|
27-11-2017 |
 | Flory689
|
| Buna seara! Buna ziua! va rog,am o mare nelamurire legata de urmatoarea situatie, -in timpul casatoriei am avut un card de credit de la XXXX; -a intrat in masa partajabila,instanta a stabilit ca fiecare parte sa achite jumatate din suma restanta; - in calitate de titular am achitat partea,am trimis catre XXXX hotararea judecatoreasca,deja a trecut un an de cand le am trimis actele nu au miscat nimic; -acum am ajuns la finalul platii mele,dar apelurile si mesajele telefonice sunt zilnice de catre cei de la XXXX pt plata. -hotarare este scris,, Dispune ca datoriile comune ce grevează masa partajabilă să fie achitate în proporţie de 50% reclamantul-pârât şi 50% pârâta-reclamantă, respectiv următoarele datorii: debit în cuantum de xxxxl ei, conform cardului de cumpărături încheiat cu xxx,, Va rog,ce pot face in acasta situatie? multumesc | |
|
|
|
28-11-2017 |
| Buna ziua, Orice hotarare judecatoreasca este opozabila partilor din dosar. Banca/creditorul XXXX, nu a fost parte in dosar, deci hotararea pronuntata de instanta nu-i este opozabila. Faptul ca instanta a stabilit ca „datoriile comune ce greveaza masa partajabila sa fie achitate in proportie de 50% reclamantul-parat si 50% parata-reclamanta” da posibilitatea oricareia dintre parti sa se intoarca impotriva acelei parti care nu plateste, pentru recuperarea sumei de bani pe care acesta a platito. Adica, dvs. desi ati platit doar jumatate din debit, daca partea cealalta nu a inteles sa achite de buna-voie, trebuie sa suportati dvs, si partea acesteia (pe banca nu o intereseaza!) urmand ca sa va indreptati, pe calea unei actiuni in pretentii, impotriva celeilalte parti, | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
28-11-2017 |
| Faceți o notificare către cel obligat la plata a 50% din restanță prin care să-i puneți în vedere sa-si îndeplinească obligatia de plată. Dacă refuză sau nu răspunde trebuie să-l acționați în judecată. In ce privește suma de plată este important de știut dacă este vorba despre o creanță care trebuie plătită în rate sau nu. Dacă este vorba despre un credit cu plata in rate, cel care are obligația de plată a 50% din credit nu poate fi obligat să plătească toți banii odată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-11-2017 |
 | Flory689
|
| multumesc! 1.notificarea este primul pas, 2.dar cred ca timp de un an de cand s a finalizat partajul trebuia deja sa plateasca ;nu a facut nimic; 3.pt a deschide in instanta actiune ce cerere trebuie formulta? de pretentii? se achita taxe? | |
|
|
|
28-11-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Flory689 a scris pe 28-11-2017: multumesc! 1.notificarea este primul pas, 2.dar cred ca timp de un an de cand s a finalizat partajul trebuia deja sa plateasca ;nu a facut nimic; 3.pt a deschide in instanta actiune ce cerere trebuie formulta? de pretentii? se achita taxe? Buna ziua, Trebuie formulata o actiune in pretentii prin care sa solicitati obligarea paratului la plata sumelor achitate de dvs. pana la data introducerii actiunii. (pentru ca nu se stie cu siguranta daca in viitor va plati sau nu, daca este vorba despre rate). Solicitarea dvs. trebuie sa se intemeieze pe ceea ce a zis instanta in prima hotarare prin care a decis ca partile sa suporte 50%-50% datoria. Se achita taxa de timbru la valoare. Este un calcul raportat la praguri valorice ale cererii de chemare in judecata. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
28-11-2017 |
 | Flory689
|
| multumesc! in cazul in care o parte din rate sunt inca in curs de plata,pot cere obligarea paratului la plata,deoarece s-a scurs un an si desi stia ca are de platit nu a platit nimic? | |
|
|
|
28-11-2017 |
| Flory689 a scris pe 28-11-2017: multumesc! in cazul in care o parte din rate sunt inca in curs de plata,pot cere obligarea paratului la plata,deoarece s-a scurs un an si desi stia ca are de platit nu a platit nimic? Pot fi cerute doar sumele exigibile. Adica, doar cele ce deja au fost platite. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
28-11-2017 |
 | Flory689
|
| notificarea se face oficial? o pot intocmi eu,sau e nevoie de notar/avocat/executor? | |
|
|
|
08-12-2017 |
 | Flory689
|
| multumesc pt raspunsuri! -ref la plara ratelor acestea se fac in rate, in calitate de titular voi termina de chitat peste 5 ani, pana atunci nu pot face nimic pt a determina si partea adversa sa si achite ratele? -pana peste 5 ani cine stie ce va fi.... | |
|
|
|
08-12-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Flory689 a scris pe 08-12-2017: multumesc pt raspunsuri! -ref la plara ratelor acestea se fac in rate, in calitate de titular voi termina de chitat peste 5 ani, pana atunci nu pot face nimic pt a determina si partea adversa sa si achite ratele? -pana peste 5 ani cine stie ce va fi.... Teoretic, pentru fiecare rata pe care o platiti puteti actiona in instanta celalalt titular de credit. Termenul de prescriptie pentru a putea cere partea pe care cealalata persoana o are de achitat este de 3 ani de la data cand dvs. ati platit rata. Astfel, ar fi bine sa formulati actiune pentru rata achitate pe o durata de aprox. 2 ani-2 ani si 6 luni, astfel incat la final veti fi demarat doar doua actiuni in instanta pentru plata partii din credit. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |