Roxana a scris pe 08-12-2017: Eu sunt de acord sa împărțim bunurile dar el nu doreste si vrea ca sa ii dau toate lucrurile, eu iam spus ca acest lucru nu este normal plus ca mai avem in comun o fetita căreia trebuie sa ii plătească pensia alimentara si el nu a achitat pensia decat intr-o luna.Sunt constientă ca nu are legătură o treabă cu alta dar el cere bunurile materiale dar nu se achita de datoriile parintesti .Eu inițial iam propus sa nu plătească pensia alimentara o perioada care sa acopere jumătate din valoarea bunurilor, el a refuzat astfel iam propus ca atunci când el plăteste pensia alimentara eu sa ii dau înapoi bani treptat si sa se stie jumatate din valoare bunurilor, insa nici asa nu a fost de acord si doreste sa ii predau toate bunurile. Cotele sotilor din masa partajabila se prezuma a fi egale, insa daca puteti dovedi ca aportul dvs. a fost majoritar la dobandirea bunurilor, puteti solicita o cota mai mare de 50%. Daca nu ajungeti la o intelegere cu sotul privind modalitatea de impartire a bunurilor dobandite in timpul casatoriei, va trebui sa va adresati instantei de judecata. In ceea ce priveste pensia de intretinere, in situatia in care tatal nu o achita, puteti pune in executare hotararea ramasa definitiva sau puteti formula o plangere penala impotriva dansului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei datorata minorei. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|