Forum avocaţi > Civil

Certificat nastere tradus, legalizat. Buletin in RO sau Spania?

27-11-2017
Vizitator
Buna ziua,

Copilul a fost nascut in Spania, merge la scoala acolo. Certificatul de nastere a fost tradus si legalizat in Romania si are certificat de nastere emis de autoritatile din Romania.
Parintii, unu are cetatenie si domiciliu in Romania, celalalt - cetatenie si domiciliu in Spania.
Ce documente sunt necesare pentru a-i obtine carte de identitate care sa mentioneze "cetatean roman cu domiciliul in strainatate", atunci cand vine in vacanta in Romania?
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Răspunde
 28-11-2017
Vizitator
Si eu sint in aceeasi situatie.
O fi asa complicat?
Răspunde
 13-12-2017
Vizitator
Leai multumit degeaba.
Răspunde
 14-12-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Roman In Spania a scris pe 27-11-2017:
Buna ziua,

Copilul a fost nascut in Spania, merge la scoala acolo. Certificatul de nastere a fost tradus si legalizat in Romania si are certificat de nastere emis de autoritatile din Romania.
Parintii, unu are cetatenie si domiciliu in Romania, celalalt - cetatenie si domiciliu in Spania.
Ce documente sunt necesare pentru a-i obtine carte de identitate care sa mentioneze "cetatean roman cu domiciliul in strainatate", atunci cand vine in vacanta in Romania?
Va multumesc anticipat!
O zi buna!

Buna ziua,

Va trebui sa va adresati ambasadei sau consulatului Romaniei din Spania pentru a-i intocmi documentele acolo (pasaport), daca va e mai usor. Daca nu, puteti sa ii faceti cartea de identitate atunci cand veniti in tara.

Pe pasaport se scrie cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Pentru intocmirea pasaportului trebuie acordul ambilor parinti.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2017
Vizitator
Bună am luat un dispozitiv de încărcare acumulator și am făcut precum scria în cartea tehnica a aparatului și acest lucru era eronat și mi-a făcut o paguba de 5000 Ron.Cine lmi plătește paguba făcută.
Doresc un răspuns.
Răspunde
 21-12-2017
Vizitator
Alex a scris pe 19-12-2017:
Bună am luat un dispozitiv de încărcare acumulator și am făcut precum scria în cartea tehnica a aparatului și acest lucru era eronat și mi-a făcut o paguba de 5000 Ron.Cine lmi plătește paguba făcută.
Doresc un răspuns.

In primul rand trebuie sa va indreptati impotriva comerciantului care a vandut produsul. In instanta va trebui sa probati atat faptul ca ati executat in mod corect instructiunile din manual (ar merge o expertiza tehnica aici) cat si modul de calcul la care ati ajuns la suma de 5000 ron. Cum ati ajuns la suma de 5000 lei? S-a stricat ceva anume? Un obiect caruia ii puteti dovedi valoarea la suma stabilita de dvs?
In speta dvs vorbim de o raspundere contractuala intrucat au existat raporturi contractuale (vanzare cumparare) intre dvs si firma care a comercializat produsul respectiv.
Daca nu puteti dovedi ca ati executat corect instructiunile din manual va fi destul de dificil sa probati in instanta, iar riscul respingerii actiunii este destul de mare. Contactati un avocat din localitatea dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.