Forum avocaţi > Civil

Va mai exista posibilitatea vanzarii cotei parti din terenul agricol ?

15-01-2014
Vizitator
Ma refer la noua lege de vanzare a terenurilor agricole..Adica:titlul de proprietate este pe numele bunicii prin trei mostenitori=2,250ha..Un var a cumulat doua treimi de la doi mostenitori.Eu si fratele meu(spre70 de ani si spre80 de ani)avem o treime,ficare cu cota respectiva,conform succesiunii(cate 3750 mp)..Am fi vrut sa vindem ,dar fara toata bataia de cap cu cadastru,deplasare din Prahova in Dolj,adica doar cota parte,pretul fiind deasemenea foarte mic. .In tot acest timp varul nostru a spus ca de terenul arabil nu s-a ocupat,doar de vie si de plata impozitului.Asa ca plutim in nestiinta si neputinta.Informatiile obtinute cu greu si nesigure sunt ca pamantul e lucrat de o societate anglo-americana cu voia primariei(oare e posibil)care a luat si ajutorul pe suprafata de la APIA.Primaria nu stie nimic.Varul raspunde artagos ca el plateste impozitul dar nu foloseste dacat cei trei mii de mp de vie.Oameni ca noi mai au vre-o sansa de a fructifica vreodata mostenirea?Mai e si povestea cu uzufructul!..
Va rugam,puteti inlatura putin din ceata legislativa si calea de urmat?Cu stima,EG
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.