Forum avocaţi > Civil

Perimare-prescriptie

22-12-2017

Buna ziua.
Am o nelamurire, si care consta in faptul urmator. Tatal meu a decedat, era divortat de mai multi ani, eu am avut grija de el si l-am inmormantat dupa datini, si mi-a ramas un testament si dupa aceea un antecontract de v-c cu clauze de ingrijire. Mai am o sora care a ramas cu mama, m-a dat in judecata pentru "reductiunea liberalitatilor excesive", proces pe care l-a suspendat pana la solutionarea definitiva si irevocabila a unui proces de "succesiune", care a fost anulat de instanta " În baza art.200 alin. (4) din Codul de procedură civilă", cu drept de a formula cerere de reexaminare.
Sedinta care s-a dat in procesul cu "succesiune" are mai mult de un an de cand s-a terminat, iar sora a cerut o repunere pe rol a dosarului cu "reductiunea liberalitatilor excesive", abia acum dupa ce au trecut 13 luni si un pic de la procesul "succesiune". Fac precizarea ca tatal a decedat acum 4 ani, stia de testament la decesul lui tata .
Pot in acest caz sa cer perimarea dosarului "reductiunea liberalitatilor excesive" si prescrierea actiunii?
Ca in fond testamentul nu a fost atacat, si nu a facut dovada ca e fiica tatalui.
Cu stima .
Răspunde
 25-12-2017

Buna ziua.
Care e diferenta dintre "cererea de reexaminare" versus " recurs".
In cazul unui proces in care s-a dat o sedinta, si se face o "cererea de reexaminare ", se considera, hotararea initiala data ca definitiva ?
Ma refer in cazul meu, care termen s-ar considera valabil pentru perimare(un an), prima hotarare data de instanta sau termenul dat de "cererea de reexaminare "?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.