Forum avocaţi > Civil

Dreptul la coproprietate

04-11-2017
Vizitator
ln urma tatalui decedat in 2009 am facut succesiune avand dreptul sotia la jumatate si 3 frati fiecare cu cota parte pe un apartament cu 4 camere .Va rog sa mi spuneti daca copilul meu in varsta de 20 are drept
legal sa stea in partea mea .Eu sunt in provincie cu serviciul nu poate sta cu mine fiind la scoala inca si este dat afara mereu spunandu i se ca nu are niciun drept .Motivul .acestia tin caini si pisici e un focar de infectie in bloc nu au reactie decat 2, 3 persoane si copilul .nu vor nici sa vanda sa impartim. Daca ii trec copilului cota mea are mai multe drepturi? Multumesc anticipat
Răspunde
 04-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ionescu Cristina a scris pe 04-11-2017:
ln urma tatalui decedat in 2009 am facut succesiune avand dreptul sotia la jumatate si 3 frati fiecare cu cota parte pe un apartament cu 4 camere .Va rog sa mi spuneti daca copilul meu in varsta de 20 are drept
legal sa stea in partea mea .Eu sunt in provincie cu serviciul nu poate sta cu mine fiind la scoala inca si este dat afara mereu spunandu i se ca nu are niciun drept .Motivul .acestia tin caini si pisici e un focar de infectie in bloc nu au reactie decat 2, 3 persoane si copilul .nu vor nici sa vanda sa impartim. Daca ii trec copilului cota mea are mai multe drepturi? Multumesc anticipat

Din punct de vedere legal, copilul dvs. nu are drept de mostenire de pe urma bunicului. Daca masa succesorala este compusa din acel apartament, iar acesta a fost achizitionat in timpul casatoriei, atunci sotiei supravietuitoare ii revine o cota de 5/8 din imobil iar copiilor defunctului le revine o cota de 3/8.
In cazul in care mostenitorii nu ajung la o intelegere privind impartirea imobilului, va trebui sa va adresati instantei cu o actiune pentru iesirea din indiviziune, astfel ca imobilul va fi atribuit in natura unuia dintre mostenitori, cu obligatia acestuia de a le achita celorlalti o sulta aferenta cotei ce le revine. Daca niciun mostenitor nu doreste atribuirea apartamentului in natura, atunci bunul se va vinde, iar banii vor fi impartiti intre mostenitori, conform cotelor ce le revin.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2017
Vizitator
Multumesc f mult doamna avocat .Intrebarea mea este daca pot locui legal in casa ca si coproprietar pana la dezbaterea iesirii din indiviziune .La politia de sector mi s a spus ca pot face buletin copilului meu doar pe baza certificatului de succesiune .Daca are adresa la domiciliul respectiv poate fi dat afara de ceilalti mostenitori ? Pot sa i trec cota mea pe numele lui fara sa fac iesirea din indiviziune ? Multumesc anticipat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.