Forum avocaţi > Civil

Custodia copilului

13-12-2017
Vizitator
Buna seara. As dori sa stiu cum as putea castiga custodia copilului in urmatoarea situatie:concubinul meu se afla plecat in Italia unde am locuit impreuna.Din relatia noastra a rezultat un copil in prezent minor,pentru care am revenit in tara in cursul acestui an din cauza concubinului meu care este foarte violent fizic si verbal atat cu mine cat si cu copilul nostru.De cateva ori s-a intamplat sa devina atat de violent incat a incercat sa ma omoare.As dori sa stiu ce masuri se pot lua din punct de vedere legal impotriva acestuia,intrucat ma ameninta ca ma omoara si ca imi ia copilul.Daca este posibil as dori sa-l decad din drepturi si copilul sa poarte numele meu.Multumesc anticipat si va rog din suflet sa imi raspundeti.
Răspunde
 13-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă aveți probe ale violenței și ale amenințărilor exercitate de către concubin, instanța va dispune ca autoritatea părintească să fie exercitată doar de către dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa formulati un dosar penal impotriva concubinului pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si amenintare. Ulterior puteti solicita instantei emiterea unui ordin de protectie.
Referitor la minor, va trebui sa formulati la instanta de tutela o actiune pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2017
Vizitator
Contul mamei de pensie depus in 1994 la Fostul CEC i s-a blocat fara sa ne anunte.
Talon de pensie l-au oprit la CEC.
Acum mama e in Romania in camin. A fost in US pina acum. Are nevoie de asegurare medicala.

Exista posibilitatea sa se redeschida contul de pensie?

Mi s-a spus ca procura cu Apostill nu e valabila ca s-o reprezint.Are 97 ani.
As dori opinia uni avocat.
Răspunde
 15-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Elena Faurescu a scris pe 15-12-2017:
Contul mamei de pensie depus in 1994 la Fostul CEC i s-a blocat fara sa ne anunte.
Talon de pensie l-au oprit la CEC.
Acum mama e in Romania in camin. A fost in US pina acum. Are nevoie de asegurare medicala.

Exista posibilitatea sa se redeschida contul de pensie?

Mi s-a spus ca procura cu Apostill nu e valabila ca s-o reprezint.Are 97 ani.
As dori opinia uni avocat.

Probabil că este nevoie de dovedirea faptului că mama dvs are discernământ. De ce este în cămin, are o boalî psihică care a afectat discernământul? Dacă este așa. atunci trebuie numit un tutore prin sentință judecătorească. Dacă nu are o astfel de boală, vă poate mandata să vă ocupați de problemele ei dar având în vedere că are o vârstă înaintată trebuie să i se facă o expertiză la IML pentru a vedea dacă are discernămâmt.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.