Forum avocaţi > Civil

Custodia exclusiva

1  2  Final
 10-01-2018
Vizitator
Buna ziua,am divortat de curand a venit si hotararea in care ni-sa sa custodie comuna pentru baietelul de 4 ani desi nu cred ca este corect k un tata care nu arata nici cel mai mic interes pentru copilul lui sa aiba drepturi egale cu parintele care vegheaza asupra copilului zi si noapte.Vreau sa stiu daca deschid proces pentru custodia exclusiva a copilului cate sanse am avand in vedere ca motivatiile sunt ondiferenta totala fata de copil nici macar la procesul de divort nu a binevoit sa apara vreodata si pe langa asta dependenta fata de jocurile de noroc inraita care o are,nu stiu cat de puternice sunt aceste argumente pt a putea obtine acesta custodie dar nu cred ca este corect ca sa stau mereu atarnata de un parinte care nu il intereseaza absolut deloc de copilul lui sa am acceptul pt lucrurile si deciziile importante din viata copilului cand nici macar nu stiu de unde sa il iau pt ca mereu este plecat in diverse tari.Cate sanse dunt sa pot obtine aceasta custodie?
Răspunde
 11-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu ne spuneti ce ati cerut in actiunea de divort.

Daca sunteti in termenul de apel atacați hotărârea de la fond.

Daca termenul a expirat, la acest moment se poate introduce o noua actiune insa nu exista niciun fel de sansa de castig avand in vedere perioada extrem de scurtă scursă de la data cand o instanta de judecata a analizat cazul si a dispus o custodie comuna.

Pt a avea sanse tb sa adunati probe si sa treaca minim 6 luni/1 an pana la o noua judecată.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Strict pe motivele pe care le-ați enumerat consider că indiferența față de copil ar putea constitui un motiv dar trebuie ca această atitudine să reprezinte un risc pentru copil și să fie coroborată cu alte probe. De exemplu, imposibilitatea de a vă pune de acord cu tatăl asupra unei măsuri urgente pentru copil din cauza indiferenței/dezinteresulu/relei credințe sau a imposibilității de a comunica în orice mod cu tatăl copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Este destul de dificil sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, pentru motivele invocate.
Pentru a obtine o exercitare exclusiva, va trebui sa demonstrati in instanta ca actiunile tatalui asupra minorului pun in pericol grav buna crestere si educare a acestuia, ca tatal este o persoana violenta, v-ar ajuta si daca tatal a suferit condamnari penale pentru fapte cu violenta, insa simplul dezinteres nu este suficient.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-05-2018
Vizitator
Buna ziua. In cazul unui divort de comun acord cu exercitarea drepturilor parintesti in comun si domiciliul la mama stabilit tot de comun acord si dupa ce hotararea este definitiva si irevocabila. Mama poate deschide alt proces pentru cererea exclusiva a autoritatii parintesti ??Desi copilul sta mai mult timp cu tatal si se ocupa in totalitate de copil.
Răspunde
 19-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Roxana a scris pe 19-05-2018:
Buna ziua. In cazul unui divort de comun acord cu exercitarea drepturilor parintesti in comun si domiciliul la mama stabilit tot de comun acord si dupa ce hotararea este definitiva si irevocabila. Mama poate deschide alt proces pentru cererea exclusiva a autoritatii parintesti ??Desi copilul sta mai mult timp cu tatal si se ocupa in totalitate de copil.
Teoretic poate solicita in instanta acest lucru, insa va fi dificil de obtinut, deoarece exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte se acorda in cazuri exceptionale, cand se demonstreaza ca actiunile celuilalt parinte pun in pericol grav viata sau cresterea minorului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Roxana a scris pe 19-05-2018:

O astfel de cerere poate fi admisă dar trebuie să dovedească faptul că s-au modificat elementele avute în vedere și situația de la momentul în care măsura a fost stabilită. În caz contrar, există autoritate de lucru judecat.
În cazul dvs nu există motive pentru stabilirea exercitării părintești în mod exclusiv.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2018
Vizitator
Bună ziua. Am. Divorțat de sot prin notar. Sa întâmplat totul de comun acord.,avem 3luni de când am divorțat. Însă de ceva vreme ne urmărește, vine în parc unde sunt cu fetitele și face scandal de fata cu fetitele. Suna și ne amenință pe mine și fetita cea mare. As putea cere custodie exclusiva? Nu suna fetele, nu se implica în nimic, doar amenințări etc...
Răspunde
 02-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alexa a scris pe 02-09-2018:
Bună ziua. Am. Divorțat de sot prin notar. Sa întâmplat totul de comun acord.,avem 3luni de când am divorțat. Însă de ceva vreme ne urmărește, vine în parc unde sunt cu fetitele și face scandal de fata cu fetitele. Suna și ne amenință pe mine și fetita cea mare. As putea cere custodie exclusiva? Nu suna fetele, nu se implica în nimic, doar amenințări etc...

Dacă prin comportamentul lui se pune în pericol siguranța dvs și a fetițelor, s-ar putea admite ca autoritatea părintească să se exercite în mod exclusiv de către dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alexa a scris pe 02-09-2018:

In situatia expusa, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva fostului sot, iar ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.
De asemenea, va puteti adresa instantei civile cu o actiune privind exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2018
Vizitator
Bună seara. Se poate oferi custodie exclusivă si in situatia in care ambii părinți sunt de acord cu lucrul acesta?
Răspunde
 30-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cătălina a scris pe 29-11-2018:
Bună seara. Se poate oferi custodie exclusivă si in situatia in care ambii părinți sunt de acord cu lucrul acesta?

Instanța nu ia o decizie strict pe baza înțelegerii dintre părinți ci în funcție de interesul superior al copilului.Sigur că este importantă înțelegerea dintre părinți dar părintele care va exercita autoritatea părintească exclusivă și unde copilul va locui trebuie să aibă capacitatea de a crește copilul în condiții corespunzătoare. Instanța trebuie să verifice dacă decizia părinților coincide cu interesul superior al copilului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2018
Vizitator
Bună ziua ! Am divortat in septembrie 2017 si s.a decis custodie comuna cu domiciliul la mama , program de vizita de sambata dimineata pana duminica la ora 6 program ( el a luat copilul si in afara programului de comun acord ) si pensia de întreținere,problema este ca el nu munceste , nu a muncit niciodată, este o persoana recalcitranta, de-a lungul timpului am fost împinsă, scuipată, injurata si denigrata, amenințată de către el. Am depus plangeri penale dar dosarele s.au clasat din " lipsa de martori"
Este clar ca eu nu ma mai pot intelege cu el ... mai ales ca acum am inceput si terapia psihologica
.... iar dupa toate astea , avocata mea nu imi da prea mari sperante ca voi obtine custodia exclusivă... ce pot face ? El oricum nu sta cu copilul , este cu 6 luni in urmă la plata pensiei de întreținere... si oricum o plătesc parintii lui si tot ei stau cu copilul. Exista vreo sansa sa deschid acțiunea pentru custodie si sa o obtin ?
Răspunde
 19-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Oanagen@gmail.com a scris pe 19-12-2018:
Bună ziua ! Am divortat in septembrie 2017 si s.a decis custodie comuna cu domiciliul la mama , program de vizita de sambata dimineata pana duminica la ora 6 program ( el a luat copilul si in afara programului de comun acord ) si pensia de întreținere,problema este ca el nu munceste , nu a muncit niciodată, este o persoana recalcitranta, de-a lungul timpului am fost împinsă, scuipată, injurata si denigrata, amenințată de către el. Am depus plangeri penale dar dosarele s.au clasat din " lipsa de martori"
Este clar ca eu nu ma mai pot intelege cu el ... mai ales ca acum am inceput si terapia psihologica
.... iar dupa toate astea , avocata mea nu imi da prea mari sperante ca voi obtine custodia exclusivă... ce pot face ? El oricum nu sta cu copilul , este cu 6 luni in urmă la plata pensiei de întreținere... si oricum o plătesc parintii lui si tot ei stau cu copilul. Exista vreo sansa sa deschid acțiunea pentru custodie si sa o obtin ?

