Forum avocaţi > Civil

Recuperare timbru de mediu ANAF-refuzat desi exista sentinta definitiva

03-01-2018
Vizitator
Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi comunicati daca aveti posibilitatea sa ma ajutati in vederea executarii silite a ANAF-ului in vederea recuperarii unei taxe de timbru pt care am obtinut acest drept in instanta, sentinta fiind definitiva.

In prima instanta am solicitat ANAF restituirea sumei dar acestia mi-au transmis raspunsul general pe care il trimit tuturor celor ce depun astfel de cereri prin care se afirma citez “restituirea timbrului de mediu se va realiza in perioada 01.09.2018-31.03.2019” fara a tine cont de sentinta judecatoreasca definitive pe care o posed.

Ce alta procedura as putea urma? M-am adresat unor executori dar raspunsul a fost ca trebuie sa urmez calea administrativa datorita ultimei ordonante de urgenta promulgata de guvern desi eu am sentinta definitiva dinaintea promulgarii O.U.

Merci
Răspunde
 03-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
OUG nr. 52/2017 a intrat in vigoare la data de 4 aug 2017, iar normele metodologice de aplicare au fost emise in termen de 60 zile.Ea a fost completata prin OUG 68/2017 care stabileste termenul de recuperare de 120 zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ian 2018.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2018
Vizitator
Bună ziua,

Sentințele mele sunt din martie, respectiv iulie 2017. Am incercat pe cale administrativă și ANAF a refuzat spunandu-mi citez "restituirea timbrului de mediu precum și a dobânzilor datorate pt perioada cuprinsa intre data perceperii și data restituirii, se va realiza în perioada 01.09.2018-31.03.2017".

Solicitarea mea a fost depusă în 25.09.2017, deci nu înțeleg de ce au nevoie de o perioada de timp de 1-1.5 ani pt restituire. Această sentință definitivă nu are nicio valoare juridică?

Merci
Răspunde
 04-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
OUG nr. 68/2017, care reglementeaza restituirea in 120 zile de la depunerea cererii, dar nu mai devreme de 1 ian 2018, a intrat in vigoare pe 9 oct.2017. Deci, chiar daca primul raspuns a fost ca restituirea se va realiza ..cand v-a spus, dupa intrarea in vigoare a OUG se va proceda conform prevederilor acesteia. Sentinta definitiva are valoare, dar, cand e vorba despre restituire de la ANAF...se aplica cele 120 zile de dupa 1 ian 2018.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2018
Vizitator
Mulțumesc. O zi frumoasa va doresc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.