numesc Sara si apelez la dumneavoastra in speranta de a gasi niste raspunsuri.Am 16 ani si vreau sa plec de acasa.Situatia este complicata,dar cauza este comportamentului pe care parintii mei l-au adoptat fata de mine.Simt ca nu mai suport sa fiu astfel batjocorita in fiecare zi.Consider ca sunt destul de matura pentru a-mi forma drumul in viata pe cont propiu.Intrebarea mea este:Cum pot pleca de acasa fara sa pot fi adusa inapoi?Eu m-am documentat si am aflat mai multe, insa nu stiu daca sunt toate adevarate.De exemplu: pot da o declaratie cum ca am plecat de bunavoie de acasa si ca eu sunt cea care m-am dus la prietenul meu(persoana la care stau) nesilita de nimeni.As dori raspunsuri concrete,fara sfaturi de genul "ar fi bine sa stai acasa".Va rog.Am mare nevoie de ajutor cat se poate de repede.As vrea sa ma sfatuiti cum sa procedez dpdv legal.Multumesc mult.
Răspunde
 03-11-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna seara,
Am mai dat odata acest raspuns...Pana la 18 ani esti minora si nu poti decide tu unde doresti sa locuiesti. Daca exista un prietenul - daca vreti sa locuiti impreuna - el ar putea avea mari probleme daca parintii tai depun plangere.
Nu conteaza din punct de vedere legal daca tu consideri ca esti capabila sa-ti croiesti drumul in viata. Legea este extrem de clara! Doar la 18 ani ai capacitate de exercitiu deplina, ceea ce iti da dreptul sa decizi singura tot ce doresti in ceea ce priveste viata ta.
In ceea ce priveste comportamentul parintilor, daca tu consideri ca se comit abuzuri impotriva ta, exista protectia copilului. Dar, sa nu crezi ca daca apelezi la protectia copilului vei fi lasata sa stai cu prietenul tau...centru de plasament iti spune ceva?
Este adevarat ca poti decide s ate casatoresti la 16 ani. Pentru aceasta iti trebuie aprobare legala.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.