Puteți să cereți dar trebuie să dovediți faptul că nu puteți să aveți un dialog eficient cu el în vederea luării măsurilor necesare pentru copil.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Oanagen@gmail.com a scris pe 19-12-2018:

Va trebui sa formulati o actiune pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, aducand dovezi cu privire la comportamentul agresiv exercitat de fostul sot asupra dvs. si/sau asupra minorului. Pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, va trebui demonstrat faptul ca actiunile sau inactiunile tatalui pun in pericol grav viata sau buna crestere si dezvoltare a minorului.
In situatia in care sunteti in continuare victima unor agresiuni din partea fostului sot, puteti formula plangere penala si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2019
Vizitator
Bună seara! Am o intrebare cu privire la restabilirea domiciliului minorului. Am divorțat în urmă cu 2 ani,de comun acord la notar.Tot de comun acord am stabilit custodie comună cu domiciliul la tată, deoarece copilul a locuit acolo dintotdeauna. Eu muncesc în străinătate și aș vrea să iau copilul la mine,însă tatăl nu este de acord.Mentionez k minorul locuiește cu bunica paternă, tatăl fiind plecat mai mereu în alte țări. Mai menționez că,copilul nu a fost recunoscut de către tată până la vârsta de 7 ani,la momentul nasterii, eu si tatăl eram într-o relație de concubinaj. Ce trebuie să fac pt a stabili domiciliul copilului la mine în această situație?
Va multumesc!
Răspunde
 19-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Daniela a scris pe 19-01-2019:
Bună seara! Am o intrebare cu privire la restabilirea domiciliului minorului. Am divorțat în urmă cu 2 ani,de comun acord la notar.Tot de comun acord am stabilit custodie comună cu domiciliul la tată, deoarece copilul a locuit acolo dintotdeauna. Eu muncesc în străinătate și aș vrea să iau copilul la mine,însă tatăl nu este de acord.Mentionez k minorul locuiește cu bunica paternă, tatăl fiind plecat mai mereu în alte țări. Mai menționez că,copilul nu a fost recunoscut de către tată până la vârsta de 7 ani,la momentul nasterii, eu si tatăl eram într-o relație de concubinaj. Ce trebuie să fac pt a stabili domiciliul copilului la mine în această situație?
Va multumesc!

Acțiune in instanța având ca obiect stabilirea locuinței copilului in străinătate, acolo unde locuiti Dvs. Argumentați ca ii puteți oferi condiții mai bune de trai și ca va avea parte de o supraveghere permanenta din partea unui părinte, nu a bunicii paterne. Dacă minorul are peste 10 ani va fi ascultat, iar dacă este mai mic va decide instanța dacă este sau nu cazul sa fie ascultat.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2019
Vizitator
Bună ziua ! Am si eu o intrebare, de ce documente e nevoie pentru a intra in Romania cu un copil nascut in Germania care nu are momentan nici un act de identitate, decat certificatul nemțesc si cel internațional. Multumesc frumos !
Răspunde
 29-01-2019
Vizitator
Buna ziua!

As avea nevoie de un sfat de la Dvs. Am un baietel de 7 ani, de la 2 ani jumate il cresc eu, am trait in concubinaj cu mama lui 4 ani. Decand baietelul e la mine aprox. 5 ani mama lui nu la cautat deloc nu a ajutat cu nimic la educatia si cresterea lui, copilul a urmat cursuri de gradinita, acum e la scoala si e bine sanatos.
De aprox 3 ani jumatate am pe altcineva cu care urmeaza sa ma casatoresc in vara anului in curs.
Problema e ca dupa casatorie as vrea sa plecam din tara si avem devoie de acordul mamei sa putem trece granita dar dansa nu e deacord, cu toate ca nu la vazut in tot accesti ani. Ce e de facut? Cum se poate rezolva acceasta problema?
Răspunde
 29-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Maria-Catalina a scris pe 19-01-2019:
Bună ziua ! Am si eu o intrebare, de ce documente e nevoie pentru a intra in Romania cu un copil nascut in Germania care nu are momentan nici un act de identitate, decat certificatul nemțesc si cel internațional. Multumesc frumos !

Trebuie sa-i faceți pașaport copilului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.