Forum avocaţi > Civil

Procura cu titlu gratuit pentru vanzare apartament

30-11-2017

Buna ziua.Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problema.La inceputul anului 2017 am facut o procura cu titlu gratuit unei nepoate in Romania pentru vanzarea unui apartament proprietateamea personala.In luna august 2017 acest apartament a fost vandut cu suma de 80000 lei noi(asa cum reiese din mesajele scrise pe care aceasta mi le-a trimis,mai exact specifica ca 49000 sunt consemnati pe contractul de vanzare iar 31000 """fara chitanta""")Deoarece din motive personale nu am putut sa ajung imediat in Romania pentru a-mi ridica suma de bani obtinuta din vanzare,am convenit cu mandatara mea sa ne intalnim in Romania pe data de 01.11.2017 la ora 14 in cabinetul notarului unde s-a intocmit contractul de vanzare.in momentul cand ne-am intalnit in cabinetul notarului,mandatara mea a afirmat de fata cu cei prezenti ca ea nu imi poate da decat suma de 39000,deoarece atat are la ea.Deci deja de la suma de 80000 lei noi ce reiese din mesajele ei scrise nu mai era nici suma de 49000 consemnata in contract ci erau numai 39000 care eu trebuia sa-i primesc.Bineinteles ca am refuzat si am parasit cabinetul notarului.Va rog frumos sa-mi raspundeti daca exista obligatia legala la vanzare-cumparare apartament,de a se incheia in prealabil un antecontract de vanzare -cumparare?Cum ma sfatuiti sa actionez in continuare pe cale legala,iar in cazul in care as cere anularea contractului de vanzare-cumparare ,cine ar trebui sa restituie banii cumparatorului,proprietarul sau mandatarul?MULTUMESC MULT
Răspunde
 30-11-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ar fi fost bine ca aceste intrebari sa vi le fi pus inainte de a interveni problema a carei rezolvare o solicitati acum. De multe ori avem impresia ca stim tot si ca apelarea la rude si prieteni bun nu ne poate aduce nimic rau. Din pacate, tocmai cand ne asteptam mai putin, aceastea sunt persoanele care ne inseala asteptarile. Este inutil acum sa intrebati daca exista obligatia legala de a incheia un precontact de vanzare-cumparare. Obligatia legala nu exista, dar cine doreste il poate incheia. Trebuie insa sa stiti ca, in cazul de fata, acest contract nu va ajuta deloc. El este o masura de prevedere pentru cazul in care cmparatorul s-ar razgandi inainte de incheierea efectiva a contractului final. Ori, in cazul dvs. nu s-a intamplat asa ceva si cumparatorul a dat tot banii. Problema pe care o aveti derezolvat este tocmai cu nepoata dvs. si cu dorinta dvs. de a incasa 49 000 lei pe contract si 31 000 lei "fara chitanta". Un alt aspect este acela ca nu era nevoie ca dvs. sa veniti in Romania ca sa va incasati banii: ei puteau fi pusi pe un card. Pe de alta parte, daca in contractul d evanzare-cumparare este trecuta -legal-suma de 49000 lei, nepoata dvs. nu are decat obligatia de a va restitui aceasa suma si era foarte bine daca din ea ati fi acceptat-provizoriu-suma de 39 000 lei. N aveti motive de anulare a contractului de vanzare-cumparare, deoarece obligatiile prevazute in el au fost indeplinite atat de catre vanzator, cat si de catre cumparator-care a platit toata suma solicitata de dvs. Urmeaza sa o actionati in instanta pe nepoata dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-11-2017

VA MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU RASPUNS,D-NA AVOCAT..O ZI BUNA
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.