|
23-11-2017 |
 | Allecsxx Vizitator |
| Buna ziua, Lucrez intr-un domeniu total diferit de orice asemanare cu orice forma legislatie, avocatura etc, de acceea doresc sa primesc un raspuns cat se poate de clar daca e posibi. :) Multumesc Povestea e in felul urmator: Locuiesc pe o strada cu latimea de 4 metri si lungimea de 150m maxim 200m. Casele sunt construite pe ambele parti ale drumului. Deoarece drumul nu permite sa imi intorc masina in fata casei/ gardului meu am 2 variante: 1. Merg cu spatele spre SUD 100m si ies tot cu spatele in strada principala. 2. Merg spre capatul strazii spre NORD cu fata si intorc in capatul strazii dupa ultima casa unde se afla o "fasie de drum" care defapt separa doua comune. Cuvantul potrivit din vocabularul meu pt astfel de fasie este "HAT". PROBLEMA este aceea ca proprietarul de la ultima casa isi parcheaza masina mereu de-a latul pe drum pt a ne opri pe noi vecinii sa intoarcem dupa , deci ... Dupa casa lui. Cand eu am facut casa acolo am lasat nu mai stiu cati metri din teren propriu pt drum. La fel si vecinul de vizavi si la fel toti ceilalti de pe strada inclusiv cel de la ultima casa. Eu nu mi-am proiectat curtea sa pot tine 2 masini inauntru asa ca una din ele mereu sta pe drum fara sa obstructionez trecerea. Masina de gunoi are loc sa treaca printre gardul celuibde vizavi si masina mea avant 1 metru distanta pe fiecare parte. Nu pot sa inteleg care e problema vecinului ca noi intoarcem dupa casa lui in timp ce noi nu avem nici o problema cu el cand trece pe langa casele noastre. Ce se poate face in cazul de fata? Exclus discutiile pt ca am incercat si nu s-a rezolvat nimic ...ba mai mult toti nr-am certat cu el. El spune ca pt ca ultima casa este a lui .. drumul din fata casei lui nu este drum de servitute. Va multumesc. | |
|
|
|
24-11-2017 |
| si drumul din fata casei lui este drum de servitute ... cu ce acte dovedeste dumnealui ca este drumul domniei sale in exclusivitate??? daca nu intelege de bunavoie, incercati sa-i trimiteti o notificare prin avocat sau executor si daca nici asa...apelati la instanta. chiar daca el locuieste la ultima casa deservita de acest drum, acesta tot drum de servitute este si trebuie lasat liber pt utilizarea lui de catre toti proprietarii | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
24-11-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Buna ziua, Oamenii sunt ciudati.... Drumul din fata casei lui, de dupa casa lui etc....nu este drumul lui...toata lumea are dreptul sa treaca pe acolo, sa intoarca masina etc...atat timp cat nu-i afecteaza proprietatea. Drumul e public...nici macar nu e vorba de servitute aici (servitute ar fi numai daca terenul pe care e drumul este proprietatea lui) Este ilegal sa obstructionezi trecerea oricui. Spuneti ca nu se poate discuta cu el...nici nu ma asteptam, la ce idei are....in acest caz nu cred ca va reactiona la vreo notificare... Formulati actiune in instanta. Cereti fie respectarea dr de servitute (daca e situatia descrisa mai sus), fie obligatia de a face - de a respecta dreptul de a trece pe drumul public | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-11-2017 |
 | Allecsxx
|
| Buna seara, La un moment dat am incercat sa sun la politie, si am primit un raspuns f pe scurt: DRUMUL ESTE DRUM PRIVAT SI NU PUTEM INTERVENI. Daca era drum public era altceva. Acum 3 zile s-a certat iar cu alt vecin si dupa cearta a plecat in oras si a adus 2 borduri si le-a pus pe mijlocul drumului dupa casa lui. Era sa imi rup masina daca sotia nu vedea si nu imi spunea. Am mutat bordurile de m-au trecut toate transpiratiile si am intors. Cand am venit in seara asta acasa bordurile erau puse peste o gramada de pamant dupa casa lui in mijlocul drumului si va dati seama ca distractia s-a terminat. Nua duc sa dau la lopata. Astept sa parcheze iar masina pe tot drumul sa pot sa ii fac poze. Cum as putea sa dovedesc cu pozele ca el asa parcheaza zi de zi? Nu vreau sa se interpreteze ca pozele sunt facute toate in aceeasi zi. Cat ar dura un proces pt cazul acesta? Cat m-ar costa un avocat sa il pot scutura pe nemernic pe partea legala? Va multumesc | |
