Forum avocaţi > Civil

Ref: teren proprietate fara acces la drumul public; obtinere acces si servitute in intravilan

06-11-2017

SPETA: un teren nu are si nu exista drum de acces la drumul public, la nici un drum, obtinere drum acces la drumul public pentru proprietate!proprietarul insa nu poate folosi terenul!
cronologie pe scurt:
-in 2004 o persoana juridica cumpara un teren agricol extravilan de la un proprietar cu titlu de proprietate si inscrie terenul proprietate in cartea funciara in anul dobandirii
-impozitele sunt platite la zi an de an, terenul nu a fost folosit
-in 2013 primaria schimba folosinta zonei trecand-o in intravilan - fara sa prevada acces la drumul public pentru terenurile care au fost extravilan agricol si sunt in planul 2
-in jurul terenului pe cele 4 laturi sunt numai proprietati private fara drumuri secundare, dar au acces la singurul drum= un drum public electrificat si cu utilitati
- astfel, terenul firmei nici in prezent nu are acces pe nicaieri, nici recadastrarea/actualizarea cadastrului (nici patrunderea cadastristilor pe terenul in cauza) nu se poate face pe nicaieri, jur imprejur sunt numai terenuri in proprietate imprejmuite!
-intre teren si drumul public exista doar 1 (un) singur proprietar care are casa construita pe un teren, imprejmuit cu gard din zid si cu iesire directa la drumul public
-proprietarul vecin din fata cu acces la drumul public nu este de acord pentru a permite accesul sub nici o forma, ne-a ras in fata, nici nu vrea sa auda sa ne dea acces la drumul public, ne-a zis ca suntem nite prosti si sa ne luam elicopter ca sa ajungem pe proprietate!!!
Intrebari:
Cum se poate proceda pt ca aceasta proprietate sa poata fi folosita si sa aiba acces la drumul public, la utilitati? cine raspunde si cum? cum se poate proceda legal pentru rezolvarea optima a situatiei in fapt? care sunt pasii?
va multumesc anticipat pt amabilitatea de a raspunde!
Răspunde
 08-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Primul pas ar fi sa vorbiti cu un avocat pentru a va spune in concret care sunt costurile procedurii si ce trebuie sa faceti.

Nu exista ca vecinii sa va refuze accesul la terenul dvs. Ei sunt obligati sa va permita accesul pe terenul lor. Trebuie demarata actiune pentru constituirea servitutii de trecere (cu piciorul, cu masina, utilitati) pe terenurile vecinilor de la drumul public si pana la dvs. Asta inseamna ca si dvs. va trebui sa-i despagubiti pe vecinii pentru servitutea creata. Trebuie vazut care este cea mai scurta si mai putin costisitoare ruta.

Puteti actiona si Primaria care a facut planul urbanistic zonal in momentul in care au trecut terenurile din zona din extravilan in intravilan. Se poate cere anularea PUZ-ului daca va incalca drepturile.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-07-2018
Vizitator
Buna ziua,
am cumparat un teren intravilan intr-o comuna din jud.Prahova. La vizitarea terenului am constatat ca exista drum de acces catre teren. Am intrebat vecinii daca sunt "probleme "cu terenul, si mi-au spus ca totul este ok.
Dupa ce am semnat actele am primit de la vechiul propietar niste schite cu terenul.Cand m-am uitat pe ele....constat ca drumul de acces NU EXISTA. Am aflat ca acel drum exista de aproape 18 ani dar nimeni nu a incercat sa rezolve problema lui,Eu sunt al treilea propietar si primul care constat acest lucru. Am incercat sa vorbesc cu propietarul terenului(vecinul meu) sa rezolvam problema ..nu doreste nici o varianta care i-am propus-o, el dorind sa-mi inchida acum accesul catre terenul meu. Acum constat ca NU POT SA-MI INTRODUC UTILITATILE PE TERENUL MEU pentru ca nu am drum. Ce ste de facut???
Va multumesc anticipat !
Răspunde
 16-01-2021
Vizitator
Buna ziua. Vreau sa cumpăr o casa și proprietarul este plecat în străinătate. Fratele proprietarului are împuternicire pentru vânzarea casei și pamantului dar a parcelei de teren care deservește că drum nu. Parcele este intabulate și trecuta în cartea funciară că și drum cale de acces.La acel drum mai sunt inca 5 proprietari de imobile care folosesc acea parcela de pământ ca și drum. Proprietarul fiind plecat în Anglia din cauza pandemiei nu poate face o împuternicire. Toate aprobările de la banca sunt valabile 30 de zile de la aprobare. Pe terenul respectiv nu sunt percepute nici un cost dar toți au trecut pe actul de vânzare cumpărare și o șesime din drum. Vânzătorul este deacord să îmi de-a și mie o șesime din drum dar cei de la banca nu vor deoarece nu este legal sa înstrăineze acea bucate deoarece nu are procura.
Răspunde
 16-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ionut Teodorovici a scris pe 16-01-2021:
Buna ziua. Vreau sa cumpăr o casa și proprietarul este plecat în străinătate. Fratele proprietarului are împuternicire pentru vânzarea casei și pamantului dar a parcelei de teren care deservește că drum nu. Parcele este intabulate și trecuta în cartea funciară că și drum cale de acces.La acel drum mai sunt inca 5 proprietari de imobile care folosesc acea parcela de pământ ca și drum. Proprietarul fiind plecat în Anglia din cauza pandemiei nu poate face o împuternicire. Toate aprobările de la banca sunt valabile 30 de zile de la aprobare. Pe terenul respectiv nu sunt percepute nici un cost dar toți au trecut pe actul de vânzare cumpărare și o șesime din drum. Vânzătorul este deacord să îmi de-a și mie o șesime din drum dar cei de la banca nu vor deoarece nu este legal sa înstrăineze acea bucate deoarece nu are procura.

Dacă nu are procură nu se poate face vânzarea și a terenului pentru acces. Nu rămâne decât să cumpărați casa și terenul, fără drum de acces, iar ulterior să cumpărați și drumul, dar asta necesită încredere din partea dvs față de vânzător și acordul băncii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ma gandesc ca o solutie ar fi un antecontract incheiat la distanta, prin mijloace electronice ori semnat in dublu exemplar si trimis prin curier.

Antecontractul nu trebuie sa fie incheiat in forma autentica.

Vanzatorul va trimite in scris intentia sa de a reglementa si situatia drumului de acces intr-un anumit termen, de indata ce poate face in mod valabil o procura la ambasada ori consulat.
Va trimite prin posta 2 exemplare din antecontract, semnate, apoi dvs. le semnati, va pastrati un exemplar si ulterior ii remiteti un exemplar vanzatorului, tot prin posta.

Apoi, semnati vanzarea propriu-zisa la notar(casa si teren) , iar definitivarea antecontractului care reglementeaza soarta drumului de acces va avea loc cand poate sa trimita procura.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-09-2022
Vizitator
Buna ziua, am castigat un teren in urma unei licitatii (in urma unei executari). Initial am primit informatia ca nu sunt probleme, cand am ajuns la Cadastru, persoana care a pierdut terenul este vecinul cu acces la proprietatea mea. Ce variante sunt sa pot avea acces la teren. Multumesc anticipat!
Răspunde
 22-09-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sa inteleg ca nu aveti drum de servitute?

Puteti obtine acest lucru printr-o actiune in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2023
Vizitator
Buna ziua , dețin un teren cu drept de folosinta pe aleea de acces , care pana acum cativa ani a fost extravilan , acum este intravilan , am facut actualizarea cadastrala pentru teren ,dar pt alee , nu .
Am cumpărător care a venit din Anglia special pe teu aceasta Tranzacție si voiam sa stiu daca il pot vinde asa ?Mentionez ca persoana care il cumpara stie situatia si tot ce doreste este sa rezolvam cu actele!
Exista posibilitatea de a rezolva in vre un fel?multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.