Forum avocaţi > Civil

Instanta a procedat legal corect ori ba?

01-12-2017

La primul termen de judecata la fond, judecatorul a cerut partii adverse sa aduca la dosar tot ce mai au ca probatorii pentru ca s-a depus o cerere prin care se cere anularea actelor lor.
Avocatul partii adverse a spus ca au depus tot ce aveau.
Eu am spus ca le dam ocazia sa masluiasca probe si judele a spus: vom vedea.
Eu ce sa mai cred de aici? Am mai precizat ca puteau adauga probe pana la primul termen de judecata si judele a spus ca mai pot si acum la decizia lui.
Eu asta am inteles prin aceasta solicitare, ca ii pune sa falsifice acum probe. Daca le aveau, le depuneau, nu?
Daca ma trezesc cu falsurile, eu ce fac? Doamne, ce situatie... Chiar nu am mai auzit de asa ceva. Judecatorul sa ceara el probe...

Ce parere aveti?

Multumesc.
Răspunde
 01-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Judecătorul nu s-a referit la depunerea unor probe false sau măsluite ci, pur și simplu, a considerat, că este necesar, în vederea aflării adevărului, ca partea să depună acte relevante pentru cauză.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2017

Da, multumesc.
Normal ca nu dar intrebarea era daca a procedat legal sa ceara asa ceva in acest moment al procesului?
Pentru ce a cerut asa ceva???
De cand si pana cand judecatorii solicita probe si se implica in a directiona procesul? Era logic ca daca aveau ;alte probe le depuneau, nu? Trebuia sa insiste judecatorul sa se apere mai bine? Nu mi se pare DELOC in regula asta, sa spun drept. NIci nu am mai auzit de asa ceva...
Asta era intrebarea mea si inca astept raspuns la ea.

Multumesc.
Răspunde
 01-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Judecătorul a procedat corect deoarece a cerut imperativ părții adverse să depună la dosar toate probele pe care le are, fiind și în interesul dvs să cunoașteți toate mijloacele de apărare ale părții adverse și să nu aveți surpriza că mai apar ulterior și alte probe.Este o obișnuință ca unii justițiabili să depună la fiecare termen înscrisuri noi deoarece speră că așa va surprinde partea adversă. Tocmai de aceea judecătorul a cerut depunerea tuturor probelor (din cele admise).

Fiți convins că s-a referit la probele pe care le-a încuviințat deja, iar partea adversă nu va putea să depună probe materiale (de ex: probe foto sau video), dacă judecătorul a admis doar proba cu înscrisuri.
De asemenea, și judecătorul, în baza art. 22 cod procedură civilă, trebuie să aibă un rol activ și să lămurească toate aspectele în vederea aflarii adevărului.

Art. 22. Rolul judecatorului in aflarea adevarului
(1) Judecatorul solutioneaza litigiul conform regulilor de drept care ii sunt aplicabile.
(2) Judecatorul are indatorirea sa staruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greseala privind aflarea adevarului in cauza, pe baza stabilirii faptelor si prin aplicarea corecta a legii, in scopul pronuntarii unei hotarari temeinice si legale. In acest scop, cu privire la situatia de fapt si motivarea in drept pe care partile le invoca, judecatorul este in drept sa le ceara sa prezinte explicatii, oral sau in scris, sa puna in dezbaterea acestora orice imprejurari de fapt sau de drept, chiar daca nu sunt mentionate in cerere sau in intampinare, sa dispuna administrarea probelor pe care le considera necesare, precum si alte masuri prevazute de lege, chiar daca partile se impotrivesc.
(3) Judecatorul poate dispune introducerea in cauza a altor persoane, in conditiile legii. Persoanele astfel introduse in cauza vor avea posibilitatea, dupa caz, de a renunta la judecata sau la dreptul pretins, de a achiesa la pretentiile reclamantului ori de a pune capat procesului printr-o tranzactie.
(4) Judecatorul da sau restabileste calificarea juridica a actelor si faptelor deduse judecatii, chiar daca partile le-au dat o alta denumire. In acest caz judecatorul este obligat sa puna in discutia partilor calificarea juridica exacta.
(5) Cu toate acestea, judecatorul nu poate schimba denumirea sau temeiul juridic in cazul in care partile, in virtutea unui acord expres privind drepturi de care, potrivit legii, pot dispune, au stabilit calificarea juridica si motivele de drept asupra carora au inteles sa limiteze dezbaterile, daca astfel nu se incalca drepturile sau interesele legitime ale altora.
(6) Judecatorul trebuie sa se pronunte asupra a tot ceea ce s-a cerut, fara insa a depasi limitele investirii, in afara de cazurile in care legea ar dispune altfel.
(7) Ori de cate ori legea ii rezerva judecatorului puterea de apreciere sau ii cere sa tina seama de toate circumstantele cauzei, judecatorul va tine seama, intre altele, de principiile generale ale dreptului, de cerintele echitatii si de buna-credinta.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.