Forum avocaţi > Civil

Renuntare la mostenire in timpul vietii

11-12-2017
Vizitator
Buna seara! Am urmatoarea problema: Mama mea traieste insa nu avem niciun fel de contact. Nu stiu unde locuieste, nu am datele ei de contact si relatia noastra a fost si in trecut foarte dificila. Stiu ca, conform codului civil am anumite obligatii legale fata de ea. As vrea sa stiu daca as putea sa renunt la mostenire, si respectiv la eventualele datorii pe care le-a facut in timpul vietii, si daca o asemenea renuntare la mostenire implica si eliberarea de obligatiile legale actuale.
Răspunde
 11-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Succesiunea se deschide prin moarte astfel că de la data decesului puteți renunța șa moștenire. Dacă nu vreți să beneficiați de moștenire puteți să nu faceți declarație de acceptare a moștenirii în termenul legal de 1 an de la data decesului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2017
Vizitator
Va multumesc pt raspuns. Problema este in timpul vietii am obligatia de intretinere a mamei si, in cazul in care mama cerea asta, nu am nicio posibilitate de contestare
Răspunde
 11-12-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Aveti aceasta obligatie...fara nicio sanctiune...e pana la urma o obligatie morala. Nu exista art in codul civil sau alta lege care sa va sanctioneze daca nu va indepliniti aceasta indatorire morala....daca vi se va cere sa o intretineti si dvs nu vreti, nimeni nu va sanctioneaza...eventual mama va lasa mostenirea altcuiva.
Dar, inteleg ca nu va intereseaza mostenirea. Oricum, asa cum vi s-a explicat deja, nu puteti sa renuntati la mostenire decat dupa decesul mamei dvs.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2023
Vizitator
In Germania am deschis dosar penal importiva parintiilor biologici, deoarece am indurat anii de abuz fizic si emotional. In Germani si Austria au restrictie de contact, cum pot transfera acest act juridic in Romania? Desi nu vin des in Romania, vreau sa ma asigur ca fosti mei parintii nu se aproprie de sotul meu si de mine, indiferent unde sunt. Multimesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.