|
02-12-2017 |
 | Flav
|
| Bună ziua, Mi s-a admis o contestație la executare silita, însemnând, întoarcerea executări, returnarea taxei de timbru și înapoierea unei sume de bani, judecătorul menționând în decizie ca mi se va înapoia doar o parte din suma poprita, mai precis ultima transa virata însemnând 30% din suma totala. Menționez ca suma mi-a fost oprita din salariu, 1/3 conform legii, eu având venituri doar din salarii.Nu știu de ce a luat aceasta hotărâre dar la momentul respectiv am suspectat ca BEJ-ul nu a depus toate chitanțele la dosar cu toate sumele poprite. La sugestia persoanei de care am fost consiliat (deși am contract cu el, nu mai reușesc sa dau de el) am făcut apel, menționând în cerere toată suma poprita+cheltuielile de judecata aferente.După ce intimata a primit decizia, m-a contactat și mi-a returnat întreaga suma poprita, dar fără cheltuielile de judecata. În momentul de fata, din toată suma menționată inițial în cererea de apel, ar mai fi de recuperat cheltuielile de judecata, nu ar fi o suma mare, dar pentru ca intimata a avut un comportament disprețuitor și nici un moment nu a avut intenția sa ajungem la o înțelegere amiabila, vreau să-mi recuperez toate cheltuielile. As putea sa trimit o adresa de revenire către instanta și sa menționez suma restanta, mentionand ca din întreaga suma inițială instanta trebuie sa se mai pronunțe doar asupra cheltuielile de judecata? Având în vedere ca persoana cu care am colaborat nu mai este de găsit și de aceste lucruri se ocupa și sunt un pic presat de timp, se apropie termenul de apel, m-ar interesa un model de cerere. O ultima întrebare. As vrea sa știu cum as putea sa fac o plângere asupra persoanei cu care am colaborat în acest caz, pentru ca deși am contract valabil pana la soluționarea cauzei, nu mai reușesc sa dau ea. Este un consilier juridic. Multumesc | |
|
|
|
02-12-2017 |
| Faceti precizare a cererii de apel in care arătați ca de la data formulării apelului vi s a restituit intrega suma poprita depunand dovezi în acest sens. Menționați expres ca mai sunt cheltuielile neachitate si la fel depuneti chitantele aferente. Consilierul juridic nu poate reprezenta legal persoanele fizice asa ca nu imi dau seama ce fel de contract aveti cu acesta si dc e legal sau nu. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
02-12-2017 |
 | Flav
|
| Bună ziua, Mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Am un contract de consultanta și colaborare, de fapt el se ocupa doar de redactarea diferitelor acte necesare, nu ma reprezinta în fata instantei. În contract am specificat clar ca trebuie sa redacteze orice act la cererea mea pana la soluționarea spetei. Mai am o întrebare, referitor la apel. Nu am plătit taxa de timbru pentru apel, pentru ca mi s-a spus ca trebuie sa aștept sa ceara instanta și sa precizeze cuantumul. Acum pentru ca as vrea ca instanta sa se pronunțe cât mai repede și sa nu mai amâne sau sa respingă cererea pe motiv de netimbrare, vreau sa achit și aceasta taxa si as vrea sa va întreb, la ce suma se calculeaza aceasta taxa de timbru, la restul de plata inițial pentru care am depus cererea de apel sau doar la cheltuielile de judecata care au rămas de revendicat? Mulțumesc încă o data. O zi buna | |
|
|
|
02-12-2017 |
| Despre ce cheltuieli de judecata vorbiti ? In ce constau ? Caci taxa de timbru se restituie automat prin admiterea contestatiei, suma poprita ati recuperat - o....deci despre ce alte cheltuieli e vorba ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
02-12-2017 |
 | Flav
|
| Bună ziua, Mulțumesc pentru timpul acordat. Referitor la cheltuielile de judecata, aici ma refer la suma cheltuita pentru consultații juridice și fotocopie dosar de executare. Instanta de fond nu s-a pronunțat pentru aceste cheltuieli, doar a menționat ca Admite actiunea Anuleaza toate actele de executare emise in dosarul de executare Dispune intoarcerea executării. După cum am menționat în postarea anterioara instanta a dispus întoarcerea a doar 30% din suma poprita, dar intimata ca să nu mai complice situația a plătit toată suma poprita, fără celelalte cheltuieli, dar asta după ce am făcut apel. Deci, acum din toată suma, a mai rămas un rest de plata, reprezentant cheltuieli cu consultații juridice și fotocopie dosar executare. De asta v-am întrebat, eu ne-plătind încă taxa de timbru pentru apel, cum calculez aceasta taxa de timbru de la suma inițială depunerii apelului sau doar de la restul de plata. Din ce am înțeles, trebuie sa plătesc și pentru apel o taxa de timbru. Dau un exemplu, dacă în momentul când am făcut apelul, aveam de recuperat 1000 lei (700 lei poprire și 300 lei cheltuieli de judecata), dar pana la judecarea apelului intimata returnează cei 700 lei mai rămân 300 lei. Eu la momentul acesta vreau ca instanta de apel sa se pronunțe doar pentru acești 300 lei, restul sunt recuperați. | |
|
|
|
03-12-2017 |
| Buna ziua, taxa de timbru datorata pentru apel este in cuantum de 1/2 din taxa achitata la fond. Pana la primul termen de judecata al apelului, va puteti preciza cererea de apel in sensul restrangerii cuantumului sumelor ce le solicitati, cu motivarea aratata de dvs.mai sus. Solicitati la concluziile pe fond si obligarea la cheltuielile facute cu apelul , respectiv taxa de timbru judiciar achitata. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
