Forum avocaţi > Civil

Partaj dupa divort

07-12-2017
Vizitator
Divorțul a avut loc in luna octombrie, iar in prezent fostul sot doreste sa ii predau lucrurile cumpărate pe durata căsătoriei(1an) din apartamentul părinților mei unde am locuit o scurtă perioada,respectiv o luna.La plecarea acestuia din apartament, el a luat lucrurile sale personale si mobilierul care il deținea dinafară căsătoriei.
Întrebarea este urmatoarea, Are posibilitatea de a lua aceste lucruri fara a fi realizat un partaj? In acel apartament momentan sunt chiriași si o parte din lucruri aparțin parintilor mei,el poate reclama lucrurile cumpărate de părinții mei?
Iar o ultima intrebare este asupra unui cont in banca pe care eu l-am deschis in timpul căsătoriei, mentionez ca eram despărțiți in acea perioada,daca el poate sa ceară drepturi asupra acelor bani care provin din economiile mele?Multumesc!
Răspunde
 07-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În ce privește bunurile cumpărate în timpul căsătoriei, ele sunt prezumate că sunt bunuri comune, Pentru bunurile ce le-ați achiziționat înainte de căsătorie, acestea sunt bunuri proprii, La fel și banii ce i-ați economisit de la data despărțirii în fapt.
Chiar dacă a luat bunuri din casă, acestea pot fi aduse la masa partajabilă și pot fi împărțite.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bine ar fi sa va intelegeti atât asupra bunurilor comune cat si a împărțirii lor spre a nu ajunge in instanta unde totul va fi mult mai costisitor.

Dvs nu doriti sa ii predați parte din bunuri ? Sau nu sunteti de acord cu bunurile cerute ? Nu sunt dintre cele comune dobândite in timpul căsătoriei ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2017
Vizitator
Eu sunt de acord sa împărțim bunurile dar el nu doreste si vrea ca sa ii dau toate lucrurile, eu iam spus ca acest lucru nu este normal plus ca mai avem in comun o fetita căreia trebuie sa ii plătească pensia alimentara si el nu a achitat pensia decat intr-o luna.Sunt constientă ca nu are legătură o treabă cu alta dar el cere bunurile materiale dar nu se achita de datoriile parintesti .Eu inițial iam propus sa nu plătească pensia alimentara o perioada care sa acopere jumătate din valoarea bunurilor, el a refuzat astfel iam propus ca atunci când el plăteste pensia alimentara eu sa ii dau înapoi bani treptat si sa se stie jumatate din valoare bunurilor, insa nici asa nu a fost de acord si doreste sa ii predau toate bunurile.
Răspunde
 09-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Roxana a scris pe 08-12-2017:
Eu sunt de acord sa împărțim bunurile dar el nu doreste si vrea ca sa ii dau toate lucrurile, eu iam spus ca acest lucru nu este normal plus ca mai avem in comun o fetita căreia trebuie sa ii plătească pensia alimentara si el nu a achitat pensia decat intr-o luna.Sunt constientă ca nu are legătură o treabă cu alta dar el cere bunurile materiale dar nu se achita de datoriile parintesti .Eu inițial iam propus sa nu plătească pensia alimentara o perioada care sa acopere jumătate din valoarea bunurilor, el a refuzat astfel iam propus ca atunci când el plăteste pensia alimentara eu sa ii dau înapoi bani treptat si sa se stie jumatate din valoare bunurilor, insa nici asa nu a fost de acord si doreste sa ii predau toate bunurile.

Cotele sotilor din masa partajabila se prezuma a fi egale, insa daca puteti dovedi ca aportul dvs. a fost majoritar la dobandirea bunurilor, puteti solicita o cota mai mare de 50%. Daca nu ajungeti la o intelegere cu sotul privind modalitatea de impartire a bunurilor dobandite in timpul casatoriei, va trebui sa va adresati instantei de judecata.
In ceea ce priveste pensia de intretinere, in situatia in care tatal nu o achita, puteti pune in executare hotararea ramasa definitiva sau puteti formula o plangere penala impotriva dansului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei datorata minorei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.