Forum avocaţi > Civil

N a recunoscut copilul vrea judecata

20-12-2017
Vizitator
Buna ziua.am avut o relație de câteva ani din care a rezultat fetita care acum are 3 ani ai 8 luni.Individul n a vrut copilul ,m a bătut ,nu s a implicat în creșterea ei,n a recunoscut o,are liniuță la tata,este pe numele meu.acum după 3 ani ai 8 luni.ai vrea sa ma dea în judecată sa ia copilul .are vreo sansa?
Răspunde
 20-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In calitate de tata biologic, fostul concubin are dreptul legal de a-si recunoaste copilul si de a mentine legaturile firesti cu acesta. Daca in urma probelor administrate se va dovedi ca dansul este tatal biologic al fetitei, atunci va fi trecut pe Certificatul de nastere al copilului la rubrica "tatal", copilul ii va purta numele de familie, poate solicita stabilirea unui program de vizita si va fi obligat la plata pensiei de intretinere.
Daca va solicita stabilirea domiciliului copilului la dansul, avand in vedere faptul ca de la nasterea minorei si pana in prezent doar dvs. v-ati ocupat de cresterea si educarea acesteia, mai mult ca sigur acest capat de cerere ii va fi respins.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2017
Vizitator
Eu n as vrea ca el sa fie trecut tata .ma poate obliga sa fac adn ul copilului daca eu nu l recunosc ca tata?m a acuzat de infidelitate eu m am recasatorit a crescut o actualul sot,nu as vrea sa aiba acces si pensie.sunt oameni agresivi si alcolici
Răspunde
 20-12-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pt a o lua intai tb sa o recunoască. Ceea ce poate face inclusiv prin declaratie la starea civila si nu aveti cum sa va opuneti. Decat in situatia in care aceasta recunoastere nu ar fi conforma adevărului.

Dupa ce va fi legal tatal copilului putem vorbi despre drepturile si obligatiile lui. Daca va vrea sa aiba un program de vizita va tb sa il ceară in instanta caci din cele ce ati mentionat rezulta ca nu va doriti sa fie implicat.

Legea ii da dreptul sa isi vada copilul. La rândul sau copilul are dreptul sa isi cunoasca tatăl. Întinderea unui program depinde de foarte multi factori si de probele ce se vor administra. Probabil ca nu va avea foarte mult contact cu copilul, cel putin la inceput. Dar de aici începem sa facem speculații cu privire la ce se poate intampla si nu e ok.

Daca il va recunoaste tb sa stiti ca veti avea custodie comuna.Daca va doriti o custodie exclusivă atunci dvs va tb sa faceti o astfel de actiune in instanta si sa probați comportamentul lui violent si celelalte adictii.

Gândiți va si la o posibila adoptie in familie de catre sotul dvs actual.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2017
Vizitator
Sotul meu actual doreste sa o adopte dar cum poate proceda
Răspunde
 22-12-2017
Vizitator
Buna seara sotul meu este inchis are o pedeapta de 1 an si 8 luni sa executa pentru furt .o executat 8 luni posibil sa iasa cu eliberare conditionala ??
Răspunde
 23-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Roxana a scris pe 22-12-2017:
Buna seara sotul meu este inchis are o pedeapta de 1 an si 8 luni sa executa pentru furt .o executat 8 luni posibil sa iasa cu eliberare conditionala ??

Dupa executarea unei fractii de 2/3 din pedeapsa primita, sotul va intra in comisie, iar in functie de comportamentul avut in timpul detentiei, poate primi aviz favorabil pentru liberare conditionata, urmand ca instanta sa dispuna in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.