Forum avocaţi > Civil

Drept de resedinta in Romania straini

10-12-2017
Vizitator
Buna ziua!
Sunt cetatean roman, prietenul meu este cetatean indian si in viitor ne gandim la casatorie. As dori sa stiu daca dreptul de rezidenta permanenta se poate obtine prin casatorie si daca pe baza permisului de rezidenta se poate obtine dreptul de munca. Cum trebuie sa procedam in cazul in care dorim sa ne stabilim in Romania (eu locuiesc in Romania)?
Va multumesc!
Răspunde
 28-12-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Mai intai trebuie sa va casatoriti, preferabil in Romania ca sa mai scutiti din procedurile de recunoastere a casatoriei in Romania.
Apoi, trebuie sa formulati cerere la Autoritatea pentru straini de la domiciliul dvs. comun. Acolo veti fi supusi unei proceduri (interviuri, ancheta sociala acasa) pentru a face dovada faptului ca nu v-ati casatorit din interes, doar ca prietenul dvs. sa vina in Romania. Pentru asta va trebui sa depuneti poze de la casatorie, poze de dinainte de casatorie (care sa faca dovada relatiei de dinainte).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-06-2018
Vizitator
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat competent.
Fiul meu, care in prezent lucreaza la un proiect de cercetare in Germania, doreste sa isi petreaca concediul in Romania si cu aceasta ocazie vrea sa se casatoreasca cu prietena lui care este cetatean indian. Fata are viza Schengen (obtinuta din Spania) cu multiple intrari, valabila. Este suficienta aceasta viza pentru inregistrarea si oficializarea casatoriei? In situatia in care tinerii vor locui pentru o perioada in Germania, mai este necesar sa informez vreo institutie a statului (Inspectoratul pentru Imigrari sau altele) privitor la casatoria lor?
Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.