|
08-12-2017 |
 | Ginataban
|
| Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema;sotul meu si fratele lui au avut un SC in care sotul era administrator si fratele lui asociat.Eu am divortat de sot,el a decedat si dupa 2 ani a decedat si fratele lui.Pe SCmai este un spatiu comercial,restul au fost vandute dupa moartea sotului.Ma intereseaza cine are drepturi la acest spatiu?Ambii au copii.va multumesc | |
|
|
|
08-12-2017 |
| Trebuie să verificați dacă în statutul societății se prevede că societatea va continua cu moștenitorii asociaților. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-12-2017 |
 | Ginataban
|
| Multumesc pt amabilitate,dar as dori daca puteti sa ma indrumati unde sa ma interesez daca contractul este prevazut cu continuarea mostenitorilor.Vreau sa mentionez ca activitatea SC a fost oprita dupa decesul sotului si a ramas apartinand SC doar acest spatiu.multumesc mult | |
|
|
|
08-12-2017 |
| Verificați actele firmei (statut sau act constitutiv) și dacă nu le mai aveți faceți o cerere la Oficiul Registrul Comerțului pentru a obține copii conforme de pe actele firmei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-12-2017 |
 | Ginataban
|
| vA MULTUMESC FOARTE MULT!In cazul in care in contract nu este vorba de mostenitori ce se poate intampla cu acest imobil?multumesc anticipat! | |
|
|
|
08-12-2017 |
| După dizolvare și lichidare, bunul firmei va fi moștenit de către copii, ca descendenți ai asociaților decedați. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
09-12-2017 |
| Foarte important ! Cei care sunt in drept sa faca demersurile enumerate mai jos sunt mostenitorii care isi vor dovedi calitatea cu certificatul de mostenitor Pasul 1 faceti rost de actul constitutiv al societatii Pasul 2 Luati legătură cu contabilul sau angajați un contabil care sa aduca la zi evidențele financiar contabile Pasul 3 daca societatea continua cu moștenitorii ei vor lua fie decizia continuării activității fie aceea a lichidării Pasul 4 lichidarea ca urmare a decesului si a imposibilității de continuare cu moștenitorii Abia in urma dizolvarii si lichidării acel bun imobil va reveni mostenitorilor | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
10-12-2017 |
 | Ginataban
|
| Multumesc frumos pt indicatii,dar cred ca este cam complicata povestea.Eu de sot am divortat inainte sa moara el,cand el a murit fratele lui,deci asociatul a vandut marfa din magazin si de societate nu s-a mai ocupat,adica nu a mai continuat in nici un fel.Acum,dupa 2 ani de la moartea fostului sot a murit si fratele lui,asociatul,care are o sotie si 3 copii,sotie de care el nu a fost divortat.Eu in schimb am reusit pe numele copiilor mei sa eliberez un certificat de mostenitor pt casa fostului meu sot,in ce priveste societatea nu am facut nimic deoarece era in viata fostul cumnat care a vandut toate bunurile societatii.Nu stiu daca sunt in masura sa cer eliberarea vreunui act sau a situatiei societatii din cauza ca am fost divortati.Cu fosta cumnata nu pot discuta aceste chestii.Mai am o intrebare,in caz ca societatea ar avea datorii,nu stiu exact,datoriile ar putea sa revina asupra mostenitorilor care toti sunt minori?va multumesc anticipat! | |
|
|
|
11-12-2017 |
 | Ginataban
|
| Ginataban a scris pe 10-12-2017: Multumesc frumos pt indicatii,dar cred ca este cam complicata povestea.Eu de sot am divortat inainte sa moara el,cand el a murit fratele lui,deci asociatul a vandut marfa din magazin si de societate nu s-a mai ocupat,adica nu a mai continuat in nici un fel.Acum,dupa 2 ani de la moartea fostului sot a murit si fratele lui,asociatul,care are o sotie si 3 copii,sotie de care el nu a fost divortat.Eu in schimb am reusit pe numele copiilor mei sa eliberez un certificat de mostenitor pt casa fostului meu sot,in ce priveste societatea nu am facut nimic deoarece era in viata fostul cumnat care a vandut toate bunurile societatii.Nu stiu daca sunt in masura sa cer eliberarea vreunui act sau a situatiei societatii din cauza ca am fost divortati.Cu fosta cumnata nu pot discuta aceste chestii.Mai am o intrebare,in caz ca societatea ar avea datorii,nu stiu exact,datoriile ar putea sa revina asupra mostenitorilor care toti sunt minori?va multumesc anticipat! | |
|
|
|
11-12-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Ginataban a scris pe 10-12-2017: Multumesc frumos pt indicatii,dar cred ca este cam complicata povestea.Eu de sot am divortat inainte sa moara el,cand el a murit fratele lui,deci asociatul a vandut marfa din magazin si de societate nu s-a mai ocupat,adica nu a mai continuat in nici un fel.Acum,dupa 2 ani de la moartea fostului sot a murit si fratele lui,asociatul,care are o sotie si 3 copii,sotie de care el nu a fost divortat.Eu in schimb am reusit pe numele copiilor mei sa eliberez un certificat de mostenitor pt casa fostului meu sot,in ce priveste societatea nu am facut nimic deoarece era in viata fostul cumnat care a vandut toate bunurile societatii.Nu stiu daca sunt in masura sa cer eliberarea vreunui act sau a situatiei societatii din cauza ca am fost divortati.Cu fosta cumnata nu pot discuta aceste chestii.Mai am o intrebare,in caz ca societatea ar avea datorii,nu stiu exact,datoriile ar putea sa revina asupra mostenitorilor care toti sunt minori?va multumesc anticipat! Dvs nu veti obtine niciun fel de informatie pentru ca nu sunteti mostenitoare, intrucat mentionati ca ati divortat de sotul dvs. Avand in vedere ca atat fostul dvs sot cat si cumnatul au avut copii, mostenitorii legali sunt copii lor si sotia supravietuitoare a cumnatului. Doar acestia pot obtine informatiile indicate mai sus - pe baza certificatului de mostenitor sau a celui de calitate de mostenitor - si in masura in care au acceptat succesiunea, ei mostenesc atat activul cat si pasivul succesiunii (pasivul, adica datoriile). In mod normal, trebuia ca in certificatul de mostenitor obtinut pt copiii dvs trebuia sa fie cuprinsa si sociatatea. Numai ca trebuia mentionata existenta acesteia la notar. Nu avea importanta faptul ca fratele sotului, in calitate de asociat, traia! Partea fostului sot trebuia impartita. De fapt, fratele nici nu avea dreptul sa vanda tot fara sa fi avut un certificat de mostenitor pentru partile sociale din societate, parti care au apartinut fostului dvs sot!!. Chiar daca prin actul constitutiv nu e prevazuta clauza de continuare a activitatii cu mostenitorii unui asociat defunct, mostenitorii - in speta copiii dvs - au dreptul la contravaloarea partilor sociale detinute de fostul dvs sot! Trebuia sa mentionati notarului despre existenta acestei societati! Notarul ar fi solicitat ultimul bilant al societatii precum si actul constitutiv. Trebuie sa vedeti daca fostul cumnat a avut acest certificat de mostenitor si daca da, sa-l anulati. Daca nu exista acest certificat, mergeti la acelasi notar care v-a facut primul certificat pt copiii dvs si solicitati completarea acestuia. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-12-2017 |
| Veti putea obtine aceste date nu in calitatea dvs de fosta sotie (caci nu vi le da nimeni pt ca nu aveti dreptul) ci in calitatea dvs de reprezentant legal al mostenitorilor minori. Copii vor mosteni in limita activului, adica nu vor ajunge sa suporte datorii mai mari decat valoarea bunurilor mostenite. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
12-12-2017 |
 | Ginataban
|
| multumesc foarte mult,chiar mi-ati dat lamuriri cu lux de amanunte!O sa incerc sa aflu ce pot face si in caz ca ma impotmolesc o sa va contactez.multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |