Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un srl, am inchiriat un spatiu de birou cu destinatie de sediu social. La un moment dat am intarziat cu plata chiriei doua luni iar propietara spatiului , fara nicio notificare a schimbat yala la birou si mi-a interzis accesul. Am vrut sa-i platesc imediat o luna restanta cerandu-i un ragaz si fiind dispusa sa platesc penalizarile de intarziere, asa cum sunt prevazute in contract, dar proprietarea refuza categoric spunand ca nu-mi permite accesul pana la plata integrala a datoriei si ca a reziliat contractul, fara sa primesc o notificare in acest sens. Am incercat sa discut civilizat cu proprietara explicandu-i ca daca imi ingradeste activitatea nu am cum sa-mi desfasor activitatea, nu am cum sa produc bani. Eu aveam restante la acel moment lunile august si septembrie. In octombrie imi interzice activitatea. Din acel moment eu nu am avut acces la documentele societatii, la documente contabile, stampile, calculatoare, etc.....nu am putut inceta sau modifica contracte de munca, nu am putut depune declaratiile lunare, nu am putut factura, incasa, etc. Din putinii bani de care mai dispuneam am platit cateva salarii. Retineti ca mi-a comunicat ca a reziliat contractul si ca are drept de retentie (nici macar nu pot sa confirm daca este asa pentru ca nu mai stiu ce scrie in contractul de inchiriere, care este in birou). Discutiile au degenerat atat fata in fata cat si telefonic, doamna devenind isterica. Timpul a trecut si in luna decembrie cand am facut rost de niste banuti, am sunat-o sa-i spun ca vreau sa platesc si sa-mi ridic bunurile, dar ca am nevoie de facturi si de rezilierea contractului. (in tot acest timp eu nu am avut acces nici la corespondenta). Dupa alte crize de nervi si amenintari ca mi-a facut dosar si ca este la executor (total neadevarat),(sunt convinsa ca nu era facuta nici macar notificarea de reziliere in luna decembrie), d-na imi trimite pe e-mail facturile si o notificare de reziliere (interna, nu de la vre-un executor) incepand cu 14 noiembrie. De aici apar alte probleme din punctul meu de vedere....de ce sa platesc lunile octombrie si noiembrie plus penalizari de intarziere din moment ce eu nu am beneficiat de acel birou? Mie mi se pare abuz. Va rog sa retineti ca nu intentionez sa nu-i platesc ce nu i se cuvine, dar nimic mai mult! Ba mai mult, ea nu a adus prejudicii societatii mele prin ingradirea desfasurarii activitatii? Maine mi-as angaja un avocat, dar in conditiile in care am ajuns acum, sincer nu-mi permit sa platesc un onorariu imediat. |
|