03-12-2017 |
 | Flav
|
| Bună ziua, Mulțumesc foarte mult pentru răspuns. O mica nelămurire referitoare la taxa de timbru pentru apel. Am citit ca aceasta taxa de timbru se plătește în funcție de valoarea pretențiilor, iar în momentul de fata pretentiile sunt mult mai mici, aici ma refer la acel rest de plata precizat în postările anterioare, restul plăților au fost recuperate, instanta doar pe aceasta problema trebuie sa se pronunțe. Aceasta taxa nu se calculează în funcție de pretentiile actuale? Va întreb asta pentru ca dacă as plăti 1/2 din taxa de timbru fond ar fi aproximativ egal cu pretentiile actuale și mi se pare un pic ciudat. Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
03-12-2017 |
 | Flav
|
| Bună ziua, vreau sa precizez ca cererea de apel a fost făcută în termen si motivarea trimisa odata cu cererea. Vreau sa știu cum informez instanta despre condițiile actuale? Cerere precizatoare, note scrise, adresa revenire pentru suma restanta, ce tip de cerere trebuie sa trimit către instanta pentru ai aduce la cunoștința aceste lucruri?Am înțeles ca cererea de apel se poate modifica doar în termen iar termenul a expirat demult. Cererea de apel rămâne valabila, dar pentru ca intimata a returnat în mare sumele reținute, pretentiile s-au diminuat. Mulțumesc foarte mult. | |
|
|
|
03-12-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Doar taxa de la fond este in functie de valoare, in apel taxa este stabilita la 1/2 din taxa de la fond, indiferent de valoarea din apel a pretentiilor. Nu este nimic ciudat, este doar o prevedere legala.Nu exista un tip de cerere, pur si simplu depuneti Precizari in care aratati situatia de fapt. Notele scrise se depun,de obicei, la ultimul termen de judecata. | |
|
|
|
|
03-12-2017 |
 | Flav
|
| Mulțumesc foarte mult. Acum este totul clar. | |
|
|
|
03-12-2017 |
| Colegii mei au fost foarte draguti si v.au explicat foarte clar dar eu va precizez ceva: nu puteti cere in apel ceva ce nu ati cerut in fond. vorbiti de cheltuieli de judecata-onorariu... ati solicitat recuperarea lui si in fond? | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
03-12-2017 |
| Flav a scris pe 02-12-2017: Bună ziua, Mulțumesc pentru timpul acordat. Referitor la cheltuielile de judecata, aici ma refer la suma cheltuita pentru consultații juridice și fotocopie dosar de executare. Instanta de fond nu s-a pronunțat pentru aceste cheltuieli, doar a menționat ca Admite actiunea Anuleaza toate actele de executare emise in dosarul de executare Dispune intoarcerea executării. După cum am menționat în postarea anterioara instanta a dispus întoarcerea a doar 30% din suma poprita, dar intimata ca să nu mai complice situația a plătit toată suma poprita, fără celelalte cheltuieli, dar asta după ce am făcut apel. Deci, acum din toată suma, a mai rămas un rest de plata, reprezentant cheltuieli cu consultații juridice și fotocopie dosar executare. De asta v-am întrebat, eu ne-plătind încă taxa de timbru pentru apel, cum calculez aceasta taxa de timbru de la suma inițială depunerii apelului sau doar de la restul de plata. Din ce am înțeles, trebuie sa plătesc și pentru apel o taxa de timbru. Dau un exemplu, dacă în momentul când am făcut apelul, aveam de recuperat 1000 lei (700 lei poprire și 300 lei cheltuieli de judecata), dar pana la judecarea apelului intimata returnează cei 700 lei mai rămân 300 lei. Eu la momentul acesta vreau ca instanta de apel sa se pronunțe doar pentru acești 300 lei, restul sunt recuperați. ati cerut si dovedit acele cheltuieli cu onorariu inca de la fond? Contractul de asistenta juridica stipuleaza clar pt ce anume este incheiat astfel incat in baza lui sa cereti cheltuieli de judecata? | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
04-12-2017 |
 | Flav
|
| Bună ziua, Le mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri și răbdare. Referitor la întrebarea dumneavoastră, din păcate nu am cerut aceste cheltuieli în fond pentru ca planul inițial era sa mi se accepte contestația la executare și după aceea sa cer întoarcerea executării într-o cerere separata. Dar instanta pe lângă ca admis contestația, a anulat toate actele de executare emise și a obligat intimata la plata către mine a numai 30% din suma poprita. Cum am menționat, nu știu de ce, nu scrie nici în motivare, bănuiesc ca instanta în momentul pronunțării nu a avut toate datele la zi furnizate de BEJ, deși ele erau disponibile cu ~ 3 luni înainte de pronunțare. Nu știu cine a făcut greșeală, BEJ-ul sau Instanta. Din cauza asta am făcut apel. În momentul când intimata a aflat ca am făcut apel mi-a returnat toată suma poprita, nu numai cea stabilita de instanta. Problema în momentul de fata, ce fac cu acest apel, e o greșeală ca am cerut și cheltuielile de judecata în apel? | |
|
|
|
04-12-2017 |
 | Flav
|
| Bună ziua, cum am menționat nu am stipulat în fond aceste cheltuieli de judecata. E un contract de colaborare și consultanta, prin în care se menționează foarte clar obiectul contractului și detaliat obligațiile părțile și se refera bineînțeles la aceasta executare silita. Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |