|
15-11-2017 |
 | MOLDOVAN IACOB Vizitator |
| Buna ziua , Situatia este urmatoarea : din 3 coproprietari mentionati intr-un Titlu de Proprietate-teren agricol -unul - in viata –mentionat in Titlu ; - al doilea- decedat –urmasul avand succesiunea facuta –conf. Certificat de Mostenitor unde se mentioneaza expres cota de 1/3 din Titlu si - al treilea – decedat –dar urmasii de drept nu si-au facut si refuza/amana in continuare sa -si faca succesiunea si ulterior sa participle la partaj si iesire din indiviziune pe cale amiabila (notariala) blocand ceilalti coproprietari sa valorifice facilitatea de intabulare gratuita conform legii . In cazul deschiderii in instanta/ Judecatorie a actiunii de partaj si iesire din indiviziune – (notarial , pe cale amiabila fiind imposibil)- la neprezentarea uneia din parti (parat)–citate in conditiile legii – cum procedeaza si ce masuri poate decide instanta in cazul in care : a) paratul nu este identificat la ultimul domiciliu / date de contact cunoscute (nu primeste Citatia) si nu poate fi probat ca are cunostinta de deschiderea actiunii , sau b) exista dovada primirii Citatiei de catre parat, dar acesta nu-I da curs. Se continua actiunea in lipsa ? se poate invoca prezumtia de renuntare ? Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs. Cu stima , I.Moldovan | |
|
|
|
16-11-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Daca paratul nu este identificat la ultimul domiciliu cunoscut, se poate face citarea prin publicitate ( intr-un ziar de raspandire locala/generala) Daca exista confirmarea de primire, dar partea nu se prezinta, procesul se va derula. Nu exista in instanta prezumtia de renuntare. | |
|
|
|
|
16-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| MOLDOVAN IACOB a scris pe 15-11-2017: Buna ziua , Situatia este urmatoarea : din 3 coproprietari mentionati intr-un Titlu de Proprietate-teren agricol -unul - in viata –mentionat in Titlu ; - al doilea- decedat –urmasul avand succesiunea facuta –conf. Certificat de Mostenitor unde se mentioneaza expres cota de 1/3 din Titlu si - al treilea – decedat –dar urmasii de drept nu si-au facut si refuza/amana in continuare sa -si faca succesiunea si ulterior sa participle la partaj si iesire din indiviziune pe cale amiabila (notariala) blocand ceilalti coproprietari sa valorifice facilitatea de intabulare gratuita conform legii . In cazul deschiderii in instanta/ Judecatorie a actiunii de partaj si iesire din indiviziune – (notarial , pe cale amiabila fiind imposibil)- la neprezentarea uneia din parti (parat)–citate in conditiile legii – cum procedeaza si ce masuri poate decide instanta in cazul in care : a) paratul nu este identificat la ultimul domiciliu / date de contact cunoscute (nu primeste Citatia) si nu poate fi probat ca are cunostinta de deschiderea actiunii , sau b) exista dovada primirii Citatiei de catre parat, dar acesta nu-I da curs. Se continua actiunea in lipsa ? se poate invoca prezumtia de renuntare ? Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs. Cu stima , I.Moldovan In situatia in care paratul nu poate fi citat, instanta va dispune citarea sa prin publicitate si desemnarea unui curator care sa ii apere interesele. Daca paratul este legal citat si nu doreste sa se prezinte sau sa fie reprezentat, judecarea se va efectua in lipsa sa, iar in functie de probele de la dosar si de demersurile pe care acesta le va efectua, instanta va dispune cu privire la modul de impartire al masei succesorale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-03-2019 |
 | Daniela Vizitator |
| Bunà ziua sàntem mostenitori sotia si 3 copii , sotia poate sa ànchirieze un spatiu fàrà aprobarea copiilor….???? | |
|
|
|
10-03-2019 |
 | Madn Vizitator |
| Daniela a scris pe 10-03-2019: Bunà ziua sàntem mostenitori sotia si 3 copii , sotia poate sa ànchirieze un spatiu fàrà aprobarea copiilor….???? Raspunsul este da. Daca nu au 18 ani nu pot face acte de dispozitie precum inchirierea unui spatiu; | |
|
|
|
10-03-2019 |
| E vorba despre un spatiu care face obiectul moștenirii? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-03-2019 |
 | Daniela Vizitator |
| DA este vorba de o mostenire sa fàcut succesiunea àn urma succesiuni sa fàcut acte de mostenitori sotia si 3 copii iar sotia care are partea ce mai mare a dat àn chirie fàrà ca eu sa viu de acord , eu fiind unul dintre copii , sotia zice cà poate sa deie àn chirie si fàrà aprobarea la toti copii 2 copii au fost de acord iar eu al treilea nu am fost de accord si a fàcut contractul de ànchiriere fàrà aprobarea mea , de aceia vreau sa stiu dacà sotia poate sa deie àn chirie si fàrà aprobarea mea ... | |
|
|
|
11-03-2019 |
| Daca contractul este anterior anului 2011 (data intrarii in vigoare a noului cod civil) el este valabil incheiat in baza mandatului tacit reciproc, fiind considerat un act de administrare. Daca a fost incheiat dupa 2011, el trebuie semnat de toti coproprietarii, actualul Cod Civil schimband calificarea juridica a acestui tip de contract. Dvs aveti posibilitatea anularii lui in instanta, daca va incadrati in termenul de contestare al lui sau de a pretinde contravaloarea ratelor de chirie proportional cu cota dvs parte. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-03-2019 |
 | Daniela Vizitator |
| contractul de ànchiriere a fost facut cu data de 01/01/2019 fàrà aprobarea mea iar succesiune a fost fàcutà si noi sàntem mostenitori din anul 2016 , và rog frumos sa-mi spuneti care este termenul de contestare ….??? | |
|
|
|
12-03-2019 |
| Daniela a scris pe 11-03-2019: contractul de ànchiriere a fost facut cu data de 01/01/2019 fàrà aprobarea mea iar succesiune a fost fàcutà si noi sàntem mostenitori din anul 2016 , và rog frumos sa-mi spuneti care este termenul de contestare ….??? Buna ziua, se aplica termenul general de prescriere de 3 ani, daca nu exista dispozitii contrare. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |