|
28-11-2017 |
 | Pui
|
| Buna seara! Sunt casatorita de 3 ani. Inainte de casatorie, atat eu, cat si actualul sot am vandut apartamentele detinute separat si am cumparat o casa, contractul acesteia fiind 50/50, partea mea fiind inscrisa in contract pe numele de fata, fiind inca necasatoriti la momentul achizitiei comune si uzufruct pe partea mea de 50 in favoarea parintilor mei. Doresc sa divortez, deoarece s-a comportat violent cu mine, nu mai ne intelegem deloc ca si soti. Nu avem copii. El are un baiat din prima casatorie, care locuieste cu prima sotie, el achitand pensie alimentara. Intrebari: 1. Divortul si partajul nu sunt legate, atata timp cat bunul comun detinut este pe numele de fata, dobandit in procent de 50% inainte de casatorie? 2. El pretinde ca a investit mai mult, ulterior achizitionarii, decat mine, fara insa a putea dovedii cu acte ... exista vreun mod de a ma obliga sa-i cedez legal din cei 50% detinuti pe contract? 3. Daca achizitioneaza o masina, cat inca suntem casatoriti, pe numele altei persoane, ce dovezi pot sa aduc in favoarea mea la partaj, caci o face pe ascuns ... ? Multumesc anticipat! | |
|
|
|
29-11-2017 |
| puteti divorta la notar si partajul prin instanta daca nu puteti rfezolva si partajul prin notar. daca aveti 50% trecut in acte, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. nu stiu ce dovezi palpabile ati putea aduce incat sa demonstrati ca din banii sai, in timpul casatoriei cumpara o masina pe numele altei persoane | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
29-11-2017 |
 | Pui Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns! | |
|
|
|
30-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Divortul si partajul sunt doua actiuni disticte. In prima faza va trebui sa inaintati actiunea de divort in instanta sau daca exista o intelegere intre parti, la notar, iar ulterior se va solutiona actiunea privind partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei. In ceea ce priveste imobilul achizitionat in cote egale, acesta va fi atribuit unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata sultei aferenta cotei ce ii revine in mod legal celuilalt sot. Referitor la autoturism, atat timp cat acesta este in proprietatea altei persoane, nu va fi inclus in masa partajabila. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-11-2017 |
 | Pui Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns! Stiu ca divortul si partajul sunt doua actiuni distincte. Ce nu inteleg din raspunsul Dvs. este, de ce nu as putea sa incepem invers, cu vanzarea casei, caci oricum dureaza, atata timp cat cotele sunt clare in contract si mai mult, cota mea, este pe numele de fata, casa fiind achizitionata inainte de casatorie?! Bunurile comune fiind de o valoare minima, se pot imparti sau intelege la notar, apoi. | |
|
|
|
30-11-2017 |
| Dacă vă înțelegeți, puteți să vindeți casa. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
30-11-2017 |
 | Pui Vizitator |
| Si daca nu? Ajungem in instanta, se evalueaza, se vinde la licitatie ( pierdem amandoi la pret ), apoi se imparte tot 50/50? Cred ca asa se intampla in cazul in care nu doreste sa vindem? Multumesc! | |
|
|
|
01-12-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pui a scris pe 30-11-2017: Si daca nu? Ajungem in instanta, se evalueaza, se vinde la licitatie ( pierdem amandoi la pret ), apoi se imparte tot 50/50? Cred ca asa se intampla in cazul in care nu doreste sa vindem? Multumesc! Ar fi indicat sa ajungeti la o intelegere, astfel veti putea vinde imobilul la pretul pietei si veti putea imparti ulterior banii. In situatia in care nu veti rezolva problema amiabil, va trebui sa va adresati instantei, veti achita o taxa de timbru, veti plati o expertiza de specialitate, iar in final, daca niciuna dintre parti nu va dori imobilul in natura, acesta se va vinde, iar banii vi se vor acorda conform cotelor ce va revin. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-12-2017 |
 | Pui Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns! | |
|
|
|
02-12-2017 |
 | Pol Vizitator |
| Buna ziua perechea mea ieste divorțată de 3 ani și are custodia împărțită cu fostul iei dar sint probleme cu copilul și iel nu ieste de acord ca ia S.A fie cu nimeni din acest motiv șantajează copilul și ii traumatizează îl Face S.A minta și S.A facă pe supăratul S.A ii spună ca de ziua lui vrea S.A se scăpare de mine dacă merge la ia acasă se supăra pe iel dacă nu face ce vrea iel iel se supăra și încearcă S.A îl manipuleze . Copilul are un transtorn și trebuie S.A meargă la un psiholog . Ce masirinpot lua împotriva lui S.A nu mai șantajeze copilul și S.A nu mai amenințe pe perechii mea ?? Aștept răspuns mulțumesc | |
|
|
|
02-12-2017 |
 | Pool Vizitator |
| Buna ziua perechea mea ieste divorțată de 3 ani și are custodia împărțită cu fostul iei dar sint probleme cu copilul și iel nu ieste de acord ca ia S.A fie cu nimeni din acest motiv șantajează copilul și ii traumatizează îl Face S.A minta și S.A facă pe supăratul S.A ii spună ca de ziua lui vrea S.A se scăpare de mine dacă merge la ia acasă se supăra pe iel dacă nu face ce vrea iel iel se supăra și încearcă S.A îl manipuleze . Copilul are un transtorn și trebuie S.A meargă la un psiholog . Ce masirinpot lua împotriva lui S.A nu mai șantajeze copilul și S.A nu mai amenințe pe perechii mea ?? Aștept răspuns mulțumesc [/quote] | |
|
|
|
02-12-2017 |
| Pui a scris pe 30-11-2017: Si daca nu? Ajungem in instanta, se evalueaza, se vinde la licitatie ( pierdem amandoi la pret ), apoi se imparte tot 50/50? Cred ca asa se intampla in cazul in care nu doreste sa vindem? Multumesc! Nu este obligatoriu ca imobilul să fie vândut la licitație deoarece oricare dintre coproprietari poate cere atribuirea urmând să plătească o sultă compensatorie. De asemenea, dacă imobilul este comod partajabil în natură el se poate împărți între coproprietari. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-12-2017 |
| Pool a scris pe 02-12-2017: Buna ziua perechea mea ieste divorțată de 3 ani și are custodia împărțită cu fostul iei dar sint probleme cu copilul și iel nu ieste de acord ca ia S.A fie cu nimeni din acest motiv șantajează copilul și ii traumatizează îl Face S.A minta și S.A facă pe supăratul S.A ii spună ca de ziua lui vrea S.A se scăpare de mine dacă merge la ia acasă se supăra pe iel dacă nu face ce vrea iel iel se supăra și încearcă S.A îl manipuleze . Copilul are un transtorn și trebuie S.A meargă la un psiholog . Ce masirinpot lua împotriva lui S.A nu mai șantajeze copilul și S.A nu mai amenințe pe perechii mea ?? Aștept răspuns mulțumesc [/quote] Poate să facă o sesizare la Direcția pentru Protecția copilului și să arate ceea ce se întâmplă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-12-2017 |
 | Georgiana Vizitator |
| Buna seara ! Ma numesc Georgiana sunt casatorita cu un cetatean albanez de 4 ani acum suntem de comun acord pentru a divorta numai ca el nu se poate prenta in romania unde am oficializat casatoria pentru divort .. intrebarea mea este : se poate divorta fara el ? Poate face procura sau delega unui avocat in care el spune ca este de acors cu divortul ? Nu avem bunuri si nici copii. Va multumesc | |
|
|
|
06-12-2017 |
| Georgiana a scris pe 06-12-2017: Buna seara ! Ma numesc Georgiana sunt casatorita cu un cetatean albanez de 4 ani acum suntem de comun acord pentru a divorta numai ca el nu se poate prenta in romania unde am oficializat casatoria pentru divort .. intrebarea mea este : se poate divorta fara el ? Poate face procura sau delega unui avocat in care el spune ca este de acors cu divortul ? Nu avem bunuri si nici copii. Va multumesc Se poate divorța fără el dar trebuie citat în mod legal. Dacă îi cunoașteți adresa și colaborează lucrurile sunt simple. Poate să și mandateze pe cineva pentru reprezentare și pentru acordul la divorț. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-12-2017 |
 | Georgiana Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns ! Sotul acum este in albania si este dispus sa colaboreze ..sper sa fie simplu..va multumesc ! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |