|
11-12-2017 |
 | Topolescu Vizitator |
| Se poate desfia un copil care are acum 30 ani? Daca DA,, va rog sa-mi spuneti in ce conditii se face desfierea | |
|
|
|
11-12-2017 |
| Acestea sunt conditiile legale, prevazute in codul civil, pentru anularea („desfierea”) adoptiei: CAPITOLUL III Adopţia SECŢIUNEA a 4-a Încetarea adopţiei Art. 477 Desfacerea adopţiei la cererea adoptatorului (1) Adopţia poate fi desfăcută la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare, dacă adoptatul a atentat la viaţa lor sau a ascendenţilor ori descendenţilor lor, precum şi atunci când adoptatul s-a făcut vinovat faţă de adoptatori de fapte penale pedepsite cu o pedeapsă privativă de libertate de cel puţin 2 ani. (2) Dacă adoptatorul a decedat ca urmare a faptelor adoptatului, adopţia poate fi desfăcută la cererea celor care ar fi venit la moştenire împreună cu adoptatul sau în lipsa acestuia. (3) Adopţia poate fi desfăcută la cererea adoptatorului numai după ce adoptatul a dobândit capacitate deplină de exerciţiu, în condiţiile legii, chiar dacă faptele au fost săvârşite anterior acestei date. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
25-03-2019 |
 | Bodoloaca Florea Vizitator |
| Buna ziua,daca Adoptatul nu are grija de Adoptator si nu il ingrijeste il mai si bate de ia strambat nasu si batarnul nu mai vede ca nu il duce la doctor.Batranul,este invalid cu picioarele taiate mai sus de genunchi,si a cautat sa fuga pe ulita ca sa duc la Primarie si Politie sa ceara ajutor si Adoptatul la prins si la adus acasa unde il tine sechestrat in mizerie si traieste si bea toata ziua din banii pe care ii ia de pe urma invalidului cam 2400 lei.Cum pot sa il reclam pe Adoptat si unde,ca batranul Adoptator sa scape de el din casa lui si sa ii punem alt Asistat Social din partea Primariei.Cu stima. | |
|
|
|
25-03-2019 |
| Bodoloaca Florea a scris pe 25-03-2019: Buna ziua,daca Adoptatul nu are grija de Adoptator si nu il ingrijeste il mai si bate de ia strambat nasu si batarnul nu mai vede ca nu il duce la doctor.Batranul,este invalid cu picioarele taiate mai sus de genunchi,si a cautat sa fuga pe ulita ca sa duc la Primarie si Politie sa ceara ajutor si Adoptatul la prins si la adus acasa unde il tine sechestrat in mizerie si traieste si bea toata ziua din banii pe care ii ia de pe urma invalidului cam 2400 lei.Cum pot sa il reclam pe Adoptat si unde,ca batranul Adoptator sa scape de el din casa lui si sa ii punem alt Asistat Social din partea Primariei.Cu stima. Buna ziua, sesizati politia si autoritatea tutelara din comuna respectiva. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
12-12-2019 |
 | Taras titica Vizitator |
| Fiul meu,infiat de la 2 saptamani,acum mare,ne-a dezamagit.Si-a parasit familia cu doi copii si s-a recasatorit cu o minora de 17 ani cu care a facut imediat,,, doi copii.Din 2013 nu si-a vazut copiii,noi bunicii ii intretinem si avem o relatie f,buna cu mama lor.Am vrea desfierea lui pt,ca toata agoniseala noastra sa ramana copiilor,pe care noi ii crestem.Va rog spuneti-mi procedura in acest caz.Ce trebuie sa facem? | |
|
|
|
12-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cati ani are acum fiul dvs. si in ce an s-a facut adoptia? Este cu efecte depline? Singurul motiv pentru care doriti desfacerea adoptiei este cel indicat in mesaj? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-12-2019 |
| Are 41 de ani,adoptia a fost facuta in 1978.MOTIVUL PRINCIPAL ESTE CA EL NU MAI STIE NIMIC DE FAMILE,ADICA DE COPIII LUI SI DE NOI,NE IGNORA COMPLET,IAR NOI VREM SA NU MAI POATA MOSTENI NUMIC DE LA NOI,IN FAVOAREA CELOR 2 COPII AI LUI PE CARE NOI II INGRIJIM.MULTUMESC DIN SUFLET, | |
|
|
|
12-12-2019 |
|
| Nu am sa va dau vesti bune. Conform Codului civil, copiii (din afara căsătoriei, din căsătorie, precum şi cei adoptaţi) au aceleasi drepturi. Pentru actelede adoptie, se aplica actualul cod civil, care prevede ca: - Adoptatorul are faţă de copilul adoptat drepturile şi îndatoririle părintelui faţă de copilul său firesc; - Adopţia încetează prin desfacere sau ca urmare a anulării ori a constatării nulităţii sale. - pentru anulare, trebuie verificate conditiile de valabilitate ale adoptiei in 1978(insa,in mod sigur, e valabila) Si, deci, ramane: - Adopţia poate fi desfăcută la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare, dacă: 1) adoptatul a atentat la viaţa lor sau a ascendenţilor ori descendenţilor lor, precum şi 2) atunci când adoptatul s-a făcut vinovat faţă de adoptatori de fapte penale pedepsite cu o pedeapsă privativă de libertate de cel puţin 2 ani. Acestea sunt cele 2 situatii pe care le prevede legea. In rest, puteti face un testament in favoarea nepotilor (insa si asa, fiul va avea rezerva succesorala de 1/2 de mostenire), deci nu-l puteti inlatura total de la mostenire. Ori, vindeti totul ca sa nu aiba ce mosteni.(nimeni nu e obligat sa lase ceva mostenire) Alte posibilitati nu aveti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-12-2019 |
| Multumesc tare mult!Sanatate! | |
|
|
|
13-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Taras Titica a scris pe 12-12-2019: Are 41 de ani,adoptia a fost facuta in 1978.MOTIVUL PRINCIPAL ESTE CA EL NU MAI STIE NIMIC DE FAMILE,ADICA DE COPIII LUI SI DE NOI,NE IGNORA COMPLET,IAR NOI VREM SA NU MAI POATA MOSTENI NUMIC DE LA NOI,IN FAVOAREA CELOR 2 COPII AI LUI PE CARE NOI II INGRIJIM.MULTUMESC DIN SUFLET, Daca doriti ca persoanei adoptata sa nu ii revina bunurile pe care le detineti, puteti instraina aceste bunuri in timpul vietii, eventual cu o clauza de uzufruct viager sau renta viagera, astfel ca dupa decesul dvs nu vor mai exista bunuri in masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-02-2020 |
 | Coveilaurentia@yahoo.com Vizitator |
| a refuzat primul copil veni pe lume | |
|
|
|
01-02-2020 |
|
| Cine? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
01-02-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Coveilaurentia@yahoo.com a scris pe 01-02-2020: a refuzat primul copil veni pe lume Va rugam sa fiti mai explicita cu problema juridica pe care o aveti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-10-2021 |
 | Nicuvergu@yahoo.com Vizitator |
| În aprilie 1987 am infiat un băiat care avea doua luni de zile. Ca sa fiu mai scurt va spun așa: L-am crescut l-am iubit, i-am dat totul, l-am dus la școală, îl luam peste tot cu mine i-am făcut toate voile. I-am dat bani ca să plece în Anglia și sa întors cu ceva mărunțiș după trei ani cu care și-a luat o mașină second-hand. Nu i-am cerut nimic înapoi ca să fie mulțumit dar degeaba. Dacă toate astea de vreo 10-12ani nu avem niciun fel de relație. În toți acești ani și pana acum am sperat ca se va îndrepta dar degeaba. Acest individ pentru ca nu pot să-l numesc altfel ma amenință că mă omoară, ma înjură pe mine și pe părinți mei și multe injurii pe care nu pot sa le reproduc aici. Doresc să-l desfiez fără niciun regret. Cum procedez? Dar va rog sa nu-mi spuneți ca legea nu permite ca atunci când l-am infiat nu mai gândit sau altceva. Legea se poate modifica pentru cazuri excepționale? Mulțumesc frumos. | |
|
|
|
20-10-2021 |
|
| Legea nu se modifica pentru cazuri exceptionale. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-10-2021 |
| Nicuvergu@yahoo.com a scris pe 19-10-2021: În aprilie 1987 am infiat un băiat care avea doua luni de zile. Ca sa fiu mai scurt va spun așa: L-am crescut l-am iubit, i-am dat totul, l-am dus la școală, îl luam peste tot cu mine i-am făcut toate voile. I-am dat bani ca să plece în Anglia și sa întors cu ceva mărunțiș după trei ani cu care și-a luat o mașină second-hand. Nu i-am cerut nimic înapoi ca să fie mulțumit dar degeaba. Dacă toate astea de vreo 10-12ani nu avem niciun fel de relație. În toți acești ani și pana acum am sperat ca se va îndrepta dar degeaba. Acest individ pentru ca nu pot să-l numesc altfel ma amenință că mă omoară, ma înjură pe mine și pe părinți mei și multe injurii pe care nu pot sa le reproduc aici. Doresc să-l desfiez fără niciun regret. Cum procedez? Dar va rog sa nu-mi spuneți ca legea nu permite ca atunci când l-am infiat nu mai gândit sau altceva. Legea se poate modifica pentru cazuri excepționale? Mulțumesc frumos. Daca sunteti victima unor abuzuri din partea fiului dvs, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie. Anularea adoptiei nu mai este posibila in acest moment, insa daca doriti sa nu va mai mosteneasca, puteti sa instrainati bunurile pe care le detineti, in timpul vietii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-08-2023 |
 | Nelu Vizitator |
| Sunt major - 45 de ani - si am fost adoptat la 16 ani de al doilea sot al mamei. Cum pot anula sau desface adoptia? Intre timp, în urma cu 12 ani, parintii au divortat. Multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |