In luna Septembrie 2012 am avut ultimul termen de judecata a recursului la Curtea de Apel. In luna februarie 2013 dosarul intorcandu-se la tribunalul din orasul meu, in data de 15.02.2013, am depus la arhiva o cerere prin care am solicitat studierea dosarului, astfel aflend numarul Deciziei civile a Curtii de Apel asupra recursului, dupa care pe loc am depus o alta cerere pentru a mi se inmana o copie legalizata a acestei decizii, fapt care s-a si intamplat. In data de 28.02.2013, in termenul legal de 15 zile de la luarea la cunostinta,am depus o contestatie in anulare asupra Deciziei Civile din recurs . La al doi-lea termen al contestatiei in anulare, presedintelew completului de judecata a invocat exceptia tardivitatii si m-a intrebat cand am luat la cunostinta despre Decizia Civila data in recurs de Curtea de Apel. Eu fiind nepregatit pentru aceasta intrebare i-am raspuns ca ultima infatisare a avut loc in luna septembrie sau octombrie anul 2012, si am depus cerere pentru eliberarea Deciziei Civile, legalizate, in luna februare 2013, iar in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta a acesteia am formulat contestatia in anulare. Totodata din-du-se un alt termen, i-am spus ca in concluziile scrise pe care le voi depune, am sa fac referire si la acest fapt. Astfel, la ultimul termen de judecata am depus ( cu toate ca erau la dosar) cererea pentru studierea dosarului, cererea pentru eliberarea a unei copii legalizate a Deciziei din recurs, acestea fiind datate si semnate de cei de la arhiva cu data de 15.02.2013, copie de pe stampila de legalizare a deciziei din recurs pe care era trecuta data de 15.02.2013, si copie de pe prima pagina a contestatiei in anulare pe care era semnatura arhivarului si stampila tribunalului cu data primirii la 28.02.2013. Cu toate aceste Instanta a respins contestatia ca tardiva deoarece in mortivare , completul de judecata spune ca eu am spus ca am luat la cunostinta despre decizia data in recurs de Curtea de apel in luna octombrie 2012 ( urmare a faptului ca la inceputul procesului eu am declarat ca in luna septembrie sau octombrie s-a judecat recursul si nu ca am luat la cunostinta despre hotarare) Mai mult, Decizia data in recurs a fost data in data de 03.09.2012, tehnoredactata in data de 10.10.2012, inaintata catre tribunal la data de 12.10.2012, primita de tribunalul pe raza caruia locuiesc la data de 18.10.2012 si dupa viza presedintelui de a se introduce in arhiva a mai durat vreo 2 zile. Ce pot face in aceasta situatie? Am spus sa depun un recurs, dar cum pot sa combat prostiile pe care le-a mentionat completul de judecata in Decizia civila? Multumesc. |
|