Forum avocaţi > Civil

Mostenire casa fara acte de propietate.

29-11-2017
Vizitator
Buna ziua,

Numele meu este Banu Marin Emil,si in urma decesului tatalui nostru in anul 2015,a urmat sa mostenim casele acestuia.
El a fost despartit de mama noastra,fara a divorta, Dupa despartire a trait in concubinaj ,in urma caruia mai are o fata,aceasta fiind sora noastra vitrega si locuieste in una din aceste case.
In total suntem 6 mostenitori+mama noastra.
Pentru a se stabilii mostenitorii am trecut printr-un proces pe care l-am castigat in instanta la judecatoria Buftea, sora ce vitrega refuzand sa accepte ca si noi suntem mostenitorii tatalui nostru.
Problema mare intervine acum pentru ca tatal nostru a construit 2 case,incepand,din anii 90, in Voluntari jud Ilfov, pe un teren pe care l-a cumparat cu o chitanta de mana.
Deci nu se poate face succesiunea pentru ca nu sunt acte pe aceste case.Sora vitrega nu doreste in nici un caz sa dovedeasca sau sa ne arate acea chitanta de mana,in cazul in care ar mai aveao.
Stiu foarte putin despre uzucapiune,dar nu stiu cum se procedeaza.
Casele sunt trecute la primaria Voluntari,a platit si taxele aferente ,impozite etc
Stiu ca tatal meu a incercat in anul 2011,sa obtina acte pe propietate,prin ordinul prefectului,a depus la primarie si actele pe care le detinea,dar acum primaria nu poate sa ni- le returneze,Nici nu stim ce acte a depus.
Am dorii sa mergem mai departe in justitie,primul pas l-am facut ,l-am castigat,dar din cate am inteles mai e un drum lung de facut.
Răspunde
 30-11-2017

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
in primul rand mostenitorii rezrvatari ai defunctului sunt numai: sotia legala supravietuitoare (nu si concubina) si copiii sai, indiferent ca ii avea din casatoria cu sotia sau din relatia paralela. deci sotia si copiii defunctului mostenesc.

puteti merge sa vorbiti acolo unde aveti depuse actele la Prefectura si sa cereti copie a dosarului depus, pe costul dvs sau ar fi varianta sa mergeti sa consultati unde s-a platit impozitul, sa vedeti istoricul de rol fiscal, solicitand sa va permita copie a documentelor aflate in dosar de rol fiscal al defunctului. undeva trebuie sa fie si acea chitanta.
oricum instanta poate sa oblige pe sora vitrega sa arate chitanta. nelamurind situatia se incurca si va incurca, cu totii stati incurcati. nu o sa poata scoate acte pe casa, ca singura mostenitoare decat daca vrea si isi asuma sa raspunda penal.

cat priveste uzucapiunea: incepand cu art 1050 noul cod procedura civila si art 930 cod civil

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2018
Vizitator
Buna ziua...
Situația noastră este în felul următor..
In județul Tulcea...suburbia Tudor Vladimirescu..este o casa care a aparținut bunicilor mei...ambii decedați..
Acum acolo locuiește fratele mamei...iar mama locuiește în Giurgiu..
La casa și terenul aferent nu exista acte...
Avem decât noi o hârtie de la arhivele Tulcea cum că la ultimul recensământ..din 1964..apare o casa construita in suburbia Tudor Vladimirescu...iar acolo locuiește bunicul și bunica...
In aceasta situație vrem să știm ce am putea face sa putem ajunge in a împărți totul în două părți...adică fratele mamei și mama..
Va mulțumesc mult..
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.