Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Care este modalitatea legala de excludere din drepturi de mostenitori legali ai copiilor ?

26-01-2018
Vizitator
In urma actului de Divort de prima sotie cu care am avut 2 fete care la data divortului erau majore cea mare casatorita cu o fetita, cea dea doua necasatorita care inainte de divort au emigrat in Canada unde sau stabilit de peste 15 ani ,care in acest timp eu ca tata al lor ne avind nici o neintelegere cu ele nici o interdictie inpotriva lor,in timpul cit erau in tara in prima casatorie eram intr-o relatie foarte buna cu ele .Dupa divort si dupa plecarea lor relatia intre mine ca parinte si ele ca fiice sau intrerupt total fara sa cunosc nici in prezent motivul ! Ele fata de mine nu au nici o obligatie legala si care este temeiul legal de a-le obliga in acest sens ? Doar dupa moartea mea dreptul de mostenitori legali. Care este modalitatea de a le exclude din toate drepturile legale din Romania dintre mine ca parinte si ele ca fiice ?, Eu in prezent am 67 de ani sunt recasatorit legal de 9 ani nu am copii din a doua casatorie si nu doresc sa-ii creez obligati in urma mea actualei sotii referitor ca mostenitoare asupra bunurilor mele.
Răspunde
 27-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Fiicele din prima dvs. casatorie sunt mostenitoare legale, alaturi de sotia dvs.
Pentru a le exclude de la mostenire ar trebui ca ele sa se afle in situatia prevazuta de Codul civil, de nedemnitate succesorală de drept, art. 958, care operează pentru următoarele cazuri:
a) persoană condamnată penal pentru săvârşirea unei infracţiuni cu intenţia de a-l ucide pe cel care lasă moştenirea;
b) persoană condamnată penal pentru săvârşirea, înainte de deschiderea moştenirii, a unei infracţiuni cu intenţia de a-l ucide pe un alt succesibil care, dacă moştenirea ar fi fost deschisă la dată săvârşirii faptei, ar fi înlăturat sau ar fi restrâns vocaţia la moştenire a făptuitorului.
Obligatia copilului de a-si intretine parintele exista doar daca parintele se afla in nevoie.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti instraina bunurile pe care le detineti din timpul vietii, printrun contract de vanzare cumparare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.