|
|
|
25-11-2017 |
| mai intai faceti-i o notificare prin avocat sau executor judecatoresc. ca probe aveti si marturiile vecinilor | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
21-08-2018 |
 | Radu.lili68@yahoo.com Vizitator |
| Bună ziua. Am cumpărat un teren în urmă cu câțiva ani din care am lăsat eu și ce-i lalti proprietari 5 fiind cu toții am format lotul 6 folosit ca și strada cu o latine de 6m pentru ș fii folosită numai de cei 5 proprietari de drept reiese și din actele notariale vecini de vizavi au o stradă de1.5m latine care se învecinează cu a noastră și folosesc strada noastră .arătând un act notarial cum au cumpărat 1.5m pătrat din lotul 6 (stradă) de la unul din proprietari de drept fără acordul celorlalți 4 proprietari.specific acel act notarial de 1.5m patrat improprieteaza 2 familii. Va rog cu respect dați-mi soluția. Multumesc | |
|
|
|
22-08-2018 |
 | Lili Vizitator |
| Bună ziua. Am cumpărat un teren în urmă cu câțiva ani din care am lăsat eu și ceilalti proprietari 5 fiind cu toții am format lotul 6 folosit ca și strada cu o latine de 6m pentru a fii folosită numai de cei 5 proprietari de drept reiese și din actele notariale vecini de vizavi au o stradă de1.5m latine care se învecinează cu a noastră și folosesc strada noastră .arătând un act notarial cum au cumpărat 1.5m pătrat din lotul 6 (stradă) de la unul din proprietari de drept fără acordul celorlalți 4 proprietari.specific acel act notarial de 1.5m patrat improprieteaza 2 familii. Va rog cu respect dați-mi soluția. Multumesc. | |
|
|
|
10-03-2019 |
 | Vasy Vizitator |
| Buna as dori sa stiu in cazu in care prin lege vecinului meu I se ofera drum de servitude ce distanta AR trebui sa aiba fata de geamul de la casa multumesc | |
|
|
|
10-03-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Art. 615 Distanţa minimă pentru fereastra de vedere (1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond. (2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru. (3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie. | |
|
|
|
21-02-2020 |
 | Alina Vizitator |
| Buna ziua Sunt posesoarea unui teren intravilan in jud Giurgiu . Drumul de servitute este in extravilan . Doresc sa vand acest teren dar nu reusesc din cauza acestui drum de servitute .Mentionez ca sunt 12 proprietari de teren pe acest drum de servitute din care nu pot lua legatura decat cu doi dintre acestia ca sa pot face trecerea drumului din extravilan in intravilan . Alta cale de rezolva aceasta situatie exista ? | |
|
|
|
22-02-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Dar daca dvs. aveti doar drept de servitute pe acel teren, proprietarul fondului aservit cine este? Cine v-a acordat dreptul de servitute? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-02-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alina a scris pe 21-02-2020: Buna ziua Sunt posesoarea unui teren intravilan in jud Giurgiu . Drumul de servitute este in extravilan . Doresc sa vand acest teren dar nu reusesc din cauza acestui drum de servitute .Mentionez ca sunt 12 proprietari de teren pe acest drum de servitute din care nu pot lua legatura decat cu doi dintre acestia ca sa pot face trecerea drumului din extravilan in intravilan . Alta cale de rezolva aceasta situatie exista ? Detineti o hotarare judecatoreasca pentru acest drum de servitute? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-02-2020 |
 | Alina Vizitator |
| Nu exista asa ceva . Avem doar o hotărâre judecătorească din care rezulta ca terenul este trecut din extra in intravilan . Pentru drumul de servitute mi s a spus ca trebuie sa iau copii de CI ale vecinilor . | |
|
|
|
23-02-2020 |
|
| Deci, nu aveti de fapt un drum de servitute, ci incercati sa-l obtineti? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-02-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alina a scris pe 23-02-2020: Nu exista asa ceva . Avem doar o hotărâre judecătorească din care rezulta ca terenul este trecut din extra in intravilan . Pentru drumul de servitute mi s a spus ca trebuie sa iau copii de CI ale vecinilor . Daca nu veti ajunge la o rezolvare amiabila cu ceilalti vecini, va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-07-2020 |
 | Mark Vizitator |
| Buna ziua...am cumpărat două parcele de teren ce faceau parte dintr-un lot de 5 parcele avand un drum acces de 3 m pe toata suprafața terenului. Eu am cumpărat ultimele doua parcele ....practic drumul se termina in terenul meu neavând unde sa iasa dupa mine. Am mai luat un teren de langa mine ca sa am acces direct la drumul principal fara sa mai merg pe drumul comun. Vazand ca acum am acces direct la drum...pot inchide drumul comun unde se sfârșește proprietate mea fara sa le mai dau lor dreptul sa intre la mine? Primul vecin îmi tot zice că ma da in judecată daca inchid. El nu are nici o ieșire dupa mine...dar este invidios pt ca el tre sa lase in teren pt vecinul dintre mine si el. Ar avea acoperire juridică? Ma poate bloca cumva? Mulțumesc!! | |
|
|
|
11-07-2020 |
|
| Am incercat sa vizualizez cele descrise de dvs. Nu am certitudinea ca am inteles complet, insa de vreme ce: - servitutea este dreptul proprietarului unui teren înfundat (fondul dominant - in cazul dvs. vecinul "invidios") de a trece peste terenurile învecinate (fonduri aservite) pentru a ajunge la o cale publică reprezintă o servitute. - iar vecinul (care vrea sa va dea in judecata) ca sa iasa de pe proprietatea sa nu are de ce sa mearga in directia proprietatii dvs. ptr ca nu intr-acolo este drumul principal, ci exact in directia inversa si in CF este marcat exact drumul de servitute -rezulta ca nu ii afectati cu nimic servitutea, ptr ca nu ii opturati calea spre drumul public | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-07-2020 |
| Mark a scris pe 11-07-2020: Buna ziua...am cumpărat două parcele de teren ce faceau parte dintr-un lot de 5 parcele avand un drum acces de 3 m pe toata suprafața terenului. Eu am cumpărat ultimele doua parcele ....practic drumul se termina in terenul meu neavând unde sa iasa dupa mine. Am mai luat un teren de langa mine ca sa am acces direct la drumul principal fara sa mai merg pe drumul comun. Vazand ca acum am acces direct la drum...pot inchide drumul comun unde se sfârșește proprietate mea fara sa le mai dau lor dreptul sa intre la mine? Primul vecin îmi tot zice că ma da in judecată daca inchid. El nu are nici o ieșire dupa mine...dar este invidios pt ca el tre sa lase in teren pt vecinul dintre mine si el. Ar avea acoperire juridică? Ma poate bloca cumva? Mulțumesc!! Puteti inchide drumul numai in cazul in care nu afectati accesul celorlalti proprietari la terenurile pe care le detin. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-07-2020 |
 | Mark Vizitator |
| Dar dacă primul cumpara un pământ dupa mine...trebuie sa ii las drum? Menționez ca dupa mine este un teren dar drumul public este mai aproape pe partea cealaltă decat pe partea mea...vreo 75 m | |
|
|
|
12-07-2020 |
| Mark a scris pe 12-07-2020: Dar dacă primul cumpara un pământ dupa mine...trebuie sa ii las drum? Menționez ca dupa mine este un teren dar drumul public este mai aproape pe partea cealaltă decat pe partea mea...vreo 75 m Da, veti fi nevoit sa ii permiteti accesul, daca va achizitiona un teren in continuarea terenurilor pe care le detineti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |