|
15-11-2017 |
 | Pricosmin Vizitator |
| Buna seara, as dori va rog mult un sfat ce as putea sa fac in situatia care o voi detalia mai jos dupa cum urmeaza: De 6 ani traiam in concubinaj cu P.V , relatie care ne-a bucurat cu un baietel acum 3 ani in urma. Din pacate copilul s-a nascut cu o problema...piciorusul stang congenital stramb si poarta periodic orteze pentru a corecta problema care se poate intinde pe mai cativa ani. Indemnizatia de crestere a copilului a fost facuta pe numele concubinei si s-a prelungit pana laa 3 ani. De ceva timp cca 1 an poate relatia nu mai mergea foarte bine insa am incercat in continuare sa o recladim de dragul copilului. Bineinteles ca acest lucru nu a mers iar certurile au continuat si chiar inmultit. In urma cu cca 3 saptamani P.V s-a angajat pe postul de camerista la un hotel si de atunci nu a mai fost pic de liniste in casa. Oricate discutii incercam cu ea singurele raspunsuri erau"nu-mi pasa" "nu ma intereseaza" chiar daca discutiile erau in favoarea copilului. Tot de atunci concubina P.V venind la ore tarzii acasa arunca efectiv copilul pe pat spunandu-mi ca ea este obosita si n-am decat sa il ingrijesc. Eu in urma cu 4 luni mi-am lasat locul de munca cu intentia de a deschide o firma insa banii s-au evaporat printre degetele ei fara nici o explicatie concreta. Vrand sa ma angajez inapoi ea pleca de acasa sau alte chitibusuri pt a impiedica afectiv acest lucru. Pot aduce eventual dovezi in acest sens. In urma cu 4 zile ea a fost la politie si a depus plangere impotriva mea ca vrea sa se desparta dar ii este frica si ca de 4 ani o lovesc aproape zilnic...lucru total neadevarat. Nu am stiut nimic de aceasta plangere nu am fost contactat de organele de politie atunci. In urma cu 3 zile (dupa numai o zi) copilul fiind foarte racit am plecat impreuna la medic si i-a fost prescrisa medicamentatie si 3 zile sa nu iasa afara nici macar la gradinita. Vremea fiind ploioasa l-am luat in brate sa il duc mai repede acasa iar concubina a ramas sa ii cumpere reteta. Inainte sa mergem la medic a avut loc o alta cearta si pentru ca s-a speriat copilul de tipetele ei si nu se linistea, aceasta a aruncat inspre el cu o jucarie de cca 35 cm lungime din plastic foarte dur si grea , moment in care am bagat mana in fata lui pt a-l proteja. Chiat si acum am mana umflata si vanata pe o portiune de cca 10 cm...imaginativa ce i se putea intampla copilului. Oricum, cum spuneam dupa ce am ajuns acasa , aceasta a venit acasa cu doi agenti de politie si o noua plangere pentru violenta. Am tot blocul martor cum acesti politisti tipau in gura mare la mine amenintandu-ma cu bataia in repetate randuri...unii vecini au iesit chiar afara sa vada ce se intampla. Dupa ce am fost la politie mi s-a spus ca mama copilului vrea sa se mute si trebuie sa o las sa ia copilul ...necunoscandu-mi atunci drepturile. A plecat cu copilul in brate pe ploaie torentiala in ciuda recomandarii medicului....pe jos...cea mai apropiata statie de tramvai fiind la cca 15 min...fara sa ia macar schimburi la ea sau lucruri pt copil. De cand a plecat am incercat in repetate randuri sa o contactez pt a afla cum este copilul dar nu imi raspunde.... Cei de la protectia copilului imi spun ca nu se pot implica chiar daca pot dovedi agresivitatea ei fata de copil (si fata de doua nepoate ale mele care mai veneau in vizita la noi si nu au avut curaj sa spuna nimic pana acum) Nu stiu cum sa dau de ea....ce pot sa fac...mai ales ca in ultimele saptamani a avut comportamentul respectiv fata de copil.... | |
|
|
|
15-11-2017 |
 | Pricosmin Vizitator |
| Am uitat sa spun faptul ca noi locuiam cu chirie in arad iar domiciliul pe buletin la un frate din partea mea ...domiciliu la cca 16 km de arad. Concubina s-a angajat cu salariul de 1500 ron net iar cheltuielile lunare sunt : chirie, gradinita, cheltuiele medicale cu copilul periodice. Totodata ea are si o banca neplatita si mai multe IFN-uri. Va multumesc | |
|
|
|
16-11-2017 |
 | Pricosmin Vizitator |
| Va rog frumos un raspuns...nu stiu nimic de copil...ce sa fac ? Va rog... | |
|
|
|
16-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din pacate este evident ca relatia dintre dvs. si concubina nu mai poate continua, din moment ce faceti vorbire despre violente fizice si verbale, insa va trebui ca atat dvs., cat si partenera dvs., sa dati dovada de responsabilitate in ceea ce priveste cresterea minorului. Referitor la plangerea penala, va trebui sa va demonstrati nevinovatia, deoarece riscati ca fosta concubina sa solicite emiterea unui ordin de protectie impotriva dvs., cat si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Sfatul meu este sa va adresati instantei de judecata cu o actiune privind exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. In situatia in care doriti ca minorul sa fie crescut de catre mama, puteti solicita stabilirea unui program de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-11-2017 |
 | Pricosmin Vizitator |
| Va multumesc de raspuns. Ca sa fie cat mai limpede intrucat textul de mai sus stiu ca e lung, mentionez ca declaratia concubinei este mincinoasa...noi stand in chirie nu aveam cunostinte altele decat rudele mele...ca sa dovedeasca asa ceva ar trebui sa aduca martori mincinosi...ce as putea sa fac astfel ? | |
|
|
|
17-11-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Va trebui sa aduceti si dvs. martori care sa sustina varianta dvs. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi sa gasiti o cale de a va intelege cu privire la modalitatea de despartire si la ceea ce este bine pentru copil. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
17-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pricosmin a scris pe 16-11-2017: Va multumesc de raspuns. Ca sa fie cat mai limpede intrucat textul de mai sus stiu ca e lung, mentionez ca declaratia concubinei este mincinoasa...noi stand in chirie nu aveam cunostinte altele decat rudele mele...ca sa dovedeasca asa ceva ar trebui sa aduca martori mincinosi...ce as putea sa fac astfel ? In cursul urmaririi penale, puteti solicita audierea martorilor care cunosc situatia de fapt, pentru a va putea demonstra nevinovatia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-11-2017 |
 | Pricosmin Vizitator |
| Multumesc pt raspunsuri. Sa inteleg din ce mi-ati spus ca imi pot aduce martori si rude de grd 1 ? | |
|
|
|
17-11-2017 |
| Pricosmin a scris pe 17-11-2017: Multumesc pt raspunsuri. Sa inteleg din ce mi-ati spus ca imi pot aduce martori si rude de grd 1 ? Da, pentru chestiunile privind autoritatea părintească se pot audia ca martori rude apropiate, | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-11-2017 |
| Pricosmin a scris pe 17-11-2017: Multumesc pt raspunsuri. Sa inteleg din ce mi-ati spus ca imi pot aduce martori si rude de grd 1 ? Atat in procesul civil, cat si in cel penal, puteti solicita audierea rudelor, daca acestea cunosc situatia de fapt. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |