|
06-11-2017 |
 | Cornel Vizitator |
| Buna ziua,am o intrebare legata de o contestatie facuta de mine parinte impotriva deciziei scolii de ai scade un punct la purtare fiului meu, si anume: Am contestat accea decizie la C. de Admin. al scolii dupa care in Contencios Admin,iar la un moment dat parata mi-a trimis intampinarea in care scrie ca, conform art.41 cod civil eu trebuia sa fac contestatia in numele minorului si nu in nume propriu deoarece el are 14 ani impliniti chiar in luna snctiunii(inaintea sanctionari) Mentionez ca eu am scris in cererea de fond asa: Domnule Presedinte subsemnatul.......tatal natural al fiului meu ....vin in fata dvs-tra cu contestatia impotriva luarii deciziei de sanctionare a fiului meu..... Intrebarea mea este daca este adevarat ce scrie parata ca nu am dreptul sa contest nota decat in numele lui daca e sub 14 ani si impreuna cu el daca e peste 14 ani cum ii are el acum Eu am formulat contestatia conform Art.29 alin1 din Statutul Elevului aprobat prin OMENCS 4742/10.08.2016 care imi da acest drept si spune astfel (1) Contestarea sancţiunilor ce pot fi aplicate elevilor, prevăzute la art. 16, se adresează, de către elev sau, după caz, de către părintele/tutorele/susţinătorul legal al elevului, consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, în termen de 5 zile lucrătoare de la aplicarea sancţiunii. (2) Contestaţia se soluţionează în termen de 30 de zile de la depunerea acesteia la secretariatul unităţii de învăţământ. Hotărârea consiliului de administraţie nu este definitivă şi poate fi atacată ulterior la instanţa de contencios administrativ din circumscripţia unităţii de învăţământ, conform legii. si nu in baza art.41 cod civil de care se agata parata ca nu l-am respectat. Metionez ca in rasp. intampinarii am scris ca actiunea este formulatat de catre mine pentru si in numele fiului meu minor Deasemenea doamna presedinte mi-a trimis 2 comunicarii in care imi cerea sa indic obiectul cereri si pe cine chem in judecata sub sanctiunea anularii cererii dar nici intr-un caz nu mi-a cerut sa specific daca o fac in numele meu,a fiului meu sau impreuna cu el fiindca are 14 ani. Fata de toate cele scrise mai sus va rog sa ma lamuriti daca e corect cum am procedat sau trebuie sa mai depun ceva daca nu e tardiv pentru a nu pierde din start procesul deoarece parata a invocat lipsa calitati procesuale active a mea pt. ca fiul meu are 14 ani cu toate ca eu am facut contestatia in baza art 29 mentionat mai sus. Va rog frumos sa ma lamuriti si sa imi dati un sfat ce sa fac in continuare sau ce sa depun la termenul viitor Pot depune o declaratie a fiului meu in numele lui care in final sa sune asa?? Subsemnatul(fiul meu) cu toate datele de identificare...,asistat de tatal meu.... arat prin prezenta faptul ca imi insusesc actiunea formulata de tatal meu in dosarul nr.3189/40/2017 si doresc ca atare continuarea acesteia. | |
|
|
|
07-11-2017 |
| Este corect cum ati formulat cererea si actiunea in instanta. Capacitate procesuala dobandeste la 18 ani minorul. Pana atunci este reprezentat de catre părintele sau. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-11-2017 |
 | CORNEL Vizitator |
| va multumesc frumos pentru raspunsul dat,deci sa inteleg ca nu trebuie sa mai atasez si precizarea sau cererea in care fiul meu isi insuseste actiunea??Va intreb pt. ca doamna judecatoare mi-a cerut sa ma pronunt asupra acuzatiilor paratei ca nu am calitate procesuala activa si nu am respectat art.41 cod civil si anume: Capacitatea de exerciţiu restrânsă (1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă. (2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului. (3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum şi acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor. VA MULTUMESC INCA ODATA | |
|
|
|
12-11-2017 |
| Nu sunteti pe temeiul art.41, dar pt a inlatura orice dubiu minorul sa isi asume aceasta actiune, desi in opinia mea este inutil. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
12-11-2017 |
 | CORNEL Vizitator |
| Va multumesc frumos pt.raspuns si pentru timpul acordat.Chair maine voi depune acest act.STIMA | |
|
|
|
13-11-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Dupa cum ati vazut si dvs., copilul dupa implinirea varstei de 14 ani are capacitate de exercitiu restransa, ceea ce inseamna ca orice actiune/demers/contestatie trebuie facuta in nume propriu, asistat de catre parinte. Este suficient daca depuneti acea nota de insusire a actiunii din partea fiului dvs. pentru ca procedura judiciara sa mearga mai departe. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
13-11-2017 |
 | CORNEL Vizitator |
| Va multumesc frumos pentru raspuns doamna Avocat Vasile Alexandra,aveam dubii si nu stiam daca e buna acea insusire ca sa mearga mai departe procesul fara sa-l pierd din start.MULTUMESC | |
|
|
|
19-03-2019 |
 | Bortos Mihaela Vizitator |
| Buna seara.Dna avocat fiul meu a fost lovit la scoala si in urma aceste lovituri a avut buza de sus a gurii cusuta iar doi dinții ii sunt mortificati si au nevoie de coroana dentară,fiul meu are 14 .In urma acestei lovituri comisia școlii a dat toata vina pe fiul meu si i-a scăzut nota la purtare desi doar fiul meu a avut de suferit si inca are deoarece dinții sunt Compromiși .Ce pot face pentru a-i face dreptate copilului meu?!va rog ajutați-mă .Va multumesc. | |
|
|
|
02-02-2021 |
 | Adriana Vizitator |
| Buna ziua,copilului meu i-a fost scazuta nota la purtare cu doua puncte,pentru ca a facut 50 absente online,Dar de multe ori nu avea semnal si anunta la scoala,dar nu i-a interesat. Este in clasa A8 a Urmeaza sa fac o contestatie,va multumesc pentru cine o sa imi raspunda | |
|
|
|
02-02-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dar nu ati pus o intrebare, ci doar ne-ati informat ca veti depune o contestatie. Ce anume doriti sa stiti? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-02-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adriana a scris pe 02-02-2021: Buna ziua,copilului meu i-a fost scazuta nota la purtare cu doua puncte,pentru ca a facut 50 absente online,Dar de multe ori nu avea semnal si anunta la scoala,dar nu i-a interesat. Este in clasa A8 a Urmeaza sa fac o contestatie,va multumesc pentru cine o sa imi raspunda Luati legatura cu conducerea scolii pentru o rezolvare amiabila a diferendului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |