|
28-01-2018 |
 | Mimi Vizitator |
| Bună ziua,am si eu o nedumerire,vă rog dacă mă puteți ajuta cu un răspuns.... Suntem trei frați in viață, părinții ne sunt decedați de mai bine de 7 ani,după decesul lor niciunul din noi nu a mers la notar pentru a accepta calitatea de moștenitor, în casa părintească locuiește un frate singur,impozitul se plătește pe numele părinților, platindu-l uneori eu,alteori fratele meu,cel care plătește păstrând chitanța; întrebarea mea este:eu mai am calitatea de moștenitor după părinți? Dar cel de-al treilea frate care nu locuiește in localitate si nu-l interesează absolut deloc dările la stat aferente locuinței părintești mulțumesc anticipat pentru răspuns! | |
|
|
|
28-01-2018 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Sigur ca toti 3 aveti calitatea de mostenitor, chiar daca nu ati dezbatut succesiunea si chiar daca cel de-al 3-lea nu este interesat. Faptul ca nu se intereseaza de casa nu inseamna ca este inlaturat de la mostenire.Puteti initia dezbaterea mostenirii la notar. Vor fi chemati toti fratii si poate cel de-al 3-lea va renunta in favoarea celorlalti 2. | |
|
|
|
|
28-01-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Toti cei 3 copii au dreptul la mostenire, in cote egale. Daca veti conveni asupra modului de impartire al bunurilor, puteti dezbate mostenirea la notar, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-01-2018 |
 | Mimi Vizitator |
| Casa nu are nici un act de care să știm,la un an după moartea ultimului părinte imobilul a luat foc,ce a rămas este parțial locuibil ,nu putem face îmbunătățiri fără acte;întrebarea mea este ce putem face in cazul de față; mă repet: noi nu avem nici un act ,avem doar chitanțele de la impozit cu numărul de rol unic pe numele ambilor părinți.mulțumesc pentru atenția acordată | |
|
|
|
29-01-2018 |
| Mimi a scris pe 28-01-2018: Casa nu are nici un act de care să știm,la un an după moartea ultimului părinte imobilul a luat foc,ce a rămas este parțial locuibil ,nu putem face îmbunătățiri fără acte;întrebarea mea este ce putem face in cazul de față; mă repet: noi nu avem nici un act ,avem doar chitanțele de la impozit cu numărul de rol unic pe numele ambilor părinți.mulțumesc pentru atenția acordată Buna ziua, Trebuie sa faceti cercetari pentru a afla daca vreodata acea casa a fost cumparata de parintii dvs. cu acte notariale sau cu chitanta de mana. Trebuie sa cautati in evidentele primariei, unde platiti impozitul, la Arhivele Nationale, la Camera Notarilor Publici, sa intrebati vecinii, etc. Daca gasiti/aflati ca exista un contract incheiat la notar, atunci este simplu: se dezbate succesiunea in baza acelui contract. Daca a fost cumparata cu chitanta de mana, atunci este putin mai complicat, deoarece trebuie obtinut actul de proprietate pe calea unei actiuni in instanta.Este mai de durata. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-01-2018 |
 | Mimi Vizitator |
| Casa este rămasă de la părinții tatălui nostru. | |
|
|
|
31-01-2018 |
 | Mimi Vizitator |
| Casa este rămasă de la bunicii paterni | |
|
|
|
01-02-2018 |
|
| In situatia aceasta, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este o actiune in instanta bazata pe uzucapiune. Instanta va pronunta o hotarare care va tine loc de act de proprietate, apoi veti putea dezbate succesiunea, sau, poate,va fi nevoe doar de iesirea din indiviziune. Depinde cum va considera instanta. Achitarea impozitului constituie o dovada. | |
|
|
|
|
01-02-2018 |
 | Mimi Vizitator |
| Mulțumesc,pentru instanță știu că trebuie să fie doua părți (pârât și reclamant),in cazul meu pentru uzucapiune ,pe cine chem in instanță? Mulțumesc din suflet pentru atenția acordată. | |
|
|
|
01-02-2018 |
|
| Pentru acest tip de actiune nu aveti a doua parte. Insa actiunea se va intemeia pe vechiul cod civil, conform legii: Art. 3.din Legea de aplicare a Noului Cod civil - Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a Codului civil nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor. | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |