Forum avocaţi > Civil

Ajutor public judiciar

25-01-2018
Vizitator
Bună seara! As vrea dacă se poate sa mă ajute cineva intr-o problema. Sunt în partaj cu fostul soț pentru bunurile comune. După aproape 2 ani judecatorul a observat ca pârâtul nu a plătit taxa de timbru. Și l-au pus sa achite valoarea taxei. Acum am primit citație pentru prezentarea în camera de consiliu, probabil sa iau la cunoștință motivele pentru care nu poate plăti taxa. În anexa se specifica depunerea de către parat a unor acte doveditoare care sa ateste faptul ca nu poate plăti. Țin sa precizez ca avocatul lui este chiar actuala soție. Întrebarea mea este, soția lui poate influenta consiliul? Se poate sa îi accepte cererea în condițiile în care amândoi sunt salariați? Ea avocat și el economist? De ce consiliul îi cere adeverință de venit doar pe ultimele doua luni? Avocatul meu poate participa cu mine sau fara la acest consiliu? El m-a refuzat, spunandu-mi ca nu se poate baga ca sunt colegi. Și ar mai fi multe de întrebat dar deocamdată as vrea răspuns dacă se poate la acestea. Va mulțumesc anticipat!
Răspunde
 26-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
in primul rand trebuie specificat ca in mod ilegal judecatorul a "observat" dupa 2 ani ca nu s-a achitat taxa de timbru.Iar pentru functiile detinute de fostul sot si actuala sotie...nu se acorda ajutor public judiciar. Adeverinta s-a cerut pe ultimele 2 luni pentru ca asa prevede OUG. Avocatul dvs. poate participa, dar nu vrea...Puteti sustine linistita ca punctul dvs. de vedere este ca nu indeplineste conditiile de acordare a ajutorului public judiciar.
Art. 8 din OUG 51/2008 specifică faptul că:
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand avocatul dvs. trebuia sa invoce exceptia netimbrarii.
In ceea ce priveste cererea de ajutor public judiciar, in functie de probele depuse la dosar, instanta va aprecia daca se impune sau nu admiterea acestei cereri, iar judecata se face fara prezenta partilor, luandu-se in considerare doar inscrisurile depuse.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2018
Vizitator
Vă mulțumesc din suflet. Mi-ați fost de mare ajutor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.