Buna ziua, In anul 1997 am cumparat o casa + teren 4000 mp intr-o comuna de langa Bucuresti. Dintr-o gresala a primariei - o parte a acestui teren - 1500 mp- figura ca fiind in proprietatea unui vecin. S-a incheiat totusi un act de vanzare-cumparare la notar, insa doar pe 2500 mp - urmand ca din suma totala, o parte ce reprezenta contravaloarea restului de teren (1500 mp) sa se achite in momentul in care acesta avea actele in regula. Drept care, in aceeasi zi s-a incheiat si un antecontract in care: '' eu, vanzatorul ma oblig ca in termen de 30 de zile ma oblig sa indeplinesc formalitatile necesare pentru perferctarea unui contract de vanzare cumparare privind un teren de 1500 mp'' '' eu cumparatorul ma oblig ca la incheierea contractului de vanzarcumparare a terenului mai sus mentionat, sa achit suma de (..) reprezentand pretul vanzarii'' A urmat: Vecinul si vanzatorul - acestia avand si alte terenuri, au purces la un ''contract de schimb de terenuri'' menit sa indrepte gresala primariei. Vecinul a primit un lot in alta parte de la vanzator, pentru ca acesta din urma sa poata dispuna legal de terenul (1500 mp) pe care trebuia sa mi-l vanda. Apoi i-am dat vanzatorului suma de bani convenita - cu martori! Doar ca, inainte de a se ajunge la notar ..a decedat vanzatorul! Ulterior am tot insistat asupra mostenitorilor insa acestia, sub diferite pretexte au evitat sa semneze actul care sa-mi confere dreptul de proprietate al unui teren ce fusese platit. Absolut toti vecinii cunosc faptul ca terenul a fost platit - vanzatorul impreuna cu familia, n-au plecat de acolo pana nu li s-a achitat ultimul banut. Acum pe acei 1500 mp (care sunt in prelungirea terenului pentru care platesc impozit) n-am practic niciun act. In speranta unei solutii, credeti ca mai exista vreo modalitate prin care sa-mi legalizez posesia terenului? detin - contract de vanzare-cumparare antecontractul contract de schimb .. mai sunt si martorii. Multumesc! |
|