Buna ziua. Am o nelamurire, si care consta in faptul urmator. Tatal meu a decedat, era divortat de mai multi ani, eu am avut grija de el si l-am inmormantat dupa datini, si mi-a ramas un testament si dupa aceea un antecontract de v-c cu clauze de ingrijire. Mai am o sora care a ramas cu mama, m-a dat in judecata pentru "reductiunea liberalitatilor excesive", proces pe care l-a suspendat pana la solutionarea definitiva si irevocabila a unui proces de "succesiune", care a fost anulat de instanta " În baza art.200 alin. (4) din Codul de procedură civilă", cu drept de a formula cerere de reexaminare. Sedinta care s-a dat in procesul cu "succesiune" are mai mult de un an de cand s-a terminat, iar sora a cerut o repunere pe rol a dosarului cu "reductiunea liberalitatilor excesive", abia acum dupa ce au trecut 13 luni si un pic de la procesul "succesiune". Fac precizarea ca tatal a decedat acum 4 ani, stia de testament la decesul lui tata . Pot in acest caz sa cer perimarea dosarului "reductiunea liberalitatilor excesive" si prescrierea actiunii? Ca in fond testamentul nu a fost atacat, si nu a facut dovada ca e fiica tatalui. Cu stima . |
|