Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Cine beneficiaza de mostenirea unui apartament dupa ce parintii decedeaza?

26-11-2017
Vizitator
Buna ziua! Eu am avut doi bunici din partea mamei mele insa bunicul meu a decedat acum 7 ani fara sa se astepte cineva si nu exista un testament. Apartamentul de 4 camere e trecut pe numele a bunicilor mei, insa bunica mea a divoritat de el si si-a pastrat doar numele de familie. Ei au avut 5 copii dintre care doi au decedat. Dintre cei doi, unul n-are vreun urmas, dar celalalt are un baiat insa nu stim unde se afla. Dupa ce va deceda si bunica mea si fara vreun testament, cum se va imparti mostenirea acestui apartament? Doar celor 3 copii care mai traiesc sau si nepotului din partea bunicilor mei, adica sa se imparta acea casa dupa ce va fi vanduta la 4? Astept un raspuns. Multumesc!
Răspunde
 26-11-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In cazul decesului unei persoane nu este neaparata nevoie sa existe un testament. Mostenirea urmeaza sa se imparta in functie de gradul de rudenie al mostenitorilor legali ( mostenire legala).Ceea ce interseaza, in primul rand este ca bunica a divortat. Verificati, totusi daca pe actul de proprietate a apartamentului sunt trecuti ambii soti, deoarece mi se pare putin probabil ca in urma cu mai multi ani sa se incheie contractele pe numele ambilor soti. Daca totusi apare si bunica pe actul de proprietate, inseamna ca dansii ii revine jumatatea pe care o detine in mod legal.
Se va dezbate intai mostenirea dupa bunic ( daca nu a fost facuta si se vor constata care erau mostenitorii la acea data, acum 7 ani). Deci jumatatea apartinand bunicului revine celor 5 copii, daca bunica era divortata la acea data. Dupa decesul bunicii urmeaza ca partea ei sa se imparta intre mostenitorii de la data respectiva: cei 3 copii si nepotul-ca reprezentant al parintelui lui decedat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.