Forum avocaţi > Civil

Am aflat că sunt tată după 10 ani

05-11-2017
Vizitator
Bună ziua vreau să mă lămurească cineva cu o problema acum 10 ani am făcut sex cu o femeie și acum am am aflat că sunt tată după această aventură și sunt chemat să îmi recunosc copilul la tribunal. Ce se poate intampla dacă eu sunt tatăl?
Răspunde
 05-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă se va dovedi că sunteți tatăl copilului aveți responsabilitățile pe care orice părinte le are, respectiv dreptul și obligația de a crește copilul, de îngrijire a sănătății și dezvoltării lui fizice, psihice și intelectuale, educație, învățătură și pregătire profesională etc.
Probabil că autoritatea părintească va fi exercitată în comun și locuința copilului va fi la mamă. În aceste condiții aveți obligația să plătiți o pensie de întreținere și aveți dreptul la un program de vizitare a copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2017
Vizitator
Vă mulțumesc pentru informație. Și dacă sunt eu tatăl care ar fi procentul pentru pensie . Cumva va trebui să plătesc și din urmă.
Răspunde
 05-11-2017

Cuantumul pensiei de intretinere este de 25% din venitul lunar net si se datoreaza de la data inregistrarii cererii de chemare in judecata.
Răspunde
 06-11-2017
Vizitator
Si și dacă mi se cere să plătesc și din urmă va trebui să plătesc?
Răspunde
 06-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Veti fi obligat la plata pensiei de intretinere datorata minorului, incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2017
Vizitator
Mi s-ar parea corect ca mama respectiva sa poata fi trasa cumva la raspundere pentru ca a ascuns atat timp existenta minorului, pentru ca parintele are si drepturi de care nu s-a bucurat in toti acesti ani, nu doar obligatii ca plata pensiei alimentare. Poate nu am eu ceva in vedere.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.